Crestini neortodocsi?
Raspunsuri - Pagina 3
claudia_a spune:
Eu nu cred ca nu vrem sa admitem ca exista si altfel de religii!! Eu stiu insa ca unele dintre religii sunt foarte agasante, in sensul atragerii de membri... parca ar fi o comunitate! Noi - ortodoxii si catolicii (la ei stiu sigur) simtim credinta noastra fara a striga pe strada, fara a opri oamenii si a incerca sa-i atragem, fara a fi agasanti cu credinta noastra, fara a umbla pe la usi si a insista sa ne asculte oamenii, fara a deranja pe cineva cu biserica noastra!
Mie una nu-mi pasa ce religie e unul sau altul atata timp cat nu ma sacaie ca uite cum e la noi! uite cum e Dumnezeul nostru! - simti cum vrea sa te traga in mijlocul lor! Asta nu suport si nu pot sa accept! Ma refer aici la Martorii lu Iehova, baptistii si adventistii, care chiar ma deranjeaza cand vin la usa (sau pe strada) si incerca sa-mi tina usa deschisa desi le spun frumos ca sunt de alta religie si nu ma intereseaza vreo discutie despre asta... ei nu si nu ca macar sa-i ascult... Asta este hartuire! Asta e ceea ce ma deranjeaza... in rest nimic de zis... catolici am in familie, cunosc cazuri si oamenii... sunt la fel ca noi, ne respectam traditiile si zilele de sarbatoare!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
xenocid spune:
A inceput scoala au inceput problemele !
De remarcat declaratia inspecorului:
Nicolae Iordachescu, inspector de religie in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, precizeaza ca parintii atei pot depune o cerere la scoala unde invata copilul, iar el nu va frecventa orele de religie. "Dar nu cred ca exista parinti care sa nu doreasca religia. De ce si-ar impinge copiii spre analfabetism religios?", se intreaba inspectorul.
Omul asta chiar crede ca poti invata sa citesti cunoscand o singura litera
Jocelyn spune:
claudia_a, nu cred ca cineva ti-a pus piciorul in prag si te-a obligat sa tii usa deschisa fiindca altfel ar trebui sa chemi politia. Deci nu cred ca te poate obliga cineva sa asculti ceva fara sa vrei, decat cu pistolul la tampla. Asa ca exagerarile astea sunt de prisos.
In al doilea rand, Isus a spus "Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile..." iar ucenicii lui se duceau si la pagani si la "fratii" lor si le vorbeau despre Dumnezeu. Ei, unii au hotarat sa ia acest model, care reprezinta si scopul crestinismului, sa vorbeasca despre Dumnezeu si sa-l descopere semenilor lor. Dar Dumnezeu nu obliga si nu cred ca cei care il iubesc pe El, protestantii de care vorbesti, te obliga pe tine sa-i asculti. Iar pentru hartuire poti suna la politie.
claudia_a spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
claudia_a, nu cred ca cineva ti-a pus piciorul in prag si te-a obligat sa tii usa deschisa fiindca altfel ar trebui sa chemi politia. Deci nu cred ca te poate obliga cineva sa asculti ceva fara sa vrei, decat cu pistolul la tampla. Asa ca exagerarile astea sunt de prisos.
In al doilea rand, Isus a spus "Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile..." iar ucenicii lui se duceau si la pagani si la "fratii" lor si le vorbeau despre Dumnezeu. Ei, unii au hotarat sa ia acest model, care reprezinta si scopul crestinismului, sa vorbeasca despre Dumnezeu si sa-l descopere semenilor lor. Dar Dumnezeu nu obliga si nu cred ca cei care il iubesc pe El, protestantii de care vorbesti, te obliga pe tine sa-i asculti. Iar pentru hartuire poti suna la politie.
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
Wedding anniversary
Draga Jocelyn, nu cred ca am exagerat cu absolut nimic... mi-am zis parerea si nu trebuie sa ma ingenunchezi!!!
Eu nu am scris sa jignesc pe nimeni zic doar ce fac altii si nu noi - ortodoxii; si da, nu exagerez, insista foarte mult - ceea ce eu nu le fac lor, suna la usa la ore nepotrivite cand copilul doarme - ceea ce eu nu fac la usa lor, vin foarte des desi au mai fost in locul ala si se fac ca uita - ceea ce eu nu fac...si asa mai departe!!! Si da sunt agasanti; pe strada impart carti si pliante - ti le indeasa in mana desi zici ca nu vrei!
Si apoi mai spuneti ca nu vrem sa admitem ca nu existati ca religie??? Pentru ca va impuneti si insistati... atat cat va respect credinta si nu ma leg de nimeni am acelasi drept sa cer respect si liniste!!!
Punct... e ultimul mesaj... e clar cine accepta ca existam si cine nu...
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
impreuna spune:
Mirela, Dumnezeu nu ne-a lasat o religie anume, ci ne-a lasat un Model (pe Fiul Sau) si asta este ceea ce trebuie sa urmam.
Ca unele doctrine se incadreaza mai bine, altele mai pe langa... asta avem dreptul sa studiem, evaluam si sa alegem.
Nimeni nu are dreptul sa condamne pe cineva in privinta religiei, a ceea ce crede si noi nu ne uitam la oameni atunci cand vrem sa alegem religia, ci ne uitam la Dumnezeu. Trebuie sa avem binecuvantarea lui, nu acceptarea oamenilor.
Desi din ceea ce povestesti tu (si nu numai) sunt si situatii dureroase:(
Fla (sotie si mamica fericita)
denizel spune:
quote:
Originally posted by claudia_aquote:
Originally posted by Jocelyn
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
Wedding anniversary
Draga Jocelyn, nu cred ca am exagerat cu absolut nimic... mi-am zis parerea si nu trebuie sa ma ingenunchezi!!!
Eu nu am scris sa jignesc pe nimeni zic doar ce fac altii si nu noi - ortodoxii; si da, nu exagerez, insista foarte mult - ceea ce eu nu le fac lor, suna la usa la ore nepotrivite cand copilul doarme - ceea ce eu nu fac la usa lor, vin foarte des desi au mai fost in locul ala si se fac ca uita - ceea ce eu nu fac...si asa mai departe!!! Si da sunt agasanti; pe strada impart carti si pliante - ti le indeasa in mana desi zici ca nu vrei!
Si apoi mai spuneti ca nu vrem sa admitem ca nu existati ca religie??? Pentru ca va impuneti si insistati... atat cat va respect credinta si nu ma leg de nimeni am acelasi drept sa cer respect si liniste!!!
Punct... e ultimul mesaj... e clar cine accepta ca existam si cine nu...
Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei.
Jocelyn nu a vrut sa te "ingenuncheze" ci ti-a explicat intr-un mod cat se poate de civilizat care sunt motivatiile celor care umbla pe strada si pe la usile oamenilor cu carti si pliante. Ca sunt unii care fac aceasta fara a fi pregatiti si fara a avea "chemare" este altceva. Dar eu, sincer, nu am intalnit pana acum pe cineva care sa nu ma lase sa-i inchid usa sau sa ii spun "pa, nu ma intereseaza".
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Deh, fiecare cu ce-l doare :
"Un studiu facut de profesorul de filosofie Emil Moise mentioneaza cateva cazuri de abuz privind religia in scoli. In 2001, conform lucrarii, unor elevi din Buzau li s-a spus ca daca nu vin la scoala cu o cruciulita la gat va aparea diavolul.
La o alta institutie, ei au fost amenintati ca daca intra intr-o biserica adventista "da tractorul" peste ei. De asemenea, o profesoara le-ar fi spus tinerilor ca Dumnezeu ii iubeste numai pe ortodocsi, la ora participand si doua eleve care apartin confesiunii evanghelice." (din acelasi articol)
E bine Xeno ca l-ai pus, cu toate ca am acuma parul maciuca .
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Ups, am facut o greseala. Urata si prosteasca .
Ateii nu ne urasc si nici nu sunt intoleranti. Pur si simplu nu ne inteleg.
Scuze!
claudia_a spune:
Denizel - fiecare padure are uscaturile ei!!! Numai ca "dincolo" uscaturile sunt mai multe decat cele prezentate de tine!!!
E clar ca voi va asociati, iar oamenii de buna credinta nu intra in astfel de subiecte, facute pentru discriminare si jignire: "Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei."
Cine se simte inferior ataca! Pacat!
La revedere si dezbatere fructuoasa si credinta lunga!
denizel spune:
Denizel - fiecare padure are uscaturile ei!!! Numai ca "dincolo" uscaturile sunt mai multe decat cele prezentate de tine!!!
E clar ca voi va asociati, iar oamenii de buna credinta nu intra in astfel de subiecte, facute pentru discriminare si jignire: "Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei."
Cine se simte inferior ataca! Pacat!
Q.E.D!!!