despre marele "DA"

despre marele "DA" | Autor: elara

Link direct la acest mesaj

Am si eu o curiozitate.
Din ce stiti voi, la starea civila, prima data e intrebat EL?
La noi asa a fost.
Dar..este o regula? Si daca este, oare exista vreo motivatzie? De ce EI sa fie intrebatzi primii?

Nu ca m-ar chiuni vreun complex de inferioritate...Pur si simplu imi place sa-mi pun intrebari.
Si eram curioasa sa aflu cum au stat lucrurile in cazul vostru (cele care deja atzi devenit doamne) .
Hai va pup si daca avetzi timp si chef de discutzii filosofice asa....de "amorul artei" va astept cu raspunsuri.

Nunta noastra: 29 iulie 2006

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

da, el a fost intrebat prima oara si la cununia noastra civila. nu m-am gandit pana acum de ce asa. dar acum, ca am vazut subiectul, primul raspuns care imi vine in minte este "din aceleasi motive pentru care preotul spune, in timpul cununiei religioase, ca barbatul este capul iar femeia trebuie sa i se supuna".

intrebarea este in continuare aceeasi: de ce asa?

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

e clar..ai luat-o razna

si la noi a fost la fel..si sunt convinsa ca asa este "pe la toate casele"...de ce? probabil adina a zis-o bine ...se considera ca el, barbatul este capul familiei, cel care decide, si ca atare el trebuie intrebat primul

cumva ti-e dor?

de ce asa?...nu stiu...probabil ca sa ai timp, tu, ca femeie...sa te mai razgandesti ...hihihi...doamne fereste, nu?

MIMOZA PUDICA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

In aceeasi nota ironica precum Krelia: ca sa nu ne puna pe noi in situatia penibila de a zice zambitoare Da si apoi ei sa zica NU! Si pe principiul ca daca-l aude pe el zicand un DA hotarat, o femeie nu prea mai are curaj sa se "afirme" spunand un NU raspicat!Doamne fereste!
Si ca sa-ti raspund la intrebarea initiala: asa este procedura, mai intai este intrebat barbatul.

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si la noi tot pe el l-a intrebat prima data, dar sincera sa fiu nu mi-am facut nici un fel de probleme pe tema asta. Dar, bine zis, n-a mai avut timp sa se razgandeasca...

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Eh...asta mi-a trecut si mie prin capshor numai ca, cel putzin teoretic, dogmele religioase de acesta natura, ce au la baza discriminarea de sex, gandesc eu ca nu ar trebui existe la starea civila... cata vreme potrivit drepturilor conasacrate in Constitutie suntem egali.

quote:
Originally posted by addinel

da, el a fost intrebat prima oara si la cununia noastra civila. nu m-am gandit pana acum de ce asa. dar acum, ca am vazut subiectul, primul raspuns care imi vine in minte este "din aceleasi motive pentru care preotul spune, in timpul cununiei religioase, ca barbatul este capul iar femeia trebuie sa i se supuna".

intrebarea este in continuare aceeasi: de ce asa?

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Ce mi-ai placut aici....

quote:
Originally posted by dyadya

In aceeasi nota ironica precum Krelia: ca sa nu ne puna pe noi in situatia penibila de a zice zambitoare Da si apoi ei sa zica NU! Si pe principiul ca daca-l aude pe el zicand un DA hotarat, o femeie nu prea mai are curaj sa se "afirme" spunand un NU raspicat!Doamne fereste!
Si ca sa-ti raspund la intrebarea initiala: asa este procedura, mai intai este intrebat barbatul.

Creta

Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Hai sa va zic si eu ceva, desi sunt departe de subiect totusi cumva sunt in aceeasi nota.
Duminica ne-au scos nasii la biserica.
Am ingenunchiat, ne-a pus preotul patrafirul in cap si incepe sa zica: "bla,bla, bla...Dinu si Raluca"
Nasa din spate "Nu parinte: Dinu si Raluca"
Preotul: "Dinu si Raluca"
Nasa "Nu"
NOi sub patrafir nu mai intelegeam nimic ca nu faceau decat sa repete numele noastre, corect, si nu reuseau deloc sa treaca peste faza cu Dinu si Raluca.
Ce se intamplase?
Se pare ca e musai ca in biserica sa stea barbatul la dreapta si femeia la stanga lui iar noi eram fix invers pt. ca nu ne spusese nimeni sa ne schimbam locurile.
Preotul zicea bine numele dar arata aiurea...cand zicea Dinu ma arata pe mine si cand zicea Raluca il arata pe el si nasa incerca sa-l convinga ca de fapt e invers.
In final preotul s-a oprit, a ridicat patrafirul sa mai vada o data cine e dedesubt si cum sta ... si sa ne certe mirat cum de ne-a trecut prin cap sa stam dea-ndoaselea.
E inutil sa va spun ca restul de 5-10 minute cat a durat slujba, de cate ori auzeam Dinu si Raluca ne muscam buzele ca sa nu izbucnim in ras.
Ne-am schimbat locurile de abia cand ne-am ridicat in picioare ca sa fie si preotul multumit (prilej cu care im piedicata de mine l-a calcat pe sutana).
In final am plecat de acolo razand in hohote. Preotul mustacea de zor dar incerca sa fie totusi mai serios.

Acum Elara...intrebare-intrebatoare...ca tre sa fie capul familiei am inteles...da de ce e musai sa stea la dreapta si femeia la stanga?

Cateva poze de la nunta,
Diverse pentru nunta, Au inceput pregatirile

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

...ca, atunci cand femeia trancane aiurea si enerveaza barbatul...acesta sa-i poata aplica cu usurinta, corectia respectiva...croseu de dreapta...sau directa, dupa caz!

quote:
Originally posted by Rallu

...da de ce e musai sa stea la dreapta si femeia la stanga

MIMOZA PUDICA...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

quote:
Originally posted by krelia

[purple][font=Comic Sans MS]...ca, atunci cand femeia trancane aiurea si enerveaza barbatul...acesta sa-i poata aplica cu usurinta, corectia respectiva...croseu de dreapta...sau directa, dupa caz!

Mda...buna explicatie si intamplator la mine merge, ca e dreptaci.
Da' ce te faci cand domnul e stangaci?

Io propun ca la intrarea in orice asezamant domnul "cap al familiei" sa fie intrebat unde vrea sa-i fie asezata prea-supusa sotie si ea sa se conformeze si sa se posteze la locul cu pricina.

In felul asta am evita replici stanjenitoare pentru dumnealui cum ar fi:
"Muta-te pe partea aialalta, fa, nevasta, ca vreau sa te altoiesc si mana dreapta ma doare de cand l-am pocnit pe ala la meciul cu Rapidu'"

Cateva poze de la nunta,
Diverse pentru nunta, Au inceput pregatirile

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinacn spune:

e hai ca sunteti tare haioase, m-ati facut sa rad, se uita cam chioras colegele la mine si nu stiu de ce rad pe sub mustati.
pai daca legea firii, a strabunilor , a cui vreti voi spune ca barbatul este stalpul casei(cu numele, ca tot greul si toate descurcaturile noi le facem.chestia asta a ramas probabil de cand barbatul muncea si aducea bani in casa iar femeia era casnica).pai da nu a fost facut intai barbatul?si abea apoi femeia din coasta lui?in general nu faci totul cu dreapta?(exceptie stangacii)nu e mana dreapta prima pe care o intinzi? deci... barbatul sta in dreapta, pt ca el(asa cum spune si bunica mea) ''este capul, iar femeia gatul''.vai de capul lui daca nu ar fi gatul nostru.deci...trageti concluzia

Mergi la inceput