Urgent- ce se poate face???
Vreau sa va cer un sfat, daca mi-l puteti da, in legatura cu o problema mai delicata...o sa incerc sa o descriu cat mai pe scurt:
Sotul meu are un baiat de 14 ani din prima casnicie. La divortul de fosta nevasta, cu 4 ani in urma, copilul i-a fost incredintat lui, ei ramanand in apartamentul-bun comun, si ca despagubire s-a angajat prin actul de divort sa ii cumpere ei o garsoniera.
Asa s-a intamplat, acum vreun an si jumatate facand actele de separare a propietatii: el a ramas unic proprietar pe apt, ea pe garsoniera. Initial s-a laudat ca trece garsoniera pe numele baiatului, ceea ce nu s-a intamplat....
Intre timp, ea a plecat la munca (la negru, bineinteles) in Grecia, iar noi am aflat ca are datorii la intretinere de vreo 22 milioane lei vechi, plus 25 la Vodafone...., impozitul pe cladire neachitat, etc
Tocmai a fost anuntata acolo in Grecia, de catre o prietena, ca Asociatia de locatari a dat-o in judecata ptr recuperarea banilor, si ca in curand i se va pune sechestru pe garsoniera cu toate bunurile din ea....
Intrebarea mea: va pierde toata locuinta in cazul in care nu achita datoriile? Ea pretinde ca nu are bani sa trimita, ca a cumparat actiuni acolo (baliverne, normal...)
Se mai poate face ceva, in lipsa ei, pentru trecerea pe numele baiatului?
Alte sfaturi, sugestii??
Multumesc mult ptr rabdare.
Corina si Andrei (24.11.2004)
Raspunsuri
kriss79 spune:
Da, poate pierde locuinta in caz de neplata a datoriilor catre Asociatie. Se va scoate la licitatie apartamentul de catre executor.
Pentru a trece garsoniera pe numele baiatului,proprietara in acte find doar mama, se poate trimite de aceasta o procura speciala pe numele fostului sot pentru a putea-o vinde/dona baiatului.Dar datoriile tot raman neachitate, eventual le plateste tatal esalonat.
POZE
Incercarile mele
www.tickercentral.com/view/72z4/1.png" target="_blank">Ziua mea
Cristina
Lona spune:
Chiar daca se ajunge la executare, ii ramane diferenta dintre pretul obtinut la licitatie si valoarea datoriei.
vanessa ionescu spune:
quote:
Originally posted by Lona
Chiar daca se ajunge la executare, ii ramane diferenta dintre pretul obtinut la licitatie si valoarea datoriei.
asa e, dar vanzarile facute la executari sunt pe sume mult mai mici decat valozarea reala a imobilului.iar diferenta ii revine mamei (proprietara) si nu copilului. si se adauga si cheltuielile de judecata, de executare si de expertiza (eventual). Asa ca, din 22 mil se poate dubla suma. mai bine o convingeti sa trimita o procura si sa treaca imobilul pe numele copilului iar datoriile le achitati voi ca bonus.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
Corina75 spune:
Multumesc pentru raspunsuri....dar credeti ca poate ea face o procura in Grecia, ca cetatean roman aflat acolo ilegal, de aproape un an?? Eu asta nu prea o pot crede, nu stiu daca se poate ....
Cat despre datorii, ar exista intr-adevar posibilitatea sa le achitam noi, dar eu cred ca scenariul va fi cam asa: noi achitam datoriile, ea ramane in continuare proprietar unic, nu va trimite nici o procura din diverse motive, si cand va veni inapoi noi nu vom mai putea recupera nimic...
Sau, vindem garsoniera, ea vine inapoi si incepe sa pretinda banii de la noi......
Oricum as privi problema, toate sunt in folosul si avantajul ei...,
Corina75 spune:
Buna Lona,
Multumesc pentru lamuriri...ai dreptate ca ne batem capul pentru casa ei...problema e mai delicata, pentru ca de fapt nu noi ni-l batem, ci soacra-mea, are este in relatii inca foarte bune cu fosta nora....ea are cheia de acolo, ea o tine in brate ....
Ieri a carat toata ziua lucruri din garsoniera, de frica sa nu se puna sechestru....
Si ce ma enerveaza pe mine in toata tevatura asta este ca il angreneaza si pe sotul meu...care inca mai pleaca urechea la minciunile pe care 'fosta' le debiteaza, asta dupa ce cu totii au luat 'tepe' peste 'tepe'.
Eu de la inceput am fost de parere ca trebuie sa stam deoparte, si eu chiar o sa stau, dar nu mi-e indiferent cand vad cata importanta i se da dupa cate a facut....
Lona spune:
Daca garsoniera va trece pe numele copilului, nu inseamna ca o poti si vinde. Instrainarea bunului unui minor se face cu incuviintarea autoritatii tutelare, si doar in interesul minorului.
Ce nu inteleg este de ce va bateti capul cu casa ei?! Bani nu are de ce sa mai ceara, atata vreme cat partajul s/a terminat, iar copilul inteleg ca este in siguranta la voi, asa ca nu mai este decat problema ei, in legatura cu proprietatea ei.
ligeea spune:
Lona a punctat foarte bine. Poate sa-i faca vanzare baiatului cu uzufruct eventual ,si sa aiba si ea dreptul de a mai locui in casa .Poate sa-i faca donatie si cu clauza -privind o eventuala revanzare .
Putei voi sa va inscrieti la licitatie si sa licitati pana o cumparati .
Lona spune:
quote:
Originally posted by Corina75
Buna Lona,
Multumesc pentru lamuriri...ai dreptate ca ne batem capul pentru casa ei...problema e mai delicata, pentru ca de fapt nu noi ni-l batem, ci soacra-mea, are este in relatii inca foarte bune cu fosta nora....ea are cheia de acolo, ea o tine in brate ....
Ieri a carat toata ziua lucruri din garsoniera, de frica sa nu se puna sechestru....
Si ce ma enerveaza pe mine in toata tevatura asta este ca il angreneaza si pe sotul meu...care inca mai pleaca urechea la minciunile pe care 'fosta' le debiteaza, asta dupa ce cu totii au luat 'tepe' peste 'tepe'.
Eu de la inceput am fost de parere ca trebuie sa stam deoparte, si eu chiar o sa stau, dar nu mi-e indiferent cand vad cata importanta i se da dupa cate a facut....
Atunci sa-i plateasca soacra si datoriile.
Serios vorbind, n-are de ce sa se cocoseze cu lucrurile din casa, n-o sa le piarda pentru 20 de milioane datorii.
giul spune:
poate da ,poate nu.La mine in bloc este o fam la 4 camere cu o datorie de 230 000 000 lei ,lucrurile cu tribunalul merg greu ,sau cel putin asa spune admina.In schimb ,la un coleg in Militari ,o fam a fost evacuata si locuinta vanduta la licitatie pe mai nimic comparativ cu preturile de piata pentru datorie de 30 milioane.o cale de mijloc ar fi macar plata unei parti din datorie ,pana se rezolva cu altele.