*.xls>send to mail as attachment

*.xls>send to mail as attachment | Autor: ankalaura

Link direct la acest mesaj

Probabil ca este stupid de simplu, dar nu stiu cum sa activez optiunea asta. Este din excel sau din programul de mail?
Mai precis:
- daca te duci pe un fisier excel, file / send to, ai optiuni send to mail, send to routing recipient, si ar trebui si send to mail (as attachment).
- la mine chestia asta este inactiva.
Nu pot trimite o foaie de lucru ca atasament la mail fara sa o copiez, sa o salvez undeva, sa atasez noul document fara sa-l deschid.
Cum l-am deschis, mi-l baga in burta mailului si este complicat de prelucrat (iar copy, iar muta... o babilonie).
Am cotrobait optiunile si nu m-am edificat cum se face si nici altii n-au putut sa ma lamureasca.
Please, help. Multumesc anticipat.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Tu folosesti Microsoft Outlook ca si prg de mail?
Ca ma gandesc daca ai alt program de mail, poate de-asta nu merge...

Edit: dupa ce-am aruncat o privire in help-ul de la excel, iaca ce am gasit:
Pentru a trimite datele ca atasament, ai nevoie de Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Microsoft Exchange Client sau alt program
de e-mail pe 32 biti compatibil cu Messaging Application Programming Interface (MAPI). Asigurati-va ca aveti fisierul Mapi32.dll in directorul Windows System.
Pentru a trimite date Excel ca parte a unui mesaj, aveti nevoie de Outlook 2000 sau mai recent...

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Outlook Express. Mereu mi-a mers, pe alte calc, acasa. La fel si pe Microsoft Outlook. De aceea banuiam vreo setare (asta e un alt calc pe care mai lucrez ocazional, dar la care am nevoie de chestia asta)
Versiunile sunt noi.
Am sa verific daca acel 'dll' exista.
Ma gandesc totusi ca ar putea fi o setare (fisiere *.doc pot sa atasez in felul asta, precum si alte fisiere).

Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Anca, pana la urma ce optiuni ai activate la send to? Ca tot n-am inteles .
La mine sunt:
- mail recipient
- mail recipient (for review)
- mail recipient (as attachment)
etc (mai sunt cateva).
La "mail recipient" simplu nu te pune sa alegi daca trimiti datele ca attach sau le incluzi in mesaj?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am active mail recipient, for review, routing. Exact as attachment nu e activ. Daca dau click pe send to mail, nu ma intreaba nimic, ci il pune direct in burta mailului si il arunca in dreapta cat i se nazare, inmdiferent de forma pe care o alegi (plain sau rich text, html)
Ma scoate din sarite! Cred ca ar trebui sa gasesc undeva vreo optiune de bifat, sa imi permita sa atasez foi de lucru individuale. O sa mai caut, dar deja caut de o groaza de vreme... :(
Ma deranjeaza foarte tare, pentru ca am o serie de rapoarte periodice pe care le completez pe care un workshhet, nu fac fisier separat. Multe dintre rapoartele astea circula de la unii la altii pentru prelucrare, si sa stea fiecare sa copieze, sa salveze individual, apoi sa mute in propriul fisier... e o scarpinare....
Eliza

Mergi la inceput