friptura de miel
cum faceti voi friptura de miel,eu nu am facut niciodata dar imi place tare mult carnea de miel si acum m-am hotarat sa cumpar dar nu stiu cum sa o prepar
familia mea de-ale croitoriei animalutze
Raspunsuri
printze spune:
Pana acum am facut in multe feluri insa cea mai buna mi s-a parut cea cu sos de smantana si leustean.
Pui carnita in tava cu apa si ceva condimente speciale si o lasi sa se patrunda bine. Cand e aproape gata si a scazut apa o stropesti un pic cu vin alb, mai lasi zece minute in cuptor. Intre timp pregatesti sosul. Smantana o amesteci cu o legatura de leustean tocata marunt si cu sare. O torni peste carnita si mai lasi pe foc vreo 5-10 minute. Iese super buna mai ales cu o garnitura de salatica verde.
Pofta buna!
printze
Ana68 spune:
Eu fac cam asa:
Cu o zi inainte de a prepara carnea o dau intr-un clocot in oala impreuna cu toate radacinoasele care le am prin casa si cu o ceapa mare intreaga,netocata.Dupa ce am clocotit-o putin,nu sa se fiarba,las oala deoparte pana a doua zi,la racit.A doua zi,cand ma hotarasc sa bag carnea la cuptor,o impanez cu catei de usturoi,o ung cu putin ulei,sare,piper si alte condimente de la Fuchs pentru miel(sau orice alte condimente),o pun frumos in tava cu putin ulei si torn si zeama din supa in care a fiert cu legumele cu o zi inainte.Acopar tava cu folie de aluminiu si o bag in cuptor la foc potrivit.Dupa aproximativ juma de ora,40 de minute,iau folia si las olecuta carnea la rumenit,apoi o intorc pe partea cealalta.Din cand in cand o mai stropesc cu zeama din tava.Daca mai scade la fiert zeama mai adaug din oala cu supa.Verific cu o furculita cand e patrunsa si pregatita carnea si aproape de sfarsit o strpesc,daca am in casa,cu putin vin alb si o mai las vreo 10 minute in cuptor.Eu nu am posibilitatea sa fac ,ca usa cuptorului e stricata,dar colege de ale mele,pe ultima suta de metri,cand e aproape gata carnea,lasa usa cuptorului intredeschisa,ca sa se rumeneasca carnea,sa prinda o pojghita aurie.
Pofta mare!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
lulu77 spune:
Reteta mea de Friptura de miel (oaie)
Carnea spalata bine ,scursa si tocata portii o pun la macerat intr-un sos preparat din :
- zeama de lamaie ,usturoi pisat (mult) , cimbru (mult),sare si piper.
O las la macerat cateva ore, timp in care intorc carnea pe toate partile .
Apoi pun carnea in tava unsa cu ulei sau margarina ,adaug o cana de vin alb sec si putina apa si o las la cuptor pana devine frageda.
Pofta buna!
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
claudia_a spune:
Eu de ani de zile fac fripturica numai pusa la macerat cu o zi inainte.
Carnea curatata de pe oase se pune intr-o cratita si se unge cu: boia dulce, delikat, cimbru, piper; se cresteaza si se pun bucatele de usturoi prin ea; se taie 1-2 cepe solzi si se pune peste carne si apoi se adauga un litru se vin rosu si o cescuta de ulei. Se lasa peste noapte si a doua zi se baga la cuptor, asa cum este, si se lasa pana se patrunde (daca mai este nevoie se mai pune vin)si pana scade zeama! Va iesi o friptura foarte buna si un sos concentrat delicios!!!
Spor
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
sheherezada spune:
Reteta mea de friptura de miel:
Carnea se pune la macerat intr-o solutie formata din apa, otet de mere (sau vin),sare,piper,ceapa taiata in patru,morcovi,frunze de dafin.Solutia se da mai intai in clocot si dupa ce se racoreste se pune peste carne.Se lasa la macerat cateva ore.
Pulpa de miel se impaneaza cu usturoi si feliute de slanina,se condimenteaza si se pune in tava si se da la cuptor.Spre sfarsit se adauga un pahar de vin alb.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
Leah spune:
Buna!
Eu am facut la Paste friptura de miel si a iesit absolut delicioasa. Cum am facut: am pus la robot usturoi verde cu tot cu cozi, rozmarin, piper, 2 linguri zeama de lamaie, cimbru, foi de dafin, coriandru, ghimbir praf, am tocat bine si am turnat vin rosu sec, o sticla intreaga (tocmai primisem de la serviciu cadou de Paste o sticla de vin rosu ), am lasat mielul spre seara la macerat la rece, si cand am venit de la Inviere, l-am intors pe partea cealalta.
A doua zi l-am bagat la cuptor cu apa+ulei, acoperit cu folie de aluminiu, pana s-a patruns, si apoi fara folie ca sa faca crusta.
A iesit minunat, foarte fraged si aromat.
Atentie la o chestie: carnea asa-zisa de miel pe care o gasesti acum in hipermarketuri nu e chiar miel, ci "carlan", cum se zice in popor, adica e un miel mai maricel si nu e chiar asa fraged ca mielul de primavara. Cand gatesc din acesta, il dau in clocot mai intai.
Leah
roxanaz spune:
dragelor la vremea asta din an nu se exista miel doar vreun berbec mai tanar. carnea de oaie e mai buna dupa ce a stat la marinat pentru ca e tare si cu gust pronuntat care nu place oricui.
carnea de miel cea mai buna pentru friptura e pulpa si partea din spate, inspre coada. aia nu se marineaza ci se pune in tava (intinsa, cea mai mare a aragazului), se freaca cu sare si piper, se adauga 300ml vin si 200 ml apa calda, se da la cuptor cam o ora acoperita, dupa care se descopera si se mai tine cam 45-60 minute, udandu-se mereu cu sosul ca sa se rumeneasca si sa nu se usuce. va garantez ca iese extrem de suculenta si frageda.
Roxana