Copilasii din 2002 (28)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
De azi am lasat-o pe Cristina la gradi si tare s-a mai bucurat sa mearga.
Maine avem si noi, sedinta cu parintii si voi afla, ce, cum si cat...?
Pt. igiena, deja ni s-a cerut un sapun, un pachet de servetele(100buc.), un pachet de servetele tip batista(100buc.) si 2 buc. hartie igienica, pt. tot anul, se pare.
Mai stiu ca la optionale au gimnastica medicala si lb. engleza.
Eu sunt multumita de educatoare. Este foarte tanara si ii place sa cante, sa recite si sa joace diverse jocuri cu micutii.
Gabb, ce bine-i sade lui Julian in camasa !
Multumesc, stii tu pt. ce !
katty, sa-ti traiasca blondutul si blonduta, ca tare bine mai seamana !
Nicoleta, eu mi-am salvat subiectele la care scriu in "Favorites" si de acolo accesez forumul DC, direct la subiectul care ma intereseaza.
Despre oboseala....cred ca se apropie sfarsitul de an si de aceea simtim mai acut oboseala. Ca doar avem aceeasi activitate ca peste an.
Lucia, sa vezi la noi, brrr... -1 C la ora 8 dimineata. Iar la amiaza 15 C. Zumzaie albinele in tufele de flori.
Elena, pupici lui Scooby pe obrajori si tie pe burticutza, sa creasca mare si sanatos bb2.
Sinzi, asa fac si eu, ma mentin ocupata , altfel ma ia somnul, nu altceva. Ati mai fost la tenis ? Cum e ?
Karina, ce-ti mai face cantaretul ?
Va pup si va doresc o zi frumoasa in continuare !

Tine aripioara asta, voinice !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

buna,
am vazut si eu pozele toate cu care am ramas in urma..
mie mi se pare ca Andrei seamna cu verisoara lui Ana foarte bine, de parca ar fi frati.
Am facut si poze pe la muzeu, dar cu aparatu unei prietene si nu am primit inca pozele pe mail.
cine vrea sa vada muzeu de pe site-ul lor original : http://www.getty.edu/

am vbc u un prof de sport care sunt primele 3 sporturi ce le recomanda pt un copil de 3 - 4 ani sa inceapa sa creasca frumos si sa se dezvolte armonios:
- innot 2 - 5 ani e bine sa inceapa
- gimnastica de la 4 la 6 ani e bine sa inceapa
- atletism - fotbal "ceva care sa fie pus la multa conditie fizica" de la 5 la 7 ani e bine sa inceapa.
fiecare sport minumu 2 ani de zile, dupa care poate sa isi aleaga ce sport ii place si sa il practice de performanta, exceptie haltere...poate sa parctice si 2 - 3 sporturi in acelas timp daca poate... dar astea recomand pt inceput.

ce recomanda un muziciant:
- pian sau clape 4 - 6 ani sa se inceapa
- vioara sau alt intrument cu corzi de la 6 - 8 ani sa se inceapa.

De cand mama sta cu piticu si ii citeste zilnic o ora in ro, si vb cu el a inceput sa vb si el mai mult in ro, dar cu accent si foarte greu se exprima, insa nu cu mine vb ro, ci cu mike si cu mama.
in rest bine sanatosi .. sper ca si voi... toate cele bune

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

salut mamicile!
Gabriella,am citit undeva ( nu mai stiu unde) ce ti-a recomandat medicul pt meniul lui Julian.
sau poti sa scrii cam care e meniul lui zilnic?
si celelalte mamici daca vreti sa scrieti as fi foarte recunoscatoare.
fiica-mea are 109 cm si 22 de kg si ma gandesc ca poate mananca aiurea.in noiembrie face 4 ani.
multumesc pt eventualele raspunsuri !

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

multe vegetale crude, fructe proaspete....
un program de masa pt un pitic de 3 ani:
- in fiecare zi o bucata de carnita (pui, curcan, vita, pork) cat degetele de la o mana de om nu copil)
- un fruct crud si proaspat
- o leguma proaspata
- o cana de lapte
- o felie de paine aceeas marime cu bucata de carne
... astea sunt indicate de medic...
- un ou o zi da si una nu...
- peste o masa pe saptamana "mai mult peste nu strica daca copilul accepta pestele, preferat sa nu fie de la conserva, dar daca nu aveti altul si acela e ok"
- ceva dulce pt desert, preparat in casa proaspat si sanatos ... daca se sare desertu nu e nici un bai.. preparate cu branzica de vaci, sau pe baza de lactate

- cat mai putine mancaruri cu prajeli
- evitat sucurile acidulate cum ar fi cola, fanta...
- evitat dulciurile cu E-uri

Asta lista am primti de la pediatru cand am fost la controlul de 3 ani... mai scria:
- daca copilul manca o data la 2 zile carne, oua, lapte, vegetale, fructe si nu manca zilnic cele insiruite mai sus nu este nici o prblema... dar se doreste administarea unor produse de alimentare mai bogate in fier si calciu... de evitat fast food.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

un program de masa pt o zi a lui Julian.. azi de exemplu:
- 7 - 8 AM mic dejun, lapte si paine cu pateu
- 10 AM, o budinca de vanilie "cam cat o cescuta de cafea"
- 12 - 12:30 PM lungh, ciorbita de shrimp
- 4 - 4:30 PM , pireu si carnita de beef la gratar
- un mar si daca are chef si un morcov crud razuit intr-un iaurt.
- 8 - 8:30 PM, macaroane cu branza

Daca vrei programul de pe o saptamana o sa il copiez d epe unde l-am postat candva...

Incerc sa ii dau in fiecare zi un fel de mancare gatita pregatita in acea zi, si una pregatita cu o zi inainte.. asa are si felul unu si felul doi gatit si bun. si incerc sa nu ii dau mai mult de un fel de mancare repetat in ziua anterioara... exemplu daca azi are ciorbita de shrimp si maine ciorbita de shrimp a 3 zi nu va mai primit tot deaia...

Pofta mare si sa cresteti mari...

Varsta - KG minim - kg medie - kg maxim
9 luni - 6.7kg - 8.6kg - 10.8kg
12luni - 7.4kg - 9.6kg - 11.8kg
15luni - 8.0kg - 10.4kg - 12.8kg
18luni - 8.7kg - 11.0kg - 13.6kg
21luni - 9.0kg - 11.6kg - 14.2kg
24luni - 9.4kg - 12.0kg - 14.8kg 2 ani
27luni - 9.8kg - 12.6kg - 15.4kg
30luni - 10.3kg - 13.0kg - 16.1kg
33luni - 10.8kg - 13.6kg - 16.6kg
36luni - 11.2kg - 13.8kg - 17.2kg 3 ani
42luni - 11.5kg - 14.5kg - 18.5kg
48luni - 12.0kg - 15.5kg - 19.5kg 4 ani
54luni - 12.9kg - 16.5kg - 20.9kg
60luni - 13.5kg - 17.5kg - 22.0kg 5 ani
66luni - 14.2kg - 18.2kg - 23.4kg
72luni - 15.0kg - 19.0kg - 24.8kg 6 ani
78luni - 15.9kg - 20.0kg - 26.3kg
84luni - 16.8kg - 21.5kg - 28.5kg 7 ani
90luni - 17.5kg - 22.5kg - 30.5kg
96luni - 18.2kg - 24.0kg - 32.5kg 8 ani

Lungime: minim si maxim
9 luni - 64.0cm - 74.5cm
12luni - 67.0cm - 78.0cm
15luni - 70.0cm - 82.0cm
18luni - 73.0cm - 85.5cm
21luni - 75.5cm - 89.0cm
24luni - 78.0cm - 91.5cm 2 ani
27luni - 80.0cm - 94.5cm
30luni - 82.5cm - 97.0cm
33luni - 84.0cm - 99.5cm
36luni - 86.0cm - 101.5cm 3 ani
42luni - 89.5cm - 105.5cm
48luni - 92.0cm - 109.0cm 4 ani
54luni - 95.0cm - 112.0cm
60luni - 97.8cm - 115.5cm 5 ani
66luni - 100.5cm - 118.8cm
72luni - 103.0cm - 121.5cm 6 ani
78luni - 105.5cm - 124.5cm
84luni - 108.0cm - 127.8cm 7 ani
90luni - 110.5cm - 130.5cm
96luni - 113.0cm - 133.5cm 8 ani

ce e cu rosu e unde se incadreaza Julian.. si el face tot 4 ani in noiembrie.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Gabriella ,multumesc mult!
esti tare draguta.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by diadaniela

Gabriella=Gabbriela ,multumesc mult!
esti tare draguta.

Dana

.. cu placere si o mica remarca Gabbriela cu doi de b nu doi de ll.. multumesc

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Ooooooo, buna Daniela, !Eh, noi suntem la celalalt pol, slab, cu foaaaaaaaarte multe fitze la mancare si cu foaaaaaaaarte putine mancaruri sanatoase preferate. Dar fac si io ce pot, oricum vad ca Gabbriela te-a ajutat f mult.

fara drept de semnatura

Mergi la inceput

buna,Lucia!
eu sunt putin cam disperata in privinta alimentatiei ,ca mi-e tare frica sa nu fie grasa.
nici ea nu se omoara cu mancarea sanatoasa.
acum ca tot te-am gasit trebuie sa-ti spun ca am lasat-o pe madam Marcu si am gasit alta dr . tot de la Medlife.
madam Marcu m-a suparat tare rau.
Gabbriela ,te-am botezat!
programul tau de masa pare mai mult decat ok.de maine am sa incerc sa-l aplic.fiica-mea manaca un pic cam haotic si vreau sa schimb asta.
e f independenta . se duce singura la frigider ,isi i-a ce doreste si cand o vad eu nu-mi mai vine sa-i smulg mancarea din mana.
de obicei se repede la iaurturi.

Dana

Mergi la inceput

nu e bai acuma pe viitor nu ma mai boteza

de ce nu pui undeva sus sau ascuns prin frigider ce sti ca ar alege ea sa manance singura, si mai in fata unde ajunge lucruri sanatoase, vegetale, fructe...

cu asa program strict la masa Julian u mai merge singur la frigider, si sper bucuria mea manca foarte bine, tot ce ii dau cand ii dau, cand tacsu e acasa si mai strecoara ciocolate si napolitane se cam sar mesele mele ... dar ce sa ii fac, asa e cu tatic care nu poate zice no la nimic.

mai mult exercitiu, alergat prin park, daca ai impresia ca e grasuta, nu am vazut poze, dar din masuratorile date de tine nu e grasa zic eu. incearca sa eviti mancarurile cu zahar, pastele fainoase si o sa isi regleze greutatea.

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput