Anticonceptionalele=AVORT
Raspunsuri - Pagina 11
YLARI spune:
Mi-au facut analize inainte sa mi se prescrie AC, acum doar sper ca au si tinut cont de aceste cand mi le-au prescris. (Asa, ca o paranteza, stii ca inainte de intrarea in operatie sa fac niste analize de baza: coagularea, glicemia, bla, bla, nu mai stiu ce... rezultatele la acestea au iesit cam la 1 ora dupa ce eu iesisem din operatie, hihihi... noroc ca sunt "fieru' naibii", cum se spune). In ceea ce priveste ceea ce spui tu despre ou si zigot (parca asa se numeste ovulul fecundata pana ajunge la faza de fat) ai dreptate, nu putem considera un ovul eliminat drept avort. pe mine pur si simplu m-ar ingrozi sa stiu ca grozavia asta chiar exista, pe care a scris-o Ramonella aici. Dar am s-o intreb pe doctoritza si o sa va spun ce mi-a zis (probabil o sa imi spuna ca sunt cu capu')
Hai, te pup si sper ca nu te-ai suparat pe mine! Sa dea DD sa nu fie posibila nebunia asta
YLARI
Marilena12 spune:
Pai Fortelady, nu discutam despre eficienta contraceptiva, aici se aplica statisticile despre care vorbesti tu, ci despre inhibarea ovulatiei, si riscul de a produce ovule care pot fi fecundate, care apoi sunt eliminate din cauza imposibilitatii de a se hrani.
Cand te referi la eficienta iei in calcul ca in 3% din cazuri sa te trezesti insarcinata, dar ce te faci stiind ca AC ofera posibilitatea producerii unei sarcini dar nu o lasa sa traiasca, si asta tot datorita eficientei.
Din punctul meu de vedere, zigotul nu are o mai mica importanta decat embrionul sau fetusul ajuns la 40 de saptamani.
Deci eliminarea unui zigot mi se pare la fel de regretabila ca si cea produsa ulterior (cand deja discutam despre fat).
De ce? Pt ca este zigotul/embrionul/fatul/copilul/produsul MEU de conceptie, rod al dragostei dintre mine si sotul meu, carne din carnea mea, etc.
Si, din punct de vedere medical acest tip de eliminare a zigotului care nu se poate nida la uter se numeste avort, avand in vedere ca este respins de organism si considerat un corp strain.
Nu suna bine, dar...
Mari
grenouille spune:
offf iar ajungem la paruiala
conform dexonline
AVÓRT, avorturi, s.n. Întrerupere accidental#259; sau provocat#259; a gravidit#259;#355;ii înainte ca f#259;tul s#259; poat#259; tr#259;i în afara organismului matern.
un zigot nu e fat. e doar o celula fecundata. oricum ovulul (chiar si nefecundat) se elimina. ca de aia iei AC, sa nu ramai insarcinata. nu?
revenind la eficienta si statisticile mele - in prospect scrie ca se actioneaza prin inhibarea ovulatiei (la marea majoritate, n-am stat sa citesc toate AC-urile); presupun ca ceea ce scapa de legile probabilitatii se "loveste" de ceea ce povesteste Xio si se ajunge la rata de eficienta din prospect.
XIO spune:
Pt. mai multe detalii luati o carte de embriologie si cateva de anato sa cititi.
Sincer , nu am inteles mai nimic din mesajul comentat cu rosu si ca sa va dau citate din carti pe aici cu evolutia zigotului e prea mult.
AC impiedica doar intalnirea dintre ovul si spermatozoizi, nu impiedica geneza ovulului si trecerea prin toate stadiile foliculare.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Marilena12 spune:
Fortelady, eu prefer sa elimin ovulele doar nefecundate si...btw, ca sa nu le elimin pe cele fecundate accidental, prefer sa nu iau AC.
Xio, tratate de anatomie si de embriologie eu citesc de cand aveai tu vreo 12 ani...daca as avea nevoie de ceva citate, crede-ma, as apela la altcineva, mai specializat.
Nu e nevoie sa-mi tot repetati geneza si evolutia ovulului sau a zigotului, le cunosc foarte bine, eu am expus aici o parere personala nu una stiintifica care ar putea fi combatuta de literatura de specialitate.
So, dati-mi voie sa-mi pese de un potential copil inca de la conceptie ca zigot viabil, nu doar de cand se specifica medical ca el intruneste conditiile de a fi considerat fiinta vie!
Mari
XIO spune:
Pai daca le citesti de atunci si spui ca asta e parerea ta personala, ca anticonceptionalele sunt echivalente cu un avort nu ai un semn de intrebare din moment ce stiintific s-a demonstrat altceva?
Si anume ca in 3% din cazuri poate aparea fecundarea dar nidarea nu ?
Stii de etapele embriogenezei ...mie personal mi se pare absurd sa consideri zigotul un copil tinand cont de faptul ca se pierd si fara AC si fara sa-ti dai seama, dar mi se pare si mai absurd sa spui ca AC provoaca avortul....ma rog , fiecare cu parerile sale.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Pai daca le citesti de atunci si spui ca asta e parerea ta personala, ca anticonceptionalele sunt echivalente cu un avort nu ai un semn de intrebare din moment ce stiintific s-a demonstrat altceva?
Si anume ca in 3% din cazuri poate aparea fecundarea dar nidarea nu ?
Stii de etapele embriogenezei ...mie personal mi se pare absurd sa consideri zigotul un copil tinand cont de faptul ca se pierd si fara AC si fara sa-ti dai seama, dar mi se pare si mai absurd sa spui ca AC provoaca avortul....ma rog , fiecare cu parerile sale.
Asta ai priceput tu din postarile mele? Iarta-ma dar prostiile de mai sus iti apartin doar tie, cine citeste ce am scris eu poate intelege mai bine.
Mari
miau-miau spune:
eu vad 2 solutii posibile pentru cei cu probleme de constiinta foarte dure. Ori va scoateti de tot ovarele chirurgical ori acceptati sa faceti copii pe banda, cit va tine corpul. Abstinenta nu e o solutie, ca in biblie zice sa fii una cu trupul sotului si daca el vrea, el trebuie sa aibe.
alba spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
eu vad 2 solutii posibile pentru cei cu probleme de constiinta foarte dure. Ori va scoateti de tot ovarele chirurgical ori acceptati sa faceti copii pe banda, cit va tine corpul. Abstinenta nu e o solutie, ca in biblie zice sa fii una cu trupul sotului si daca el vrea, el trebuie sa aibe.
miau-miau, ma uimesti:-)
Tu chiar traiesti cu biblia sub perna ?
Nu de alta,da am ramas masca la ce prostii scrie acolo,asa ceva

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian