TOCANITE

TOCANITE | Autor: niponel

Link direct la acest mesaj

Buna . Am deschis acest subiect cu ideea de a scrie retete de tocanite de cartofi , ciuperci ,ardei, etc., etc..As incerca si alte retete noi de-ale voastre daca sunteti dragute sa scrieti . V-a multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Niponel foarte buna ideea ta, uite aici cateva retete, restul mai pe seara:
Mancarica De Ciuperci Cu Piept De Pui

1 kg ciuperci, 2 piepti de pui, 4 rosii sau 1 cutie de rosii in sos, 300 g smantana, 2 cepe medii, 5 catei de usturoi, patrunjel, marar, condimente dupa gust
Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. In paralel, carnea de piept de pui taiata cubulete se prajeste in unt sau ulei, adaugandu-se, daca este nevoie, si o ceasca de apa calda - pentru a nu deveni uscat.La prajit se pot aduga condimente. Dupa ce pietul este gata, se scurge si el de ulei. Separat, intr-o cratita mai mare, se calesc in unt sau ulei cele 2 cepe taiate fin, pana se rumenesc putin. Se adauga ciupercile si carnea, se prajesc impreuna 5 minute, iar apoi se adauga sosul de rosii (rosiile taiate fin sau date prin robot) si se lasa la fiert cam 20 - 25 de minute. Apoi se adauga smantana, usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate, piper si sare dupa gust. Se mai fierb impreuna 5 minute.
se serveste cu mamaliguta calda.


Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Tocana De Cartofi
1 kg. cartofi, 1 lingurita chimen pisat, sare, piper, cimbru, tarhon , 1 leg. patrunjel, 2 cepe, 1 lingurita boia, 1 usturoi verde, 1 pahar ulei, 5 rosii rascoapte ( rosii in bulion ).
Se curata carofii si taie in bucati, se pun la fiert in putina apa, cat sa-i acopere cu sare, piper, chimen. Se lasa la foc mic 45 minute. Ceapa se taie pestisori, se pune la calit in ulei si boia. Rosiile, taiate marunt, se pun peste ceapa calita. Se toaca: usturoiul, patrunjelul, tarhonul, cimbrul. Dupa ce cartofii au fiert cca 45 minute, li se adauga sosul de rosii si verzeturile tocate si se mai lasa sa dea in cateva clocote. La sfarsit se mai adauga putin patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta. Este o mancare buna in timpul postului si nu numai.


Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Tocanita ...

- Carne de pui ;
- Ceapa ;
- Ardei gras ( rosu si galben ) ;
- Morcov ;
- Cartofi ;
- Rosii ;
- Ctei de ustuori ;
- Marar ( sau patrunjel ) ;
- Sare , boia de ardei iute .


Carnea se fierbe putin si se lasa sa se scurga .
Ceapa se taie solzisori ,si se pune la calit ( f putin pana devine aurie ) impreuna cu ardeiul gras taiat si el solzisori si cu morcovul dat pe razatoare .Se calesc putin apoi se adauaga o cana apa si se lasa sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte se adauga rosiile taiate cuburi mai maricele si se completeaza cu apa , s elasa la fiert .
Cand sunt fierte toate ingredientele se adauga carnea d epui si cartofii si se lasa asa fiarba pana scade.
Se aduga cateii d eusturoi zdorbiti.
Se potriveste cu sare ,boia de ardei iute.

La sfarsit se adauga marar sau patrunjel tocat - dupa preferinte .

Se consuma cu muraturi si eventual cu mamaliga ..Este delicioasa.

Pofta buna!


"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

soacra mea face o tocanitza super - de ceapa:

pui carne de pui/ porc, taiata bucatele si ceapa taiata solzisori la calit cu putin ulei. dupa ce se moaie un pic, pui apa sa fiarba. adaugi foi de dafin, sare, piper. eu mai pun si un ardei si un morcov, toacte marunt cubuletze. la final pui rosii taiate sau bulion.

e foarte gustoasa, dar daca ai probleme cu stomacul, ia si un pansament stomacal inainte!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

quote:
Originally posted by anamaria

soacra mea face o tocanitza super - de ceapa:

pui carne de pui/ porc, taiata bucatele si ceapa taiata solzisori la calit cu putin ulei. dupa ce se moaie un pic, pui apa sa fiarba. adaugi foi de dafin, sare, piper. eu mai pun si un ardei si un morcov, toacte marunt cubuletze. la final pui rosii taiate sau bulion.

e foarte gustoasa, dar daca ai probleme cu stomacul, ia si un pansament stomacal inainte!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!


Draga Ana Maria si eu sunt innebunita dupa tocanita asta numai ca nu iimi ieselegata si poate de aceea ii pun o lingura de faina cu putina apa si sos de rosii...
Insa pun ceapa la greu vreo 10 cepe si nu le calesc asa tare dar stiu ca mie nu -mi iese niciodata ca la mama acasa...


Mariana

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Tocanita de patrunjel:


Se ia un pui (se pot folosi si pulpe de pui),se sareaza, si se prajeste bine in ulei, pana se face crusta aceea aurie.
In uleiul in care am prajit carnea de pui, se calesc cateva legaturi de patrunjel, tocate marunt(aici legaturile sunt groase si folosesc 4, in RO cred ca puteti folosi lejer 10 legaturi).

Se adauga o cana de apa, si se lasa la fiert pana scade de tot (sa ramana numai uleiul). Eventulal mai adaugati din cand in cand apa, pana patrunjelul fierbe f bine. Cu 5 minute inainte sa opriti tocanita, adaugati bucatile de pui.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

E super delicioasa! (in plus e buna ptr copii, ptr ca e plina de vitamine).


Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

tocanita de vitel
- 4 cepe mari, 1/2 kg carne de vitel curatata si taiata cubulete, sare piper, foaie de dafin, ulei, 2 ardei grasi, un morcov, oua faina.

Se taie ceapa solzisori si se caleste in putin ulei, cand ceapa e la jumatate calita se adauga ardeii taiati cubulete si morcovu razuit pe partea fina... se mai lasa 5 min timp in care se mesteca continu, se adauga carnea se invarte bine si se acopere cu capacu, cam la fecare 2 min se invarte in mancare, cand carnea si-a schimbat culoarea "nu mai arata a carne cruda" se adauga o cana de apa, foaia de dafin si se lasa la biert foc mic oala semiacoperita, se amesteca din cand in cand.
Cand carnea este moale se adauga vegeta si galustele... daca apa scade prea atre si carnea nu e fiarta se mai adauga apa calduta cate putin... la sfarsit trebuie sa fie un sos vascos si omogen.

Preparare galuste:
2 oua se bat bine su sare si se amesteca cu faina, se pun la fiert intr0o oala separat "ca si galustele", cand sunt fierte se scurg de apa si se adauga peste tocanita de vitzel.

Bofta mare


Sanatate si numai bine


Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

Tocană de carne de vacă
1 kg carne, 4-5 cepe, 2 linguri untură, bulion sau
4-5 roșii, sare, piper.
Se taie carnea în bucăți mai mici, se prăjește puțin în
untură, se adaugă ceapa tăiată peștișori, se lasă să se prăjească
puțin, se adaugă puțină apă și se lasă să fiarbă înăbușit.
Din cînd în cînd se mai adaugă puțină apă, procedînd astfel
pînă cînd carnea este fiartă. Se adaugă bulionul sau roșiile
curățate de pielițe și semințe și tăiate în bucăți mici, sarea
și puțin piper. Se acoperă cratița și se lasă la foc mic ca să
scadă. Se servește cu mămăliguță.

se poate prepara si cu cccc carne de porc!

Emily



Poze nunta
Mireasa de 15 iulie


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

tocanita asta este din cartea de bucate scrisa de Anton Roman:
TOCANĂ HAIDUCEASCĂ
Mâncare grea, temelie a bucătăriei tărănesti din Gorj, loc muntos de păduri înfricosate si ciobănie milenară.
• 500 g ciuperci de pădure • 500 g carne porc
• 200 g slănină afumat㠕 2 linguri unt
• 1 cească zeamă de carne • 1 lingură făină
• 500 g carne vitel (mânzat ) • 2 rinichi din care o fi
• 2 linguri untură (de osânză) • 1 cească smântână
• 3 cepe • sare câtă trebuie
• Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii lungi si subtiri
• Se pune ceapa la călit în untură cu unt, pe foc mic, acoperit
• Când s-a muiat, se adaugă camea de vitel pentru vreun sfert de oră
• Apoi se pune si carnea de porc, alt sfert de oră
• Se desface făina în putină apă caldă
• Urmează rinichii si făina, pentru 5 minute
• Se stinge prăjeala cu zeamă de carne si se lasă să bulbucească o jumătate de oră
• Se taie slănina felii subtiri, se pune la prăjit într-o altă tigaie
• Se grijesc ciupercile, se taie si ele felii subtiri
• Când slănina s-a rumenit si a lăsat zeamă, se pun ciupercile la călit, 10 minute
• Se adaugă apoi la tocană ciupercile si slana, se potriveste de sare, se mai lasă să undească încă 1 sfert de oră
• Se ia tocana de pe foc, se pune smântâna, se mai amestecă un pic, asa e bună, cu mămăligă si murături
Taine: Între ciupercile de pădure, uscate sau proaspete, ce se pun la tocană, ar fi de mare efect 2-3 iutari, niste ciuperci albe, usturoase care dau nerv mâncării.
Un Merlot de Jiu sau de Severin, bine îmbrăcat în culori întunecate, cu miros de agrise negre zdrobite si gust bogat, arătând puternice seve solare, ar fi exact ce trebuie la încercarea tulburătoare de mai sus, care usoară nu poate să fie, dar gustoasă este peste măsură.

nu am incercat-o inca, dar poate in week-end imi fac timp!

Emily



Poze nunta
Mireasa de 15 iulie


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:


_
Draga Ana Maria si eu sunt innebunita dupa tocanita asta numai ca nu iimi ieselegata si poate de aceea ii pun o lingura de faina cu putina apa si sos de rosii...
Insa pun ceapa la greu vreo 10 cepe si nu le calesc asa tare dar stiu ca mie nu -mi iese niciodata ca la mama acasa...


Mariana

IOANA 2006
(1an si 2 luni)

[/quote]
Ar trebui sa calesti ceapa mai bine pana cand se inmoaie si sa pui apa foarte putina.Iar cand scade mai completezi.Asa o sa-ti iasa un sos mai legat fara sa fie nevoie de faina.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput