Nastere sub anestezie
Am nascut o minune de fetita de 3.600 kg dar care a luat numai nota 8. Anestezista care mi-a facut rahi mi-a spus ca din cauza unui Fortral facut inaintea rahi-ului. Ma ingrijoreaza chestia asta mai ales ca a pus-o pe aia mica si la oxign imediat dupa nastere.
Raspunsuri
Annie80 spune:
scuze ca intreb, dar de ce ai avut nevoie de anestezie? Chiar a fost necesar?!?! eu inca nu inteleg dak sarcina decurge bine si totul e pe pozitie....de ce se apeleaza la anestezie?!?!
..crezi ca anestezicul ia facut bine?!?! ala a fost "bine" pt tine...
ma rog.....sper ca totul sa fie bine pana atat pt tine cat si pt cea micutza
mira_m spune:
Pai daca a facut rahi, cred ca e vb de C-section, Annie!
Nu se putea fara, din pacate!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea
( mai 2004) 
Kittie spune:
Nu numai. Se face rahi si la naturale.
La oxigen sunt pusi toti. 8 e o nota 'decenta' daca te iei dupa zicala '10 e pentru Dumnezeu'. Ai mei au luat amandoi 9 , inexplicabil daca ma iei la bani marunti (am auzit ca e dupa cum miorlaie, imediat dupa ce i scoate sau in doua secunde, o chestie d'asta). Da' n definitiv, scorul asta 'nota' asta ce importanta are pentru tine? ti se pare ca fetita ta e mai putin perfecta daca are 8 si nu 10????
Si de fapt, ce cata sobectu la femina intim? ![]()
unboticutz spune:
iulia,
felicitari in primul rand! sa-ti traiasca sanatoasa si voioasa!
quote:
Originally posted by Kittie
Da' n definitiv, scorul asta 'nota' asta ce importanta are pentru tine? ti se pare ca fetita ta e mai putin perfecta daca are 8 si nu 10????
kittie, mie mi s-a parut clar ca iulia e ingrijorata nu de "nota" ci de ce reprezinta ea, respectiv daca micuta este ok ("Anestezista care mi-a facut rahi mi-a spus ca din cauza unui Fortral facut inaintea rahi-ului. Ma ingrijoreaza chestia asta mai ales ca a pus-o pe aia mica si la oxign imediat dupa nastere"..)
uite aici un link despre scorul apgar:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=36
citez de acolo: "nou-nascutii care dobindesc un scor intre 8 si 10 sint in conditie excelenta si nu necesita – in general – decit ingrijire postnatala de rutina."
uite si despre fortral: http://www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=1&pid=3097. din cate am vazut se foloseste in timpul travaliului deci n-ar reprezenta un pericol

---------------------------------------
common sense is not really so common
Annie80 spune:
eu cand am nascut, fara anestezie fara nimik. a avut un scor de 9 imediat dupa si 10 la 5 min la-m vazut l-am auzit la luat moasa si l-a dus la ceilalti prichindei....mau dus imediat la salon unde vine moasa si imi spune ca l-au bagat la incubator, ca era foarte rau, ca nu respira cum trebuie (a avut 3,400 kg)cu alte cuvinte eu l-am nascut mort si ele l-au inviat,va dati seama cum a fost pt mine cand am auzit asta.....cu chiu cu vai a venit dimineatza si mereu intrebam de puiul meu cum se simte cand venea sa ia mamela la alaptat
vine si dimineata ma duc sa-mi vad puiu....era la incubator, intradevar dar incubatorul era deschis, cu alte cuvinte era folosit pe drept pe patut puiul meu neavand nimic care sa ingrijoreze si ca este perfect sanatos, mia spus a doua asistenta pediatra dupe ce scorpia precedenta iesise din tura
Am ajuns la concluzia ca totul a fost un joc pervers de-al lor numai ca sa le pulsez niste bani in buzunar, si pt ca sunt total impotriva, scarba n-a primit nimik
Am nascut in Mangalia, daca vreti va dau si nume, ca sa va feriti de astfel de animale 
Kittie spune:
atunci inseamna ca www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=5&pid=208&&ad1355faec3e7f74530107600b3c7448=1609206943v" target="_blank">asta ar trebui sa ne deprime iremediabil si este practicat pe scara larga in nasteri..
Ma rog, dac-am inteles eu gresit, mea culpa! scuzele de rigoare!
Mirunaa spune:
Si baiatul meu a luat 8 la primul lui examen
Si el a fost pus la incubator imediat dupa nastere.Asta nu inseamna ca n-a luat in greutate sau ca, mai tarziu, am avut probleme cu el.
Tot cezariana!
Toate cele bune!
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by Kittie
Si de fapt, ce cata sobectu la femina intim?
Nu m-am dumirit despre ce este vorba exact: nastere si atunci sa-l mut la nastere? e problema cu fetita si atunci sa-l mut la parintii intreaba?

Oana_B
detalii donatii
actualizari donatii
Kittie spune:
pai aia ji io.. nu m-am dumirit ezat.. ie o problema de farmacie? ie o problema de iegzamene?
lol