Anticonceptionalele=AVORT

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Nu obisnuiesc sa ma bag in dispute si au fost multe subiecte pe tema asta care au avut acest sfirsit, dar ma intreb si eu retoric, oare stie cineva dintre oameni ce gindeste cu adevarat Dumnezeu? Putem doar sa presupunem pe baza Bibliei si a constiintei noastre care poarta in ea amprenta lui Dumnezeu, dar haideti sa nu ne aventuram sa facem scenarii despre cind hotareste Dumnezeu sa aduca o viata pe lume si asa mai departe. Parerea mea de om credincios si care am experimentat asa ceva este ca daca Dumnezeu vrea sa vina o viata pe lume nu se impiedica de masurile luate de noi, ca doar e Dumnezeu, nu? E prea complexa teoria asta si nu stiu cite argumente putem aduce sau daca ajungem la o concluzie armonioasa.
Cred ca fiecare face cum crede de cuviinta inaintea lui Dumnezeu daca este credincios si nu e bine sa judecam pe altii nici ca fac multi copii si nici ca folosesc contraceptive. Cu masura cu care masuram ni se va masura si noua.
Dar sint pro-discutii utile, evident. Nu stiu daca parerea mea conteaza, dar am simtit ca trebuie sa spun asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

cum s.a mai scris despre acest subiect...si tin io minte ca la sub.anterioare chiar m.am enervat rau...nu mai raspund si aici...raman insa la parerea mea ca DREPTUL femeii de a alege este un drept fundamental al omului...iar prin evolutie incercam sa ne facem viata mai usoara si mai frumoasa...si cum in viata asta tot ceea ce este frumos este imoral, ilegal sau ingrasa...va doresc sa duceti o viata frumoasa din toate punctele de vedere...

...PS: eu am admirat mereu femeile responsabile, stapane pe viata lor...si de.a lungul maturizarii mele am ajuns la concluzia ca este adevarat ca "Dumnezeu iti da, dar nu.ti baga.n traista..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Ca doar El ne-a dat-o, fara sa stie ca in curand creatia Lui cea mai buna, o sa repete greseala lui Adam ba chiar n-o sa mai aiba vreo nevoie de Creator.
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006

Biblia ne spune ca Dumnezeu este atotstiutor...

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Banti bine argumentat raspunsul tau
Alynutza

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Bravo, Banti. Asa gandesc si eu.
Pe de alta parte, si Marilena are dreptate cu liberul arbitru.
Dar deviem de la subiect.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulissa spune:

Fiecare este indreptatit unei pozitii personale.

Eu sincer cred ca este o mare prostie si o aberatie sa crezi ca folosind pastile AC se produce totusi avort. Nu e nevoie sa mai argumentez, au facut-o alte fete inaintea mea.

Lasati paranoia deoparte, folosirea AC nu produce avort,iar comentariile postate pe prima pagina a mesajului, le-am gasit cu un search in google pe diverse siteuri cu tenta religioasa.

Daca sunteti nesigure, sau de parere ca pastilele AC produc avort, simplu : Nu le mai folositi!

Imaginatia naste monstri, la fel si mintea plictisita.

Iulica Nevestica
PS: Certurile si atacurile la persoana se discuta in ZZ!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

...hmmm oare de ce nu se dezbate si pe posturile importante de televiziune problema asta? interne si/sau internationale

O fii secret de stat, ceva ca fabricanti sa castige mai bine de pe urma vanzarii lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Banti, ai spus-o mai bine si mai frumos decat as putea s-o spun eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Multumesc, desi ma simt sintjenita sa primesc aprecieri, fie si virtuale. Eu am spus ceea ce am ajuns sa gindesc eu, pentru ca al treilea copil l-am primit ca un dar minunat pentru ca Dumnezeu a crezut ca asa e bine pentru familia noastra. E adevarat ca El ne da liberul arbitru, dar cred ca uneori El stie ca e mai bine pentru noi sa acceptam si voia Lui. E greu de inteles, dar nu imposibil. Si minuni se intimpla si astazi, si cind ma uit la baietelul meu care spune "mama" desi nu are nici 6 luni si imi zimbeste voios, imi dau seama ce minune as fi ratat daca nu intervenea Dumnezeu. Acum nu as concepe sa nu il am, desi atunci nu a fost in planul nostru. Ce bine ca a fost in planul Lui! De asta spun ca nu tot ce planificam noi se intimpla, dar nici nu putem lasa totul la voia intimplarii. Tocmai complexitatea problemei face alegerea foarte grea, dar Dumnezeu ne da si intelepciune. Daca totul ar fi programat (desi uneori e bine sa fie asa), unde ar mai fi frumustetea si misterul vietii? Uneori e bine sa existe si un pic de surpriza, dar e bine sa fii si in siguranta. Fiecare poate sa aleaga daca sa foloseasca sau nu contraceptie, dar sa fie pregatit si de surprize (ca pot aparea), cam asta e pe scurt ce am vrut sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

quote:
Originally posted by Banti

Multumesc, desi ma simt sintjenita sa primesc aprecieri, fie si virtuale. Eu am spus ceea ce am ajuns sa gindesc eu, pentru ca al treilea copil l-am primit ca un dar minunat pentru ca Dumnezeu a crezut ca asa e bine pentru familia noastra. E adevarat ca El ne da liberul arbitru, dar cred ca uneori El stie ca e mai bine pentru noi sa acceptam si voia Lui. E greu de inteles, dar nu imposibil. Si minuni se intimpla si astazi, si cind ma uit la baietelul meu care spune "mama" desi nu are nici 6 luni si imi zimbeste voios, imi dau seama ce minune as fi ratat daca nu intervenea Dumnezeu. Acum nu as concepe sa nu il am, desi atunci nu a fost in planul nostru. Ce bine ca a fost in planul Lui! De asta spun ca nu tot ce planificam noi se intimpla, dar nici nu putem lasa totul la voia intimplarii. Tocmai complexitatea problemei face alegerea foarte grea, dar Dumnezeu ne da si intelepciune. Daca totul ar fi programat (desi uneori e bine sa fie asa), unde ar mai fi frumustetea si misterul vietii? Uneori e bine sa existe si un pic de surpriza, dar e bine sa fii si in siguranta. Fiecare poate sa aleaga daca sa foloseasca sau nu contraceptie, dar sa fie pregatit si de surprize (ca pot aparea), cam asta e pe scurt ce am vrut sa spun.

Foarte frumos spus!
Asta am simtit si eu...la al doilea copil. Nu era in plan...primul avea numai 1 an si 5 luni...nu ma simteam deloc pregatita pentru bb 2! Am zis ca l-a vrut Dumnezeu, ca altfel cum sa raman gravida chiar cu o zi inainte sa-mi vina ciclu' si PRIMA DATA cand am facut fara protectie dupa nasterea Emmei???? Si uite ce bine a fost...M-am chinuit ca hotii de cai, de ce sa mint, ca singura i-am crescut, dar a meritat chinul...acum abia imi mai incap in piele de fericire si multumire!
La tine...la al treilea....intr-adevar, toate din lume pentru tine!
Eu una nu ma mai simt in stare sa mai fac unul....adica sa mai cresc unu...ca nu de facut e greu, ci de crescut. Cel putin nu in urmatorii ani Poate cand or avea astia 8 ani si 6 ani....atunci mai discutam!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput