Deserturile Nataliei (11)
Raspunsuri - Pagina 5
Balbina spune:
Ortansa, pentru torturile de copii eu fac de obicei un pandispan fara cacao si folosesc frisca obisnuita. Dar pentru copii mai mari merge si un blat/o crema de cioco. Crema de la tortul de trufe merge de minune la pandispan.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Ortansa spune:
te mai rog inca ceva:-) cand ai timp poate ne impartasesti si noua niste tertipuri de ornare a torturilor.imi place f mult cum arata torturile tale:netezite frumos,ingrijite,crema e sprituita f fain-eu nu ma pricep deloc sa fac asa forme frumoase-cata rabdare ai avut si la rochita papusii Barbie-ce crema ai folosit de sta asa teapana?ce ustensile folosesti?stiu ca pt. uniformizare trebuie o spatula-si mi-am luat si eu de curand una si abia astept sa o incerc,pana acum ma chinuiam cu cutitul:-D.am vazut ca sunt 2 feluri de spatule-una dreapta(ca un cutit mare) si una putin curbata si tare m-au pus in incurcatura,pt ca nu stiam de care sa iau.am luat pana la urma din aceea dreapta:-).acum caut un sprit mai profesionist(daca se poate unul care sprituieste singur:-D) dar nu am gasit.mi-am luat si pensula de uns,hehehe,ca am vazut ca e nevoie de ea la marginile alea de ciocolata:-D.
mai,de cand m-am intors din Romania am pus 2 kg pe mine.si am schimbat telenovelele de acasa cu BBCfood,un canal tv non-stop cu retete culinare din toata lumea
Balbina spune:
Ortansa, cred ca glumesti eu tocmai ca la netezit si la spritat nu ma pricep, imi tremura miinile ca naiba Probabil pozele sint destul de mici si neclare, altfel s-ar vedea f. bine cite imperfectiuni exista. N-am nici spatula, nici ustensile speciale, ma descurc cu cutitul si cu un cornet simplu, cumparat hat de cind, care are doar 3 virfuri pentru spritat. Demult tot planuiesc sa-mi mai cumpar una, alta, sa ma ajute la ornat, dar mereu apare cite o alta prioritate.
Hihi, apropo, la marginile de ciocolata folosesc pentru intins cea mai obisnuita lingura.
Crema de la Barbie e frisca batuta in care am bagat la greu intaritor, sa stea teapana. Si sa vezi chestie, de la caldura miinii, mi s-a taiat crema direct in cornet. Bine, nu s-a taiat chiar de tot, dar se vedeau clar particulele de unt dispersate prin crema, ufff, bine ca nu a afectat prea mult aspectul ornamentului.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Ortansa spune:
din doua...una:ori esti o bucatareasa priceputa,ori un fotograf iscusit.eu cred ca amandoua.si modesta pe deasupra
Ghiocela spune:
Natalia, vreau si euuuuu reteta de la checul cu morcovi, please!
L-am vazut la tine in album. Merci mult!
Aura
Balbina spune:
Aura, o sa postez reteta in curind, trebuie s-o traduc.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
LACRI SM spune:
Ieri am incercat o noua reteta,se numeste "prajitura primavara".Ma ca saturasem de prajiturile cu glazura de ciocolata si m-am gandit sa mai schimb.Glazura e din albus de ou (cu zahar)batut pe aburi. Aici e poza
LACRI
DULCIURI
Balbina spune:
PRAJITURA (CHEC) CU MORCOV
E f. aromata si buna. Cu cit sta mai mult, devine mai savuroasa. In paranteze aveti comentariile mele.
175 g zahar (un pahar aproape plin)
175 g ulei (un pahar aproape plin) (data viitoare o sa pun mai putin)
3 oua mari
140 g morcov ras (cam 3 morcovi de marime medie)
100 g stafide
coaja de la o portocala (eu am folosit un plic de Dr. Oetker Finesse, coaja de portocala)
175 g faina (un pahar si o treime)
1 lingurita bicarbonat
1 lingura scortisoara
1 lingurita nucsoara
Glazura de portocale (eu am facut fara glazura):
175 g zahar pudra
1 1/2 - 2 linguri suc de portocale
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se unge cu unt/ulei sau se asterne cu hirtie de copt o forma patrata cu latura de circa 18 cm (eu am folosit o forma de 20/30 cm).
Intr-un bol se amesteca zaharul, uleiul si ouale. Se bate usor compozitia cu o lingura de lemn. Se adauga morcovul ras, stafidele si coaja de portocala.
Intr-un alt vas se cerne faina, impreuna cu bicarbonatul si condimentele. Se adauga la amestecul de mai sus. Iese un aluat destul de lchid. Se toarna in forma si se coace cam 40-45 min. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt.
Se prepara glazura, amestecind zaharul pudra cu sucul de portocale. Se stropeste suprafata prajiturii cu glazura si se lasa sa se intareasca.
Se poate congela, dar fara glazura.
POZA
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
bubu05 spune:
Nati, vafele belgiene sunt de fapt gofre? De unde iau si eu aparat pt. ele?
PS: Azi am facut clatite pufoase(a n-spea oara ) in care am pus un mar mare ras. A iesit un deliciu, nici nu le-am umplut, le-am papat goale!
Lacri, arata bine prajitura ta!
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Balbina spune:
Oana, da, sint gen alea care se vindeau (nu mai stiu daca se vind si acum) prin centru, in chioscuri gen moara. Cred ca se numeau goffres de liege, daca tin eu minte bine. Aparatul pentru vafe eu l-am primit cadou de ziua mea, dar stiu ca a fost cumparat dintr-un magazin TCM.
Moama, ce specialista te-ai facut pe clatite pufoase, bravos! Imi notez ideea cu merele rase.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze