Mamici de sept-oct 2006 (81)
Raspunsuri - Pagina 22
Mirabelac spune:
Buna fetelor, va scriu repede cat doarme David, n-am citit nimic din urma, va multumesc din suflet pt. urarile voastre si pt. suportul moral primit de la voi.
Pe scurt: bebe David, nascut prin cezariana, pe 21 sept ora 15, 3200 gr, scor apgar 9-10, 51 cm, perfect sanatos.
Nu vreau sa va sperii dar pot sa va spun ca cezariana in sine a fost un cosmar, n-a prins anestezia si am simtit absolut tot, cred ca daca nasteam natural nu simteam asa dureri, drii. nu si-au dat seama, eu eram perfect constienta, la urma leam spus ce au vorbit in timpul operatiei, vorbeau de cumparaturi si faceau glume cu asistentele, in timp ce eu simteam cum ma casapesc efectiv.
S-a trezit David, plec si revin.
Mirabela sapt. 39
POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
Ignatica spune:
laliq felicitari pentru bebe grasunel, ma bucur mult pemtru voi.
CeciliaC eu am nascut fara epidurala, a fost greu intr-adevar, dar urmatorii 2 bebei
tot fara epidurala vreau sa ii nasc. Initial eu as fi dorit epidurala, dar pentru ca am nascut prematur nu s-a pus problema, nici nu era de dorit sa se prelungeasca travaliul, iar bebe nu avea voie sa impinga prea mult cu capul. Am impins eu foarte mult.
Am nevoie de un sfat. Pentru ca sunt singura acasa toata ziua nu ma prea odihnesc si am lactatia scazuta dup-amiaza. In schimb noaptea sanii curg siroaie. Aseara m-am muls cu mana intr-o stilutza sterilizata si am pus lapticul la frigider ca sa am surplus de lapte de tzatzuca azi in cazul in care nu imi ajunge lapticul din sani la o masa.
E ok sa procedez asa? Mai e vreo mamica printre noi care face asta? Cat se poate pastra lapticul la frigider?
O alta intrebare? Care e temperatura in camera bebelului la voi? Il tineti cu caciulitza?
Ignatica
adameasca spune:
Ignatica, eu stiu ca laptele muls se poate pastra in frigider maxim 3 zile, iar congelat 6 luni. Cat despre caciulitza, eu ii pun fetii pentru ca e friguroasa. Lui Luk nu i-am mai pus de la o luna jumate, dar el nu era asa friguros. Nu stiu ce temperatura am in camera, n-am masurat-o, dar am s-o fac sa-ti spun.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
Ignatica spune:
Multumesc Adameasca. Si eu il tin pe David cu caciulita, si ma gandeam ca poate il infofolesc. Eu nu prea am avut de ales, el fiind foarte micutz si fara pic de grasime care sa tina de cald, era tare friguros. Sughita si stranuta la fiecare schimbat de scutec in toiul verii la 26 grade C. Acum mentinem in casa 23 grade C, dar parca nu l-as lasa fara caciulitza.
Mutumesc si de sfaturile cu lapticul.
Ignatica
alinamoro spune:
Ignatica, eu o tin pe Adelina fara caciulita ziua, avem 23-24 de grade in casa. Ii pun caciulita seara dupa baita si o las toata noaptea.
Chiar nu mai stie nimeni de Sofimic si Nicole?
Cecilia, sunt tare scumpe fetitele tale! 
Alina cu Adelina
(31.08.2006) & Dragos
(11.04.2002) pozici 1, pozici 2
Monique_new spune:
Hi hi hai ca s-a trecut la faza "de ce nu dorm bebeii....vrem liniste ca inainte"
noi tocmai ne laudam la inceput ce cuminti si papacioase sintem.De citeva zile am faut colici asa ca adio liniste bine ai venit "program artistic".Asa ca ne alaturam si noi mamicilor nedormite...facem un club "zombi"
.
Fetelor care ati nascut cu cezariana ...la cit timp vi s-a oprit singerarea (lohii sau ce or mai fi acum)??
Felicitari proaspetelor mamici sa va bucurati de bebelusi.
POZE CU PRINTESA
Monica si bebe Cosmina
eloise spune:
Mirabela si bebe David, bine ati venit acasa! Imi pare asa de rau sa aud ca cezariana s-a dovedit a fi o experienta traumatizanta pt tine... cum a fost posibil? Cred ca era necesara o testare prealabila care in mod normal ar fi trebuit sa dovedeasca insensibilitatea ta la anestezic... si ciudat ca nu si-am dat seama.... ce indiferentzi! mai povestea o mamica undeva ca in timpul operatiei s-ar fi trezit 'putin' si imediat i-au bagat o doza crescuta si i s-a taiat filmul!
Cum e bebe David? Cum e cu lapticul, somnicul?
Lili voiam sa te intreb... se gasesc sonde urinare la farmacie? ca mi-a zis taica-miu sa-mi cumpar una brand new, ca nu se stie niciodata... sa nu le refoloseasca astia din spital... cica o sonda folley (nu stiu daca asa se ortografiaza) de 16-18 daca am retinut bine...si nu vreau sa ma fac de rusine la farmacie si ei sa nu "tzina" asa ceva. Tu de ce-ti iei si branule? oare nici de astea sa n-aiba? sau poate tot asa, le mai recicleaza
? mai da-mi si mie niste ponturi ce sa includ in trusa de medicamente.
Eloise
37 cu 
EU
Virsta bebe
gripo spune:
Salutare!
IGNATICA, la bebe in camera sunt 22-23 grade si il tin fara caciulita, chiar si dupa baitza, ca parca se incalzeste si mai rau.
Si eu vreau sa stiu cand scapam de lohii, si mai am o nelamurire: la mine, sange mai vine asa, cate o pata din cand in cand, dar curge totusi ceva, asa e normal?adica ce se scurge nu mai este sange, este ceva diluat(scuze).
DORI, mami lui RADU ANDREI(11 sept 2006)
http://community.webshots.com/album/554276987vjVEbc
amarantina spune:
Gripo, e normal sa se "dilueze" pe masura ce trec zilele. Eu stiu ca tin intre 2 si 6 saptamani. Eu la prima nastere am fost in extrema lunga, adica m-au tinut fix 6 saptamani, de am cumparat cantitati industriale de tampoane. Mi-e ca si acum o sa fie la fel.