avortul provocat si responsabilitatea

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Interesant ca ultimile 2 raspunsuri vin chiar intr-o zi de mare sarbatoare pt. poporul nostru ortodox(in majoritate)...
Un gand mi-a venit in minte: cum ar fi fost daca Maica Domnului s-ar fi impotrivit sau ar fi facut avort pe motiv ca nu e pregatita sa devina mama, ca lumea o va ucide cand se va afla de sarcina ei s.a m.d ?
Urmeaza sa fiu clasata drept bigota, ipocrita, patetica sau mai stiu eu cum.N-ar fi prima data cand adevarul starneste reactii puternice de impotrivire.Dar de ipocrizie suferim toti...
Avort la cerere...nu suna totusi mai realist crima la cerere?! Si nu stiu zau daca un astfel de subiect poate fi separat de "considerentele religioase", ca doar (ne)credinta e parte fundamentala din noi, daca nu chiar esenta noastra.
Pentru persoanele ultra tolerante si pro-choice, cum vad ca se spune prin strainatate, recomand vizionarea unor documentare cu astfel de "interventii chirurgicale minore" cum am vazut scris pe la cabinetele unor ginecologi.Le am si eu daca vreti sau le gasiti pe net.
Cuiva i-a fost rau citind "Jurnalul unui copil nenascut". Asta arata ca persoana respectiva e om si nu piatra nesimtitoare. E un motiv de bucurie si probabil ca n-ar trebui sa uite ce a citit.Iar cine promoveaza o asemenea poveste are intr-adevar o problema! Dar una a constiintei care refuza sa se lase adormita de minciunile otravitoare care spun ca avem dreptul sa facem orice, ca suntem stapani pe viata copilului, ca oricum e doar un ghem de celule...Asa ca e minunat ca omul "are o problema", cred eu!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grieys1 spune:

citesc despre acest subiect si nu pot spune ca imi place sau nu ce se scrie...dar simt nevoia sa imi spun si eu punctul meu de vedere,mai ales ca sun t o viitoare mamica si mai am o fetita.si eu sunt impotriva avorturilor facute din motive absolut banale(nu e momentul,nu sunt pregatita,nu am posibilitati financiare).as veni si eu si as spune ca acum sunt atatea metode de contraceptie incat se pot evita aceste "neplaceri".iar daca totusi apar,atunci de ce sa nu vedem partea plina a paharului si sa ne bucuram de minunea ce ni s-a intamplat si sa ne rugam sa fie bine pana la capat.nu am avut parte de nici o experienta neplacuta precum un avort si-i multumesc Domnului pt.ca sunt constienta ca as fi ramas cu sechele.la prima sarcina totul a fost programat,analize,verificari si multa munca.deja credeam ca nu mai vine bebe.si a venit cand nu ne asteptam si ne impacasem cu ideea ca avem probleme.au trecut doi ani,am reinceput munca.totul isi urma cursul firesc,poate prea firesc...stiam ca mai vrem un bebe,dar abia peste un an macar,nu stiu cand ne-am fi hotarat si uite ca a decis tot Domnul pt.noi si dupa 6 luni la serviciu am aflat ca vom avea un bebe.am fost socati pt. ca nu era in plan....am plans o ora dar stiti de ce?pt.ca luasem niste antibiotice pe sarcina si ma gandeam ca va trebui sa intrerup sarcina pt.ca existau riscuri.deic,inconstient m-am gandit la un avort desi uram ideea!!!!!!!!!dar stiam ca daca sunt riscuri nu am puterea sa mi le asum!si ma rugam ca totul sa fie ok ca sa pot pastra copilul.a venit pe nepregatite si incercam sa ma bucur.am mers la control,am facut analizele si testele necesare.totul pare ca e bine si ma rog sa fie bine pana la sfarsit cand imi voi tine in brate si al doilea bebe care e baiat.ce vreau sa spun e ca atat la prima sarcina cat si la a doua,din moment ce am mers lunar la medic si am facut investigatiile de rigoare tocmai pt. a sti ca totul e in regula,ca nu intervine ceva grav,inseamna ca am fost pregatita sa intrerup o sarcina cu probleme grave desi "pregatita"nu e termenul potrivit.nu esti niciodata pregatita sa faci asa ceva!!!!!!!!!dar din disperare faci orice ca sa alegi raul mai putin rau pentru mine si implicit pentru bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Eu personal sunt impotriva avortului, sunt destule metode contraceptive pentru a evita sarcina nedorita, de la prezervative la pastila de a doua zi si asa mai departe, dar din pacate observ din ce in ce mai multe avorturi, de parca am trai inca in evul mediu si nu sunt surse de informare pentru evitarea lor. Mai este si incostienta celor foarte foarte tinere care ini incep viata sexuala de mici (spun mici ca mie 13-17 ani mis epare prea devreme), si habar nu au cu ce se mananca, si ce este mai penibil este faptul ca unele dupa 1 sau avorturi au tras ani sa faca un copil cand au crezut ca sunt pregatite si nu s-a putut, sau ma uit la saracii parinti care apeleaza la FIV si la alte metode si se chinuie ani si ani pentru un copil iar altii ii arunca ca pe niste nimicuri. Am o prietena care tot asa casatorita fiind a zis ca nu e pregatita si la avortat, dupa ce am ramas eu insarcinata si intr-o discutie oarecare ii spuneam cu mirare ca la 21-25 de zile incepe sa bata inima embrionului, a ramas pur si simplu socata si a zis "inseamna ca eu am facut pruncucidere", ca nu stia ca ii bate asa devreme inima. In fine termin cu romanele si va doresc o zi frumoasa.
Ah daca este cazul, daca se intampla, daca sunt probleme mari pentru mama sau fat aici as fi deacord sa se ajunga la avort altfel nu, sa nu moara mama, sau fatul sa se nasca apoi dupa un an doi sa moara.

Louiza 17s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png

http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Ma intreb cine decide, in conditii de legalitate a avortului in ROmania, problema de "moralitate" a avortului Exceptand avortul terapeutic cu care un procent mai ridicat de doamne a fost de acord, au mai venit si alte motive care, stau si ma intreb, cat de morale ar fi in conditiile in care AVORTUL este o mare crima impotriva umaninatii.
Pai cine decide doamna draga (nu mai tine minte cine a spus) ca avortul in caz de viol nu mai e o crima? Pai de ce copilul conceput in urma unui viol poate fi omorat si de ce a alege eu sa fac avort pentru diverse alte motive e crima? Cu ce a gresit bietul copil conceput dintr-un avort? Daca e crima, sa fie crima in orice situatie nu numai cand ne convine noua.
Pai de ce sa omoram copilul doar in cazul in care mama e in pericol? Pai hai sa omoram mama si sa salvam copilul! De ce sa moara copilul? De ce doar atunci e dreptul mamei sa aleaga in a se salva si nu are dreptul si la liberul arbitru in orice alta situatie atata vreme cat legea o permite?
Sa lasam naibii stiinta asta nenorocita care ne ajuta si ne ofera posibilitatea sa aducem pe lume exemplare sanatoase care sa poata contribui la constructia societatii. De ce sa mai facem teste? La naiba cu testele. De ce doar avort terapeutic? Daca fiinta aia are o inima care bate s-o aducem pe lume, indiferent cum e ea, cat va trai si cat se va chinui. Eu sunt si impotriva avortului terapeutic, si al oricaror teste si a echografului si a operatiei de cezariana. Daca "DUMNEZEU" a lasat femeia sa nasca natural pai asa sa nasca. Ca asa vrea DUmnezeu. Ca asa e moral, ca invers e o crima.

A se sesiza nuanta ironica. As ruga lupii moralisti sa se imagineze in situatia in care nu ar avea alternativa avortului sau cezarianei sau a tuturor testelor de sarcina sau FIV-ului sau a.. stiintei in general. SI sunt departe de a fi ignoranta. Folosesc prezervativul, am facut un avort iubesc copiii la fel cum iubesc si viata.

Mai spunea cineva despre parintii de copii cu SD. Lupta, e si normal ca lupta. Daca ti-ai dorit un copil il vei iubi si asa cum e el si vei lupta cat vei putea dar fericirea e relativa sau mai bine zis e nefericire. Si asta o spune prietena mea, mama de copil cu retard care desi isi iubeste copilul recunoaste ca daca ar fi stiut, sau daca ar fi fost incurajata la momentul respectiv a fi facut avort.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Oare ce ati urmarit readucind pe tapet acest subiect? Crede cineva ca se va ajunge la un unic raspuns sau la consens?

Face parte din gama de dispute din gama: ce-a fost mai intai, oul sau gaina...

Zau asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Ce s-a urmarit? Pai hai sa punem pe tapet cat de morale sunt unele si cat de criminalo-pacatoase altele.
Nu stiu de ce avortul trebuie sa fie un subiect tabu doar pentru ca e un site despre copii. Eu n-as face, eu n-as drege..
Da' are englezu o vorba "Never say never!!"

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

mai potrivita ar fi fost campanie de educatie sexuala in Romania; de sustinere a introducerii ei ca materie in scoli, de publicitate a mijloacelor conceptuale de prevenire a sarcinii si de popularizare a consecintelor nefaste pentru sanatatea femeii a avortului; asta ar fi fost mult mai cu folos...asa, dupa ce o femeie a facut deja avortul, discutia e inutila;
nu e normal sa interzici avortul, sa-ti arogi drepturi legale asupra corpului femeii, dar nici normala nu e usurinta cu care se recurge la asta si numarul mare de avorturi din Romania; la job, intr-o zi m-a intrebat o colega localnica de ce romanii nu fac copii, nu iubim copii oare; la consternarea mea mi-a replicat ca eram trei romani in firma, unul-singur la parinti, colega mea si eu cite un frate; la rindul nostru avem maxim doi copii (eu si colega cite unul, colegul meu doi); si in Canada si in USA familiile cu trei copii sunt numeroase, la noi-vezi pe forum un grup restrins de mamici cu +2 copii...; motive putem invoca destule....;
eu am un copil cu probleme ( e drept ca in mare s-au rezolvat, dar am avut si perioade extrem de dificile cu el, si nici acum nu ne foarte usor)...daca as fi stiut inainte, n-as fi facut avort sigur! de cind il am nu a fost zi in care sa nu-i multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a dat! dar pe de alta parte, din lasitate sau nu stiu de ce, n-am mai avut curajul sa-l fac si pe al doilea, dupa ce medicii ne-au informat ca sansele sa fie mai afectat decit primul sunt mari; e drept ca nici sarcina n-a mai aparut, deci nu stiu sigur in situatia data ce decizie as fi luat....; cert e ca acum regret foarte mult ca am un singur copil, si orice sansa s-a dus....

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Pentru cei care sustin vehement mijloscele contraceptive,o intrebare banala: Ati luat in calcul posibilitatea ca ele sa fie de fapt avortive?

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

He he, ce usor e sa fii virtous! Sa dai sfaturi, sa spui: EU NICIODATA NU O SA FAC ASA CEVA....!
E o vorba "Sa nu iti dea Dumnezeu cate poti duce"!

E foarte usor sa dai cu pietre cand ai avut o sarcina si o nastere obisnuite (adica, fara complicatii), cand langa tine zambesc unul sau mai multi copii, normali, sanatosi, fericiti ca sunt asa!

Si ma repet: Voua, celor care puteti spune cu siguranta ca nu veti face avort niciodata: "Sa va ajute Dumnezeu sa nu ajungeti in situatia in care ar trebui sa alegeti"! Caci, cu atatea certitudini, nu stiu daca veti gasi puterea sa rezistati unei asemenea incercari!

In ceea ce priveste JURNALUL UNUI NENASCUT eu il consider o jignire enorma adusa MAMELOR care au pierdut sarcina! Conform lui si ele ar trebui puse la zid nu? Doar e vina organismului lor ca fatul nu a putut ajunge sa se nasca?
Ntz, ntz, ntz........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

mamacangur...las-o balta... iar discutia ca de fapt steriletul si pilulele sunt avortive si prezervativul ar aduce cumva cu pacatul biblic al imprastierii samantei...

pe bune...

Mergi la inceput