Anticonceptionalele=AVORT
Raspunsuri - Pagina 7
RaluD spune:
Nu te iau in deradere PE TINE, ci combat articolul respectiv, a carui autoare nu esti. Primesc enormitati de soiul acestuia pe mail sau pe messenger, eu una m-am obisnuit.
Pentru tine
.
Spui ca nu te-ai suparat, dar tonul tau dovedeste altceva. Intentia mea nu a fost sa te supar.
In timp, o sa te obisnuiesti cu disputele de idei de la aceste subiecte controversate.
Si pe viitor, daca ti se atrage atentia ca postarea ta este neargumentata, poate nu te vei mai stresa si vei considera ca este cazul fie sa-ti argumentezi mai bine parerea, fie sa iei in considerare faptul ca firul ei logic ar putea avea ceva hibe.
Acesta a fost sensul mesajelor mele.
Inca o data,
.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
gabi_j spune:
off topic: hai, mai fetelor, nu va mai certati! nu are nici un rost... s-au scris destule chestii astfel incat toata lumea sa se poata decide daca considera ca AC provoaca sau nu avort.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
Marilena12 spune:
Ralu, mentionez ca onania este explicata ca fiind "lepadarea samantei de catre barbat", ala a fost Onan, despre care Sf. Scriptura spune ca a fost pedepsit de Dumnezeu cu moartea. Ori, eu cred ca prezervativul face acelasi lucru, colecteaza sperma, adica "samanta barbatului". Si dupa aia se arunca, nu? Onania nu este doar masturbare, cu este privita mai generic in Scriptura. Contraceptia nu este acceptata de biserica. Nasterea de prunci este o porunca divina si unul dintre scopurile asezarii omului pe pamant, cf. Geneza. Dar in viata de zi cu zi este dificil sa gasim o cale de control al reproducerii si sa fim adevarati crestini, dar e bine sa nu alegem metode care sa faca mai mult rau. Eu am vazut reactii mai blande ale preotilor la ideea de prezervativ decat la ideea de AC sau mai rau, de sterilet.
Acum, depinde de fiecare, recunosc ca sunt oameni, putini, e drept, care traiesc dupa legile lui Hristos sub toate aspectele si eu ii respect. Nu suntem toti asa, dar ne straduim cred eu toti sa traim mai frumos, mai sanatos si sa nu afectam pe altcineva prin actiunile noastre. Am vrut doar sa mentionez asta, in leg. cu ce ai spus tu, in rest,
pt ca te preocupa aceste lucruri.
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006
aalina2003 spune:
Din explicatiile Marilenei reiese ca nici o forma de contraceptie nu este acceptata de biserica. Atunci, ce nu inteleg eu, este de ce Ramonella cauta alta forma de contraceptie (in afara de AC)? Ori este de o parte a baricadei, ori de cealalata! Nu-i asa?
anamaria spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Si fara nici un pic de ironie, va rog pe cele care spuneti ca sinteti impotriva steriletului si a anticonceptionalelor, sa-mi spuneti, voi ce folositi? Abstinenta sau prezevativul? Eu va rog sa ma iertati, dar nu inteleg cum e ca de fiecare data cind ajungi in pat infierbintat si plin de avint sa te opresti sa pui prezervativul. Si asta cu sotul tau, cu omul in care ai incredere si cu care stai o viata. Chiar de fiecare data faceti asta??
nu, mey, nu chiar de fiecare data!!! doar de cele mai multe ori!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003 poze cu frumosii mei (si nu numai
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
Alissaa spune:
Eu nu inteleg cine arunca cu pietre, am vazut doar pareri pro si contra (foarte interesante de altfel). A fost luat la ras sau combatut articolul, nu cine a postat. Si am vazut ca fetele incearca sa o linisteasca pe Ralu, sa nu mai fie asa stresata, ca nu a omorat pe nimeni.
Si mie mi se pare articolul cu tenta religioasa ("zamislirea" - oare cine foloseste cuvantul asta daca nu preotii... in general) si scris foarte neprofesionist.
Spre rusinea mea nu am cultura religioasa, dar mi se pare de bun simt ca toate metodele contraceptive sunt impotriva vointei lui Dumnezeu, daca El hotaraste ca tu luni seara o sa ramai gravida si tu folosesti prezervativ, nu tot aia e???
Marilena12 spune:
Alissa, nu e tot aia: Dumnezeu a creat omul cu libertatea de a alege, cu vointa proprie. Omul are cateva cai de a actiona in fiecare directie, Dumnezeu i le ofera sau le ingaduie (daca sunt cai rele, spre a-i incerca- credinta), dar omul singur isi alege ce-i convine mai bine. Daca vrea sa aleaga ceea ce ii place si Domnului, alege, daca nu, alege alta varianta. Nu exista predestinare, se vede in toata istoria relatata de cartile Vechiului si Noului Testament ca oamenii au ales de fiecare data singuri, chiar daca unii se rugau sa-i intelepteasca Dumnezeu sa faca ceea ce e bine, sau se gandeau inainte de a lua deciziile. Daca Dumnezeu doreste ca tu sa prinzi o viata inauntrul tau luni seara si tu pui prezervativ, practic hotarasti sa fie ca tine, nu ca El. Si Dumnezeu se poate supara ca I-ai nesocotit dorinta. Dar iti respecta libertatea. Ca doar El ne-a dat-o, fara sa stie ca in curand creatia Lui cea mai buna, o sa repete greseala lui Adam ba chiar n-o sa mai aiba vreo nevoie de Creator. Dumnezeu a poruncit omului multe lucruri, chiar spre binele lui, i-a dat si tot ce are nevoie ca sa le savarseasca. Omul, insa, a spus: ba uite ca nu vreau! Te oftici? Asa si cu prezervativul. Domnul vrea luni seara, omul spune: ai vrea Tu, uite am protex! Dumnezeu se necajeste si spune: ma sfidezi? Vezi ca ti s-a rupt protexul. Omul se enerveaza si Ii raspunde: Ha! Ma duc sa fac avort.
Atunci, cred eu, Domnul incepe sa planga...de mila.
Mary si Anna (pisicuta lacomita)08.04.2006
RaluD spune:
Hi hi, multumesc de grija, dar n-am nici o apasare. 
Nu numai pentru ca nu folosesc AC, chiar daca as folosi nu m-as perpeli ca am facut crima de omor.
Cat despre avort in sine, eu am convingerile mele, eu personal nu am facut avort la cerere si nu as face, sper sa nu ma incerce Dumnezeu, ca nu stii cum ti se pune pata pe creier... Am suferit un avort spontan
, am fost chiuretata si inteleg de ce exista femei carora nu li se pare mare filosofie - pentru tine ca femeie nu e, te recuperezi repede fizic...
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
Bic spune:
Am citit doar prima pagina, dar m-a surprins neplacut terminologia.
Lasind la o parte ca fiecare stabilieste momentul inceperii vietii in functie de confortul lui psihic, "copil" nu este nici o fiinta in stadiul embrionar. Asa ca sa nu mai folosim termenii aiurea.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC