avortul provocat si responsabilitatea
Raspunsuri - Pagina 9
Annie80 spune:
Dumnezeu ia luminat pe oameni de stiinta sa "descopere" pilulele si steriletul,etc dak nu era voia lui nu le mai descopera nimeni...probabil ca a stat si s-a gandit ca uneori el mai greseste in "faurirea" oamenilor si mai ies si ...(nu stiu cum sa le spun dar unii chiar nu se pot numii oameni)
oricum cred ca aici trebuie sa ne spunem numai parerilr pro/contra nu sa blamam pe altii ca ar fi pro sau contra
eu cred ca dak as fii in pericol de moarte sau bb ar avea ceva grav as apela la avort...numiti-ma cum vreti "egoista, insesibila, iresponsabila" chiar nu-mi pasa
ahhh cida pe avort am si eu, mai ales pe "pustoaicele din ziua de azi care se joaca "de-a statul pe spate" in loc sa puna burta pe carte si mai sunt si iresposabile ca nu pot folosi un prezervativ 
lala spune:
quote:
Originally posted by impreunaquote:
Originally posted by lala
Dar atata vreme cat Domnul itzi ofera sansa de a alege .......
Pe ce te bazezi cand afirmi asta?
Unde spune Dumnezeu ca ne da sansa sa luam o viata sau nu???
Fla (sotie si mamica fericita)
este o interpretare pur personala a faptului ca descoperi din timp ca vei avea un copil cu probleme de sanatate.
Din fericire nu am fost pusi in situatia de a lua o decizie, copilul nu a avut probleme. Spre norocul nostru am dispus de resursele necesare pentru a face toate eco si analizele necesare.
Nu sunt de acord cu avortul, sustin contraceptia si nu ma vad cu o droaie de copii dupa mine. Ii respect pe cei care fac aceasta alegere constient si nu orbiti de religie, dogma, etc.
lala spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
"Personal nu itzi inteleg vehementa. Este foarte usor sa te ascunzi in spatele credintei si sa dai cu pietre. "
Eu nu ma ascund in spatele credintei,doar mi-am spus punctul de vedere.Nu judec si nu am aruncat cu pietre in nimeni.E dreptul fiecaruia sa aleaga si sa hotarasca ce face cu viata lui.Eu doar v-am spus parerea mea,de ce cred eu ca nu e bine,si de ce consider avortul o crima.Ce,v-am obigat eu sa ma ascultati,sa faceti cum spun eu,ca eu am dreptate????Mi-am spus punctul de vedere,ca doar asta facem aici,nu????
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
Asa percep eu excesul de semne de pucntuatie, majuscule, etc.
tatatushi spune:
Doamnele mele,
Am inceput topicul asta dar cred ca degenereaza urat....
As sugera ca persoanele care posteaza sa aiba asa, macar putina, intelegere si pentru partea opusa. Ex. eu sunt contra avortului, dar inteleg ca sunt situatii si situatii si responsabilitatea (consecinta a liberului arbitru) e a fiecarei persoane.
Daca as fi pro, cred ca as incerca sa inteleg si situatiile in care cineva (orbeste, poate, sa-i spunem)se chinuie pentru a creste un copil despre care stia ca e...necajit.
Hai sa nu dam cu pietre in ceilalti, sa incercam sa fim...diplomate si unde vrem sa strigam ceea ce noi credem ca e un adevar, hai s-o spunem, mai bine, in soapta...Poate vom fi intelese mai bine.
Pupici dulci tuturor.
pisik 4ever spune:
www.itv.com/news/romania.html" target="_blank">astazi din pacate
... si
albastricile lui mami 08.05.05
Flaflo spune:
quote:
Originally posted by pisik 4ever
www.itv.com/news/romania.html" target="_blank">astazi din pacate... si
albastricile lui mami 08.05.05
Adevarul este ca in aceste cazuri as fi pro avort!
Flavia si Bianca

Bia studioasa!
bebec07 spune:
Nu sunt ipocrita(si nu acuz pe nimeni de ipocrizie)si spun - am facut o intrerupere de sarcina la cerere acum 9 ani, prima si singura, dupa care am ramas mult timp cu sechele.
Multe poate nu inteleg, nici nu-mi doresc, dar am avut motive(pentru mine)intemeiate.Aveam 18 ani, imi pierdusem mama de cateva luni, eram in pragul bacului si eram ignoranta.Am ramas insarcinata nestiind ca lichidul de excitatie al barbatului contine sperma, noi folosind prezervativul.
Regret amarnic, caci se putea evita, mai ales acum cand imi privesc fata si ma gandesc ca puteam sa mai avemun copil de 8 ani.Pentru mine, la vremea aceea, a fost singura solutie.
Imi pare rau ca din pacate nu pot intoarce timpul.
Ce mi se pare mie inadmisibil este faptul ,ca azi, in 2006, exista femei care fac avorturi, cand exista informatia necesara si metode contraceptive pe toate gusturile.
Si DA, as face un avort terapeutic.Punct.
ralucule spune:
Ce subiect fierbinte si plin de polemici de toate felurile.
Dupa mine fiecare are dretul la propria alegere, si noi cei din jur care asistam, daca pot sa ma exprim asa, la alegerea individului trebuie sa acceptam si sa nu ponegrim si sa incriminam acel individ care a luat o decizie atat de diferita de gandirea si convingerile noastre despre viata. Fiecare persoana, femeie sau barbat, are idei diferite, datorate unor experiente diferite, trairi diferite s.a.m.d.
De ce doar daca este SD sau alte complicatii un procent mai mare al acestei majoritati incriminatoare accepta AVORTUL? Poate ca viitoare mama nu este pregatita pt a deveni mama, poate chiar viitorii parinti nu sunt pregatiti sau pur si simplu nu doresc asa ceva. Se ia decizia si cu asta basta, de ce trebuie noi majoritatea sa dezbatem si sa fim pro sau contra? Fiecare isi stie socoteala. Fiecare familie decide ce este mai bine pt familie. Unii poate sunt vai de ei dpdv material, unii pur si simplu nu vor.
De ce sa nu ne bucuram ca medicina a ajuns la un puct in care se poate alege metoda?
Nu inteleg cum unele persoane din aceasta majoritate baga religia la inaintare, si dreptul la viata si tot felul de idei de genul. Haideti ca nu mai suntem in 1800.
Sunt pur si simplu idignata de reactiile citite la acest subiect.
si raspunsul meu la subiect este DA as face.o daca nu mi.as dori, daca as sti ca e bolnav.
andira spune:
Tatatushi - sincer, eu nu prea inteleg ce ai urmarit (re)deschizand acest subiect. Era evident ca se vor naste polemici, ca vor exista pareri pro / contra. Ce vrei sa afli, motivatia fiecaruia? Depinde de circumstante, posibiliatea sau nu cresteri unui copil etc.
Mi se pare doar un subiect pentru rasucirea unui cutit in rana, si de la care nu pot ramane decat cu un gust amar. Nici n-am citit toate paginile scrise pana acum, ma intristeaza, si cred ca e traumatizant pentru orice femeie sa citeasca asa ceva.
Cat despre povestea cu "Jurnalul unui copil nenascut" mi se pare o incercare patetica a unor bolnavi, care nu inteleg ca e dreptul fiecaruia de a-si trai viata - cu sau fara avort. Mai cred ca cine promoveaza o asemenea poveste are in sine o problema... Am citit-o prima data cand eram gravida si mi s-a facut rau... Nu stiam despre ce e vorba, am citit-o pana la capat si am fost terminata in ziua in care am citit-o. Am incercat sa uit, si eu una sper sa nu o mai vad postata niciodata.
Si da, as face un avort terapeutic daca as fi sigura ca fatul are probleme. La primul copil, in primele 3 luni de sarcina 3 doctori m-au sfatuit sa renunt la sarcina deoarece luasem niste medicament in primele 2 sapt de sarcina, care puteau afecta copilul - eu nestiind normal ca eram gravida. Insa nu era nimic sigur, pe prospect scria ca nu e testat si nu se cunoaste absolut nici o influenta asupra sarcinii, ceea ce insa binenteles ca lasa loc de foarte multe interpretari - putea fi orice maformatie grava sau nimic. Asa ca n-am vrut sa renunt la copil, mi-l doream foarte mult, si desi mi se spunea ca pot sa raman iar gravida in cateva luni (ramasesem f usor insarcinata), n-am vrut sa renunt. Mi-am asumat riscurile si am un copil sanatos.
Dar da, am facut si un avort la 23 de ani, cand am ramas gravida din cauza unor antibiotice - stupid din partea mea - si n-am vrut sa pastrez copilul. Eram in ultimul an la facultate, nu lucram, nu ma vedeam inca mama. Si-mi pare rau, dar la momentul respectiv mi se parea singura solutie.
Am povestit asta ca si raspund la subiect dar eu una sper sa se inchida cat mai curand.