avortul provocat si responsabilitatea
Raspunsuri - Pagina 7
Natasa spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
ASA A VRUT DUMNEZEU!!!!
Nu sunt o fanatica religioasa,sa nu ma intelegeti gresit,sunt ortodoxa,cred in Dumnezeu.Recunosc ca nu ma duc in fiecare duminica la biserica si nici nu sunt o sfanta.
DAR,in legatura cu ce spunea Natasa si multe dintre voi.Eu cred ca chiar daca se descopera ca acel copil e bolnav sau are nu stiu ce malformatii,EL ARE DREPTUL LA VIATA!!!!PENTRU CA NU SUNTEM DUMNEZEU SA HOTARAM DACA ARE DREPTUL SA TRAIASCA SAU NU!!!!
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
Ramonella, nu stiu daca ai citit cu atentie, dar copilul ala s-a nascut in urma unui avort provocat de o boala grava. Doctorita s-a jucat de-a Dumnezeu si pe urma s-a retras in glorie! Cu asta sa inteleg ca esti de acord. Daca tot il punem pe Dumnezeu inainte de cite ori de sutinem cite o idee, ce facem cu oamenii care se joaca de-a Dumnezeu?
pisik 4ever spune:
natasa, si eu sunt de parere ca in unele cazuri medicii se gandesc mai mult la beneficiile pe care le au in cazul unei reusite decat la consecintele asupra pacientului.
impingem limitele salvarii unui prematur din ce in ce mai departe iar pretul este de multe ori un handicap. de ce? mie mi se pare ca cercetarea medicala primeaza asupra consecintelor pe care o sa le aiba un handicap asupra persoanei respective.
lasand la o parte un diagnostic gresit, de ce sa ne incapatanam sa salvam o viata cu orice pret, indiferent de cat de grav o sa fie handicapul persoanei respective, pe care o sa-l suporte o viata intreaga, cand pe lumea asta exista orfelinate cu copii normali care au nevoie de afectiunea unei familii?
Marilena12 spune:
Eu cred ca medicii fac si asa o groaza de greseli, desi sunt foarte bine pregatiti majoritatea, ar fi culmea sa se apuce sa decida singuri daca lupta sa resusciteze pe cineva sau nu. Ori prematurul e si el om si pacient si are aceleasi drepturi ca oricare altul. Daca vi s-ar intampla asa ceva la batranete? Sa zica unul, aaa, ce sa ma mai stresez sa-l ingrijesc pe asta, ca e prea bolnav, oricum nu mai are mult de trait! Nu cred ca v-ar conveni!
Eu am vazut prematuri despre care medicii de la Terapie intensiva erau siguri ca nu se mai fac oameni, dat si-au facut datoria impusa de profesie si de juramantul facut (care sprijina viata), si acum, aceia sunt copii sanatosi si plini de viata. Nu cred ca unul care se naste cu handicap merita mai putin decat altii sa primeasca ingrijiri madicale.
Ceea ce sustineti voi, Natasa si Pisik 4ever este absolut incompatibil cu profesia de medic! Doar ce n-ar incepe vreunul sa ia decizii de viata si de moarte asupra copilului cuiva,ca nu e suficient cate carente sunt in medicina din Romania, ca mori cu zile!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
pisik 4ever spune:
marilena, m-ai facut sa zambesc. medicii sunt si ei oameni. cum sa nu se lanseze intr-o procedura dificila sau noua daca asta le poate aduce recunoastere si mai multi pacienti? cat despre pacient, daca scapa, cu atat mai bine, daca nu, asta e, doctorul a facut ce a putut. cat despre persoanele in varsta, nu o data am auzit afirmatii de genul "nu-i fac operatie de cataracta la batranica asta ca la optzeci si cati are nu stiu daca rezista la operatie." asistenta pentru varsta a 3a e insotita deseori de intrebarea "ce-ti mai trebuie...?" si ajungem la cazuri extreme de pe alte meleaguri unde pacienti in coma stau ani sau chiar zeci de ani pe aparate ca au asigurari bune in spate. iar noi filozofam alaturi linistiti despre etica medicala, juramantul lui hipocrate, viata si moarte, moralitate, Dumnezeu. dupa care mergem sa bem o cafea sau ne uitam la televizor sau orice altceva ne face placere. iar cei ce sufera continua sa sufere. sunt de acord cu voi ca e f dificil de tras linia "pe asta il ajut, pe asta nu". dar e atata suferinta pe lume, de ce sa punem umarul sa fie si mai multa? ce povestea natasa mi se pare un exemplu graitor de suferinta care putea fi evitata. in primul rand pentru o fiinta care si-a inceput viata cu 6 luni de stat in spital, cu fire, perfuzii si aparate, si continuand apoi cu suferinta...zi de zi...
sinzi_ana spune:
Voi nu intelegeti ca ce va face pe voi fericite...nu ii fac si pe altii...si invers...
Si un copil cu SD sau autism poate sa fie fericit si sa guste din plin viata!!!!!
Cum sa spui ca nu poti sa ii dai viata ca sa il scutesti de suferinta??? De unde stii ca va suferi???
De unde stii ca in cativa ani nu se va gasi un tratament pentru boala de care sufera copilul si vei putea sa ii dai maxime sanse la viata si la fericire????
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii
malla spune:
Este clar ca faci o crima daca te decizi pentru avort...indiferent de starea copilului... ARE DREPTUL LA VIATA. Numai daca mama e in pericol de moarte, as fi de acord sa se faca intrerupere.
Andrei si Adriana
anca tanasica spune:
am urmarit subiectul...nu vreau sa ma mai enervez ca la altele...multele...anterioarele...pe aceeasi tema...
Sunt pentru dreptul femeii de a alege...numai ea personal isi cunoaste limitele si stie "cat poate duce!"
...intrebarea era "dincolo de orice considerente religioase"....
RAMONELLA spune:
"Daca tot il punem pe Dumnezeu inainte de cite ori de sutinem cite o idee, ce facem cu oamenii care se joaca de-a Dumnezeu?"
Grea intrebare......se poate face ceva????NU!!!
Banuiesc ca te-ai referit si la "doctori",nu????Nu stiu ce sa zic...Ei spun ca se poate face avort in primele 3 luni.Nu???Din cate stiu eu,am vazut pe discovery,inima copilului incepe sa bata la 21 de zile.Nu?Daca gresesc,corectati-ma.Deci la 3 saptamani.Si bietul copilas incepe sa se dezvolte...Si cum poate un "doctor",care vorba aia,"a facut un juramant",cum poate sa omoare un omulet?????"Sa faca chiuretaj",ca sa nu vorbim asa de urat......
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
Natasa spune:
Eu v-am prezentat un caz concret, daca sinteti curioase va prezint si persoana in cauza. Cred ca e extrem de simplu sa vorbesti din fata calculatorului ca medicul ala care a salvat un copil de 20 de saptamini a fost un erou. A fost erou la tv si in reviste si pe urma l-a durut in palarie de cita suferinta a lasat in urma. Hai sa va mai dau detalii: copilul respectiv (acum adult) e foarte violent si foarte puternic. Are vedenii si i-a sarit nu o data mamei lui la git. Are dureri care nu se calmeaza decit cu morfina. Are probleme locomotorii foarte grave. Cind se infurie darima tot in jur si sparge si nu o data l-a luat salvarea in camasa de forta. Nu are si nu a avut nici o zi frumoasa si senina! Nu ride si nu se joaca, nu poate purta o discutie. Si ce-i mai grav, dincolo de toate astea, zilele ii sint numarate. Deci, 30 de ani de super-chin, de sacrificii ale familiei, o tristete cum nu poti vedea foarte des in ochii lor, un om chinuit fizic si mental si care sta sa moara. Ce frumos e sa dai verdicte cind nu te priveste personal, cind toate sint albe sau negre si nuantele nu se vad.
Incercati sa fiti mai putin categorice cu pusul de etichete pe fruntea celor care aleg altceva decit a-ti alege voi. Pentru cele care ati fost puse in situatia asta si ati ales, jos palaria. Pentru cele care vorbiti pentru ca vi se pare ca sinteti mai bune daca sustineti viata cu orice pret, lasa-ti-o mai moale si rugati-va lui Dumnezeu sa nu va puna vreodata sa alegeti ca s-ar putea sa descoperiti ca nu e chiar asa simplu! Eu atit sustin aici, fiecare are dreptul sa aleaga fara sa fie aratat cu degetul de maicile Tereza din jur!
Ramonella, eu propun sa facem un grup care sa incendieze cabinetele in care se fac avorturi la cerere, ca am vazut ca se poarta in manifestarile celor Prolife. Si sa nu mai faca medicii avorturi, sa le faca iar babele din sate, sa moara femeile pe capete.
impreuna spune:
Ca tot amintea cineva aici de mamici care au copii cu SD:
voi ati vazut ca cele care au copilasii bolnavi sau care au trecut prin momente grele si au fost la un pas de moarte, au luptat din rasputeri sa ii salveze, sa le salveze dreptul la viata?
Asta ce dovedeste???
Dupa cum afirma unele din voi, era bine sa ii lase sa moara daca s-au nascut bolnavi, sa ii scuteasca de suferinta ![]()
Sunt copiii lor asa bolnaviori cum sunt, au trecut prin multe momente grele dar nu cred ca vre-una din ele ar putea afirma ca ar fi fost mai fericite fara acesti copilasi, asa cum sunt ei.
Fla (sotie si mamica fericita)