Anticonceptionalele=AVORT
Raspunsuri - Pagina 12
XIO spune:
Era ironica miau-miau![]()
Marilena, prostiile astea se dezbat pe acest topic.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Era ironica miau-miau
Marilena, prostiile astea se dezbat pe acest topic.
Atunci te rog, nu mi le atribui mie!
Mari
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
eu vad 2 solutii posibile pentru cei cu probleme de constiinta foarte dure. Ori va scoateti de tot ovarele chirurgical ori acceptati sa faceti copii pe banda, cit va tine corpul. Abstinenta nu e o solutie, ca in biblie zice sa fii una cu trupul sotului si daca el vrea, el trebuie sa aibe.
Nu cred ca esti in masura sa propui solutii pentru altii, daca nu te poti abtine fa-o doar in dreptul propriei persoane. Daca tu crezi ca lui Dumnezeu ii place mai mult ideea sterilizarii decat abstinenta...inseamna ca ai muuulte cunostinte pe domeniul religios! Suficient de multe incat sa-ti permiti sa dai sfaturi!

Norocul nostru al "celor cu probleme de constiinta dure" este ca mai avem si alte solutii decat cele aberante pe care le propui cu atata marinimie!
Mari
adita spune:
nu inteleg de ce trebuie sa ne certam. toata lumea recunoaste ca anticonceptionalele au ca efect secundar impiedicarea nidarii unui posibil ovul fecundat. sunt foarte rare aceste cazuri, dar ele exista. de aici problema tine de constiinta fiecareia dintre noi, daca consideram sau nu zigotul o fiinta vie, de care ne pasa sau nu ca a fost expulzat cu ajutorul nostru. nu trebuie sa aruncam cu pietre sau vorbe grele, e suficient faptul ca s-a tras un semnal de alarma pentru cele care n-ar vrea sa expulzeze nici macar un zigot, fara sa stie ca anticonceptionalele pot face asta, macar cu titlu de exceptie
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

XIO spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Ylari, buna intrebare! De ce oare nu spune nimeni, nici macar mass media ca ovulatia se produce si sub tratamentul cu AC, si ca acele ovule POT fi fecundate, si ca apoi AC isi fac treaba impiedicand produsul sa se nideze pe uter?! Eu cred ca e simplu de raspuns: multa lume ar renunta la AC hormonale.
Este parerea mea personala.
Mari
Uite aici "prostiile" pt. care ti-am raspuns.
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Ylari, buna intrebare! De ce oare nu spune nimeni, nici macar mass media ca ovulatia se produce si sub tratamentul cu AC, si ca acele ovule POT fi fecundate, si ca apoi AC isi fac treaba impiedicand produsul sa se nideze pe uter?! Eu cred ca e simplu de raspuns: multa lume ar renunta la AC hormonale.
Este parerea mea personala.
Mari
Uite aici "prostiile" pt. care ti-am raspuns.
"Anticonceptionalele sunt echivalente cu un avort", si "AC provoaca avortul" acestea sunt exprimari intentionat generalizate prin care tu ti-ai permis sa reformulezi afirmatiile mele de mai sus. Si asta cu rea intentie, pentru ca cine citeste sa fie indus in eroare. Acum pricepi? Daca nu, eu renunt, imi pierd inutil timpul cu tine si prefer sa mergi la ZZ in alta combinatie, nu cu mine!
Mari
claujro spune:
quote:
Norocul nostru al "celor cu probleme de constiinta dure" este ca mai avem si alte solutii decat cele aberante pe care le propui cu atata marinimie!
Mari
Ma bag si eu la subiectul asta
... si va intreb care sunt acele solutii? Deja am 2 copii mici si nu-l mai vreau pe al treilea, nu acum. Multumesc!
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Eforie Nord- 10 iunie 2007
Marilena12 spune:
Solutiile despre care vorbeam sunt cunoscute, una ar putea fi prezervativul, nu contine hormoni si efectul este doar mecanic, de bariera, combinat cu evitarea perioadei fertile, apoi mai poti folosi contraceptie locala, tot de bariera (adica nu omoara un eventual zigot, ci impiedica fecundarea), diafragma, exista si niste programe care calculeaza destul de exact perioada fertila in functie de ciclul menstrual, cam la asta m-as referi. Si cand nu se poate, putina abstinenta. Daca ti se potriveste ceva din toate astea si gasesti o modalitate convenabila pentru tine de a le combina, poti sa eviti o sarcina, fara alte implicatii.
Cam asa ne descurcam noi, cele "cu probleme de constiinta". Acum...fiecare poate alege pentru el, nu? Ce i se potriveste mai bine, ce riscuri isi poate permite sa-si asume, deh, fiecare om are prioritatile lui, nu?
Mari
XIO spune:
OK , Marilena , sa punem altfel problema:
de ce spui tu ca multe femei ar renunta la AC daca ar afla ca in 3% din cazuri are loc formarea zigotului dar nu si nidatia?(si aici te rog sa citesti raspunsul mai mult decat graitor al lui bird70)?
Daca ti se pare o jignire ca am scris clar ce am inteles din mesajul tau , explica-mi si mie care ar fi motivul renuntarii la AC , daca nu faptul ca ele ar provoca un "avort"?
adita spune:
quote:
Originally posted by bird70
Acum, daca asa te tare te framanta treaba asta trebuie sa intelegi ca avortul este intreruperea sarcinii, ori sarcina este considerata dupa implantare. Cu alte cuvinte daca nu ai implantare, nu ai sarcina si deci nu poti avea avort. Sper ca asta sa te ajute.
Xio, la raspunsul asta te refereai?
din punctul meu de vedere este sarcina inca din momentul conceptiei, nu din al nidarii. asta e toata problema, de cand consideram ca incepe viata. unii considera ca din momentul conceptiei si atunci riscul de a impiedica nidarea ovulului fecundat reprezinta o problema serioasa, iar altii ca abia dupa implantare avem sarcina, si atunci nu-si fac probleme.
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)