@ construit CASA !!! (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

In legatura cu drenajul perimetral... Exista tuburi special create pt acest lucru (de la Dedeman de ex.), indicat e sa fie dintr-o singura bucata, sapat un sant mai jos de fundatie, iar tubul se aseaza pe un pat de pietris!

ATENTIE! E foarte important sa aiba cadere acest tub!(Sa fie asezat in panta, nu drept!)

La demisol, am facut si hidroizolatie (cu membrana bituminoasa lipita cu flacara), si termoizolatie ( cu polistiren extrudat de 5 cm), desi terenul e in panta, iar riscurile de infiltratii sunt minime. Tocmai din acest motiv am renuntat la cea de-a doua membrana (aia ce seamana cu un cofrag de oua).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

De unde v-ati laut caramida porotherm?
Ceva firme, recomandari?
Incep si eu in primavara si adun date.
In ce priveste usa de exterior, am avut initial din lemn masiv, dupa un an am aruncat-o la gunoi, a lucrat iarna de n-am putut intra in casa, am demolat-o din balamale.
Dup aceea m-am documentat toata vara, am optat pt usa din lemn triplustratificat, care lucreaza f putin si arata beton (geamurile tot din lemn triplu le am asa ca nu prea mergea metal la usa).
Am lucrat cu o firma super serioasa din Tg Mures, parolisti, jos palaria, si mult mai ieftini decat cei de pe aici, si contract ferm pt 5 ani garantie, cu revizie anuala inclusa in pretul initial. Asta a venit din partea lor, nici nu ma gandisem sa intreb de contract. Timp de executie trei saptamani, au adus-o intr-o saptamana.

Sheritra

Sa o ajutam pe Barbye!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Sheritra, ma intereseaza si pe mine datele firmei din Tg Mures.Ca sa nu fie considerata reclama te rog sa-mi trimiti pe PM.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Si eu usa din lemn triplustratificat ca si tamplaria de la geamurile termopan le-am facut cu o firma din Rasnov.

Sheritra de cand nu ne-am mai intalnit....

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Buna ziua.
Vreau si eu adresele celor cu usile de lemn stratificat..va rog.

Si noi avem infiltratie la subsol,norocul nostru c-am descoperit in timpul constructiei si am adus pe cineva sa vada terenul si sa ne faca un plan de drenare al apei.Cica nu vor mai fi probleme dupa..dar acum cand toata lumea construieste in jurul nostru s-au dereglat nu's ce ape si s-au zapacit de ajungeau taman la noi la subsol.
noi punem tamplarie pvc,stejar auriu cu marginile rotunjite,nu am retinut marca,revin cu amanunte..

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Miramar, si de la tine as dori adresa de la firma din Rasnov.Please....Strang oferte pentru ca poate pe la anul prin martie sa ajungem si noi sa ne comnadam geamurile.Ce preturi se parctica?

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Da Miramar , ne intalnim si noi pe unde nici nu gandesti... Deci si tu furnicuta ca si mine, faci casuta, intinzi rufele la soare, si alte alea.
Cica in capitala - centrul tarii - gasesti tot ce vrei la cele mai bune preturi. Mie una cel putin, toate materialele de calitate pe care le-am luat sunt cele din locuri f indepartate de Buc.
Calitatea creste direct proportional cu patratul distantei intre localitate si Bucuresti, iar pretul invers proportional, cu cat creste calitatea cu atat scade pretul, parca-i tara lui Bula .
Eu geamurile le-am gasit tocmai la intorsura Buzaului, au trecut toamna trecuta prin inundatii si o picatura n-a intrat in casa, n-au facut condens, nu s-au aburit, nu mucegai, se inchid bine si acum dupa o vara torida.
Iar in Buc in magazine nu se inchideau bine mostrele...cica nu-i finisajul final.. Dar la oamenii astia care veneau la doispe' noaptea ca poate or bate palma cu noi tocmai din capatul celalalt al tarii, si plecau inapoi, cum de n-aveau probleme cu mostra?
Sclipea de ziceai ca-i aur! Si seriosi, mandrii, demni, nu parfumati cu bere la pet si mahoarca proaspata.
Cu facturi si chitantiere dupa ei, contracte, certificate de garantie, cuvinte pe care le uitasem demult.

Sheritra

Sa o ajutam pe Barbye!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

salut constructorese!
nu am mai scris ...aglomeratie mare.
am reusit sa punem dusumea intr-o camera (camera de incercari daca v-o mai aduceti aminte?)
acum tot caut cu ce sa dau pe lemn.e prea frumos ca sa vopsesc.
am luat dusumea nemteasca de la praktiker.e faina tare de tot.
stiu ca unele dintre voi atipus dusumele.cu ce le-ati dat pana la urma?
mie mi-ar placea cu lac sa luceasca...dar oare in timp nu s-ar toci pelicula de lac (mai ales in zona usii)?
sotul meu zice ca el a vazut la nemti ca doar o baituiesc si atat.
voi ce ati facut?

ce am mai facut in ultima vreme:
dupa calcule, studii (si mai ales ramas fara fonduri din nou) am luat convectoare frantuzesti ca sistem de incalzire.
cam scumpe fata de ce se gaseste in mod normal dar sunt super aspectuoase. mai tarziu va pun si un consum acum nu cred ca e f. relevant ptr ca afara sunt inca peste zero grade.

s-a mai izolat cu polistiren de 5 cm si dat tinci peste el.iar fatada ptr ca era f. stramba a trebuit tencuita.
aici avem o f. mare problema.ptr ca dupa ce se v-a pune si stitopor...glafurile exterioare...devin...glafuri spre interior nu stiu daca ma fac inteleasa...
noi cand am pus tamplaria de pvc am optat si ptr glafuri exterioare imbinate cu tamplaria.iar acum pe fata casei datorita grosimei pe care efectiv nu am putut-o aprecia corect (si habar nu am cum naibii s-a intamplat) glafurile sunt prea inguste.
pana la primavara trebuie sa gasesc o solutie si ptr asta.

ce sa va mai zic?
usa la exterior avem tot din pvc iar pe mijloc de sus pana jos are sticla maro.
dc nu am pus altfel?am fi vrut metalica dar sincer la cate geamuri sunt la parter oare se impidica hotu in usa metalica??!!
la intrare ptr ca usa da direct in bucataria-living am facut un zidulet in asha fel incat at cand se deschide usa aerul rece sa nu se mai imprastie peste tot si da fix in zid.are doar un metru si ceva inaltime ptr ca sus inca nu ne-am hotarat daca s apunem nevada sau altceva, mai ales ca usa de la intrare e si sursa de lumina si e pakat sa o pierdem.

sticla de la ferestre e f rezistenta!cum am ajuns noi la concluzia asta?sotul meu si cu tatal meu in timp ce manevrau niste fier beton prin casa au lovit cu putere sticla...eu de abea acum am aflat.ca altfel nu scapau vii!

ps. asta e ceea ce am scis acu 2 zile dar nu am reusit sa trimit ca a murit netu'.

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Jone draga mai traiesti?Hai pune pozici sa vedem si noi.Voi ati platit la inspectia in constructii?Noi anul acesta ne-am oprit rau de tot cu finisajele,practic n-am facut nimic.Am facut in curte 2 tarcuri pt caini si un garaj,cumparat cainele ,platit facultatile la amandoi,simt ca mor,abia astept sa termin(mai am un an).In primavara vreau sa facem camera de zi a fetitei.Acolo nu-mi trebuie mobila multa(de fapt niciunde nu pun mobila multa chiar daca camerele sunt mari),doar un birou mare mare pe 2 pereti,un corp de tv pe colt si o masuta la coltar(asta il avem).Anul trecut am vazut la Matros parchet laminat lacuit culoarea stejarului si taaare mi-a mai mers la suflet asa ca din acela vreau la Biutza in camera de zi si in dormitorul nostru.
pupici la toate,bani si nervi tari

Magda si Bianca 8 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

hihihi.traiesc.la cuca macaii!pustiu mare aici in eforie.si noi am lasat-o mai moale cu interiorul.am achitat din datorii (mai avem putine si gata).scoala sotului a inghiti o mana de bani buni, dar asha e cu investitita intr-un viitor mai...banos.
nu am platit inca la inspectie decat partea cu curentul (mai stiti?stalpul!?e bine mersi in picioare spre invidia vecinilor)
ptr la anu ne gandim sa prelungim autorizatia de construire ca sa mai amanam platirea de impozit.dar trebuie sa vad daca e adevarata chestia.
in iarna asta trebuie sa ma hotarasc cu bucataria.sa incep sa cumpar "utilajele" si apoi la final sa incep sa caut unde sa comand mobila.ptr ca e un pik mai ciudata forma bucatariei si nu o sa gasesc de gata.
sotul si cumnatul (vecinu' de sus) viseaza si ei garaj dar de data asta nu ii mai las sa faca cum vor ei.vreau garaj cu subsol si cu mansarda.daca tot imi ocupa din gradina macar sa stiu ca o sa am unde sa pun muraturile.

apropo! am pus putine muraturi ca de sunt femeie serioasa la casa mea.
si muraturile au fost adunate din gradina

va pup si sper sa mearga netu'!

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara si pe strada mea???inca il mai astept!"

Mergi la inceput