Crestini neortodocsi?
Raspunsuri - Pagina 7
mirela10 spune:
MANY HOPE,recunosc ca e destul de folositor ultimul tau sfat...
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)
lala spune:
De ce va tot certati? Dumnezeu va asculta rugaciunile indiferent de locul in care o faceti.
Ce este atat de anormal in a avea prieteni si rude care au alta religie? Eu sunt ortodoxa si am rude de religie evanghelica, de cate ori sunt in strainatate merg in catedralele catolice si daca simt nevoia aprind o lumanare.
Atata vreme cat nici unul dintre noi nu incearca sa-l convinga pe celalalt ca religia lui este mai buna, atat timp cat apreciem lucrurile bune din celalalt cult nu vad care este problema.
Inversunarea de care dau dovada unele dintre voi nu va face decat rau.
PS atata vreme cat s-a discutat pe forum despre religia musulmana am urmarit subiectul cu curiozitatea celui ce doreste sa descopere o alta cultura. In momentul in care discutiile au degenerate in ceva de genul ‘ba a mea e mai frumoasa’ am renuntat.
Marutz spune:
[quote]Originally posted by irina.c.
ortodoxia nu sustine ca doar ortodocsii vor fi mantuitit,ci ca cea mai sigura cale de mantuire e in Biserica(inteleasa ca adunare a credinciosilor care participa la Sfintele Taine-Botez,Mirungere,Impartasanie,Spovedanie,etc.).Dumnezeu mantuieste pe cine doreste,dar El ne-a lasat Biserica cu un scop,aceea de a ne hrani si a creste duhovniceste in ea.Si in Sfanta Scriptura scrie,,sa nu parasiti Biserica voastra,cum au unii obiceiul,fiind purtati incoace si incolo de orice vant de invatatura,,.Deci calea normala,fireasca de mantuire e in cadrul Bisericii,nu in afara ei.Dar fiecare decide cum crede ca e mai bine pentru el.Dumnezeu sa ne lumineze!
----------------------------------------------------
Subscriu la ce a spus Irina.
Pot adauga ca am auzit preoti care afirma ca credinta cea dreapta si prin care te poti mantui este numai cea Ortodoxa.. cat de adevarat este, nu stiu. Dar eu sunt nascuta in credinta asta (ortodoxa), botezata si casatorita; imi voi creste copii in acest spirit ortodox si cam atat pot sa vorbesc. Nu toti crestinii ortodocsi sunt cu nasu pe sus ca sa spun asa. Eu traiesc printre oameni f diferiti cu sute de nationalitati si religii, diferite orientari sexuale. Poate ca in sinea mea nu ii accept, dar ii tolerez. Doua lucruri total diferite.. dar care pot merge mana'n mana pentru a trai linistiti.
Unii oameni sunt atat de credinciosi si mandrii de religia lor incat o cred unica salvatoare si vorbesc numai despre asta. Dar sa nu exageram ca numai ortodocii fac asta pentru ca nu e adevarat.
Oricum, cred ca e de asteptat ca intr-o tara ca Romania cu un trecut bogat si o ortodoxie inradacinata puternic in sufletele cetatenilor sa existe vorbe si controversii in ceeace priveste schimbarea de religie, pentru ca sunt si ei la randul lor invatat atat din cartile sfinte cat si de la preoti in biserica ca renuntarea la propria religie e un pacat f mare.
Asa cum unii oameni incearca sa-si promoveze noua lor religie fie ea protestanta, musulmana, evraica - asa si ortodoxia incearca sa-si mentina majoritatea printre credinciosii ei.
zouzounaki spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
ortodoxia nu sustine ca doar ortodocsii vor fi mantuitit,ci ca cea mai sigura cale de mantuire e in Biserica(inteleasa ca adunare a credinciosilor care participa la Sfintele Taine-Botez,Mirungere,Impartasanie,Spovedanie,etc.).Dumnezeu mantuieste pe cine doreste,dar El ne-a lasat Biserica cu un scop,aceea de a ne hrani si a creste duhovniceste in ea.Si in Sfanta Scriptura scrie,,sa nu parasiti Biserica voastra,cum au unii obiceiul,fiind purtati incoace si incolo de orice vant de invatatura,,.Deci calea normala,fireasca de mantuire e in cadrul Bisericii,nu in afara ei.Dar fiecare decide cum crede ca e mai bine pentru el.Dumnezeu sa ne lumineze!
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca