Crestini neortodocsi?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

quote:
Originally posted by claudia_a

Denizel - fiecare padure are uscaturile ei!!! Numai ca "dincolo" uscaturile sunt mai multe decat cele prezentate de tine!!!
E clar ca voi va asociati, iar oamenii de buna credinta nu intra in astfel de subiecte, facute pentru discriminare si jignire: "Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei."
Cine se simte inferior ataca! Pacat!
La revedere si dezbatere fructuoasa si credinta lunga!Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

eu abia acum am citit acest subiect si am ramas cu o mare nedumerire- un membru al acestui forum a fost jignit, (ne)voalat, nu e vorba nici despre ironie, nici despre o vorba de duh, s-a aruncat o grosolanie si nici un moderator nu a luat atitudine. voi considera ca o dovada de respect fata de userii DC daca se va spune si DE CE s-a trecut peste remarca claudiei ca si cum nu ar contine nimic jignitor. multumesc.p.s.-precizez ca religia mea e greco-catolica, ca sa nu se interpreteze ca iau partea "sectantilor" din motive religioase.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

remarca subliniata de tine in text ii apartine lui Denizel si a fost adresata ClaudieiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de mirela10

De ce ortodocsii nu vor sa admita ca mai exista si alti crestini in afara de ei?...ce ma doare este ca intotdeauna ortodocsii i-au privit pe ceilalti ca niste sectanti sau ciudatenii.

Raspund shi io (incep desigur cu sfarshitul ) :

- poate ar trebui sa faci ceva ca sa nu mai "te doara", ca din natura lor umana fac unii oameni, ce probabil ar fi mai folositor sa NU faca...iar de natura asta umana in fapt te impartashesti shi tu shi io shi oricine, numai ca e dupa cum shi-o dirijeaza fiecare!, e dupa cum/cat-incotro shi-o conduce, respectiv se lasa condusa persoana de aceasta natura!
( nu'sh io ce neam de pirule sau 'despachetari de namol' se pot face pentru alinarea acestor "dureri", da ceva precis se poate face; intereseaza-te shi vindeca-te !!)

- e artificiala asocierea intolerantzei cu religia sau religiozitatea, indiferent care ar fi apartenentza cuiva, caci intolerantza sau nesuferirea altora nu o constatam doar pe criterii cultice, ciiii...stitzi foarte bine cat de respingator reactzioneaza unele persoane la te miri ce, LA ORICE de fapt: ba c#259; aia e prea gras#259;, ba c#259; aia e cam slab#259;, ba c#259; aia se d#259; mare c#259; poart#259; lantisor la glezna la o nunta, ba ca aia rade de i se vede omushoru, ba ca aia e prea tuciurie, ba ca aia spala farfuriile prea incet ...VAAAAAAAAAAAAAI de lume cate sunt in realitate PRE-TEX-TE-LE = zise "motive intemeiate" - pe baza carora o persoana ishi ia dreptul sa nu sufere alta persoana shi sa se comporte ca atare...
Ashadar, pentru ca "intolerantza" o gasim absolut pretudindeni shi in cele mai variate forme posibile, ce e de mirare ca exista shi cand vine vorba de cele religioase? nu tot aceiashi oameni umbla prin biserici ca shi pe strazi,in familii sau alte institutzii? ba tot oamenii aia sunt pretutindeni, cu aceiashi natura umana proprie shi unica fiecarei persoane in parte...iar ce voiam de fapt sa raspund este ca dupa mineeee
URA DIN OM
este cea care bufneshte shi rabufneshte prin aproximativ Toate formele manifestate de intolerantza, prin mai toate modurile/cazurile de urat a altcuiva, motivele MAJORITATE sunt doar "praf in ochi", sunt pretexte false, sunt indreptatzire de sine! sunt "o scoatere de basma-curata"...cum ar veni ca un abuz de putere sau de dreptate in chip de "io sunt cea mai cea ca apartzin de cea mai cea shi asta imi da TOT dreptul MIE sa fac ceea ce trebuie...nici nu e ceva rau sa fac/spun un lucru rau de vreme ce eu sunt foarte buna shi apartzin de la cea mai buna shi...
...daaaaar se mint singure cele care considerandu-se pe sine creshtine adevarate lasa inca ura in sine sa fie shi sa lucreze fapte de ura, in vreme ce pentru linishtirea constiintzei proprii ishi spoiesc fapta cu chipurile "ascultarea&implinirea credintzei creshtine"...

Aia e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
remarca subliniata de tine in text ii apartine lui Denizel si a fost adresata Claudiei

Irina, eu nu am subliniat nicio remarca, iar tu nu esti moderator. ceea ce a spus Denizel are legatura cu ceea ce a spus Claudia anterior si repet, ma intereseaza doar parerea unui moderator.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Cu riscul de a-mi atrage antipatia respectivului moderator, am si eu o intrebare: chiar nu poti sa te abtii sa comentezi aiurea la subiectele religioase? Bun, am inteles, esti ateu, esti pro-evolutionism, sau ce vrei tu, uneori esti simpatic, ai simtul umorului si chiar am ris si eu uneori la unele remarci ale tale, dar nu ti se pare deloc deplasat sa iti bati joc (caci asta faci) de ceea ce unele persoane pretuiesc? Asa cum tu nu crezi in Dumnezeu, noi credem si asta e situatia. Punct. Invata sa respecti parerea altora cind vine vorba de religie desi cred ca ti-e foarte greu, daca nu imposibil. Nu ai calitatile pe care un moderator alunor discutii trebuie sa le aiba. Vehementa si chiar rautatea gratuita cu care raspunzi ma fac sa cred ca nu exista sanse sa te mai indrepti, desi speranta moare ultima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

MANY HOPE,chiar ma intrebam cand o dai si pe la acest subiect sa despici firul in sapte,ca sa nu poata omul sa traga nici o concluzie.oricum iti multumesc de reteta de tratament cu namoale,nu stii si ceva leacuri impotriva irroniei gratuite?

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Banti

Cu riscul de a-mi atrage antipatia respectivului moderator, am si eu o intrebare: chiar nu poti sa te abtii sa comentezi aiurea la subiectele religioase? Bun, am inteles, esti ateu, esti pro-evolutionism, sau ce vrei tu, uneori esti simpatic, ai simtul umorului si chiar am ris si eu uneori la unele remarci ale tale, dar nu ti se pare deloc deplasat sa iti bati joc (caci asta faci) de ceea ce unele persoane pretuiesc? Asa cum tu nu crezi in Dumnezeu, noi credem si asta e situatia. Punct. Invata sa respecti parerea altora cind vine vorba de religie desi cred ca ti-e foarte greu, daca nu imposibil. Nu ai calitatile pe care un moderator alunor discutii trebuie sa le aiba. Vehementa si chiar rautatea gratuita cu care raspunzi ma fac sa cred ca nu exista sanse sa te mai indrepti, desi speranta moare ultima...

Cu tot respectul si toata bruma de stapanire de sine pe care pot sa le adun intr'o mizerabila dimineata de marti iti spun ca eu nu sint moderator al sectiunii "Fantezii si Superstitii"

Alin

Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

E adevarat, dar titlul acesta obliga la mai mult chiar si la aceasta sectiune de "fantezii". Poate te mai gindesti la ce am spus, mai ales ca sint si altii care se simt lezati de comentariile tale, si nu doar despre "fantezii". E placut cind mai descretesti fruntile oamenilor cu o gluma, dar ironia ieftina si rautatea din cuvinte nu aduc nimic bun. Poate nu iti pasa, si atunci e si mai mai trist ca nu pui deloc pret pe sentimentele, opiniile si emotiile oamenilor din jurul tau, chiar si a celor care cred in "fantezii".

Tot cu respect,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Vad ca'n ultimele zile s'a nascut o sintagma: ironie ieftina.
Eu cred ca oamenii ori nu stiu ce inseamna ironie ori nu inteleg cuvantul ieftin, dar analizand pe text constat ca ironia ieftina este produsul natural al evolutiei ironiei gratuite. Vorba Sabinei : Castravetii coloreaza adânc.

Si pentru viitor vreau sa precizez ca titlul de moderator nu ma obliga la nimic, cu atat mai putin la a renunta la convingerile mele

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca tot am fost citata(presupun ca i-a placut lui Xeno cum suna, merci pt asta)
Apai Xeno...iti cunoastem convingerile, tu mai aveai indoieli??

uff.nu stiu cum se face..ca tot la curcubitacee* ajungem...

_
*asta apropos de vesnica disputa crestin/necrestin samd

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by mirela10

MANY HOPE,chiar ma intrebam cand o dai si pe la acest subiect sa despici firul in sapte,

Pai asta se petrece cand pui o intrebare: se intampla (ocazional) sa afli MACAR un raspuns.
TU nu stiai ???

quote:
ca sa nu poata omul sa traga nici o concluzie.

Ce "concluzie" voiai "omule" 'sa tragi'? la ce? la "chestiune"? la "despicatura mea" cumva? () pai io zic ca in ce-mi priveshte interventzia, concluzia e deja "trasa"(expirata,fumata,etc.), adica:

URA din om e cauza fundamentala a rautazilor contra altor oameni, iar modalitatzile ei practice de manifestare, imbraca chiar shi forme(haine) de ale evlaviei sau religiei(ca nu se rushineaza ura sa calce in oricare biserica!), care 'veshminte' sunt folosite de acoperamant(machiaj, peruca, costum-deghizare, plasa-de-mascare,etc.) pentru a nu i se deslushi adevarata natura shi a-shi rata astfel tzinta!
(pentru ca are ea-ura o tzinta !! )

quote:
oricum iti multumesc de reteta de tratament cu namoale,nu stii si ceva leacuri impotriva irroniei gratuite?

Ba stiu, dar cum te aratzi tu(iarashi) de lesne-indurerabila, chiar shi la ceea ce n-ar trebui DELOC sa te doara,mi-e ca iar itzi raspund la fel de "gratuit"(inutil, nefolositor, zadarnic, aiurea, "despicat",etc.)...totushi...iata:

Cauta sa te doara de tine shi de ce faci tu! lasand absolut de-o parte(o lunga vreme!) sa te doara de ce fac alte persoane sau ce sunt altele/altzii!!

OK?

Mergi la inceput