Inscriere gradinita - se mai poate?

Inscriere gradinita - se mai poate? | Autor: Diana_b

Link direct la acest mesaj

Cand s-au facut in mai (sau cand s-au facut) inscrierile la gradinita, Mircea avea 2 ani si 3-4 luni, pampers, manca singur dar murdarea si 10 mp in jurul lui si nu stia sa se imbrace. Am zis ok, mai sta un an la cresa. Totusi intre timp a evoluat f mult, acum are 2 ani si 9 luni, am scapat de pampersi de o luna-noaptea(nici macar accidente nu avem) si de vreo 3 luni ziua, mananca singur si nu se mai murdareste, isi pune singur chilotii si pantalonii, se duce singur la olita, vorbeste f. mult si intelege f. multe.
Acum ma gandesc ca imi pare rau ca nu l-am inscris la gradinita, mai ales ca acum la cresa au venit copii mai mici si cred ca se plictiseste. Si cred ca inca un an la cresa e cam mult pt. el. La gradi ar fi inceput multe alte activitati noi.

As vrea sa-l inscriu acum la gradinita nr. 111 din Dr. Taberei. Ce credeti? Se mai poate? Sau m-ar putea ajuta cineva? Daca ma poate ajuta cineva, il (o) rog sa-mi scrie pe privat. I-as ramane profund indatorata.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

fetita mea a mers prima data la gradinita (alta decat 111) in martie, cand mai avea o luna pana sa implineasca 3 ani... mi-a fost un pic greu cu inscrierea, dar cred ca se poate...
si e posibil chiar sa-ti fie un pic mai usor pentru ca multi renunta sau nu mai vin dupa primele saptamani, desi s-au inscris din mai :)

iti doresc mult succes si adaptare usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Baietelul meu implineste 3 ani pe 15 decembrie si am sa incerc sa-l inscriu prin ianuarie...sa vedem daca se poate. Cred ca totusi tb "pile", pe care eu nu le am... Vom vedea!

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 9 luni si de fetita 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
In aceeasi situatie am fost eu cu Stefan, implinea 2 ani si 9 luni in septembrie. Cu mica-marea diferenta ca eu il inscrisesem deja la gradi din primavara.
Eu l-am dus in ianuarie (din septembrie pana in ianuarie a stat la cresa, ca si cu un an in urma), cand implinea 3 ani. Mica problema a fost ca ceilalti copii deja se cunosteau si si-a facut putin mai greu prieteni, marele avantaj - ca nevazand copii plangand s-a adaptat extrem de repede. Insa acum, la inceput de an, venind alti copii care acuma plang, asta a starnit in el sentimente contradictorii... greu se dezlipeste de noi dimineata.
Nu stiu cum sa faci ca sa fie bine, cert este ca dupa 3 ani se cam plictisesc la cresa.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Pai de aia vreau sa actionez, repede, ca gradinitele abia au inceput si nu cred ca deja s-au facut prietenii.
O sa mergem luni la directoare, sa vorbim. Numai nu stiu daca avem vreo sansa fara ajutor extern. Intelegeti voi

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

eu una nu am avut nevoie de ajutor extern

am insistat politicos cu rugamintea sa ne inteleaga si sa ne ajute ...
este adevarat ca am "dat" - si puteti numi asta spaga sau oricum ati vrea

dar nu mi-a cerut nimeni si a fost ceva mai mult simbolic

Mergi la inceput

Stie cineva ce orar are gradinita 111? Si cam cand o pot gasi pe directoare? Gradinita e tot timpul inchisa si nu stiu de unde sa iau informatiile astea, decat daca ma nimeresc odata cu intrarea sau iesirea copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutacocuta spune:

pentru a nu mai avea probleme la inscrierea copilului la gradinita, va duceti frumos si faceti o vizita prin luna februarie pentru a va interesa de perioada de inscrieri...nu trebuie sa te nimeresti cu directoarea pe hol ci trebuie sa mergi in gradi sa vb cu ea..de asta o plateste statul..apoi e de datoria dumneaei sa afiseze in loc vizibil perioada de inscrieri..la gradi ti-l primeste de la 3 ani , nu de la 2..nu sunt conditii pentru copii de 2 ani in gradinitele din romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Ba se poate orice cu pile. Ieri m-am intalnit cu o mamica pe care a lasat-o bona si a reusit in cateva zile, sa o insrie pe ficasa de 2.9 luni la 2 gradinite de stat, la care s-au facut inscrierele de f. mult timp.

Diana iti doresc mult succes!!!!!!!!

Layla si Daniel Alexandru (29.12.2003)

Mergi la inceput

Multumesc, layla.

madutacocuta, Mircea are 2 ani si 9 luni si e bine dezvoltat si se descurca bine si cu olita, imbracat, incaltat si mananca singur.

Am fost la dir. si a zis ca ni-l primeste daca se elibereaza vreun pat.

Asta e, daca ne-am trezit tarziu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Diana iti tin pumnii cu gradi sa-ti iasa, intr-adevar dupa 3 ani e cam pierdere de vreme la cresa. Bine ca a fost e acord de principiu, ai avut noroc. Mai mergi din cand in cand sa te interesezi pentru ca sa stii ca multi la grupa mica au bunici de backup pe acasa si la prima raceala, etc. abandoneaza.

Cu varsta depinde f mult de copil. La gradi a Silviei au intrat acum la grupa mica mai multi copii sub 3 ani, frati mai mici ai celor din grupe mai mari. Si ii vad ca s-au adaptat f bine. Mai ales ca ii au pe fratii mai mari pe acolo.

Asa ca succes!

Mergi la inceput