@ construit CASA !!! (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns phieg spune:

Buna,
In primul rand, eu va pot impartasi din greselile mele si sfatui din experintele care au avut un final asteptat si fericit. Acum, dupa terminarea casei de ceva timp, pot spune ca sunt lucruri pe care nu ar fi trebuit sa le fac niciodata(mare greseala) dar si unele pentru care ma felicit ca am avut ideea respectiva. Daca va bazati pe mesteri sa va de-a ideii, in genul..dumneata ai mai multa experienta... e jale, nimeni nu stie ce vrei, ce gusturi ai, si sfaturile se vor face intotdeauna foarte subiectiv..mai mult de castigat.
Acum....
- multi proprietari, ptr. sentimentul de siguranta, si-au montat usi din metal...FALS..cate geamuri si ce dimensiuni au acestea la parter? Usa metalica nu se poate sparge?..Cel mai bun paznic: un caine mare+ un sistem antiefractie si daca bugetul permite un abonament de monitorizare cu o firma de paza(cam 50E/luna)
- cea mai buna usa de intrare este cea din tamplarie de Al cu geam termopan, dar din profile de firma nu turcisme sau alte prostii.
Ca modele sunt foarte multe pe internet

-singura modalitate de a scapa de condensul usii metalice este dublarea acesteia, pe exterior cu o usa fie din pvc fie din Al. Daca usa metalica nu are geam atunci nu are rost sa puneti geam la cea din pvc(Al).

- pentru interior pretul practicat:20-30 lei/mp de perete finisat
- ptr exterior: - termosistemul se poate monta direct pe caramida, fara ca aceasta sa mai fie tencuita. Ca mod de aplicare:
1. placi de polistiren de fatada, min. 15kg/mc, min 50mm grosime lipite cu adeziv de polistiren(nu CM11 sau altele)
2. Plasa de fibra de exterior, minim 145g/mp
3. Strat de adeziv de inglobare a plasei de fibra
4. driscuire
5. Grund
6.Vinarom de exterior sau Tencuiala decorativa
Colturile se protejeaza cu coltare Al sau PVC cu fibra

Pret manopera: 8E-12E/mp

P.S. nu v-am intrebat ca parere aveti despre siteul meu

Sa auzim de bine....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lili

Draga Phieg(am scris corect???)
Noi ne-am mutat la casa si avem usi metalice (insa fara geam termopan).Am aceeasi problema: condes iarna...Ce solutie crezi ca ar merge?Pot dubla cu o usa din geam termopan?Trebuie sa cer ceva special pentru izolare.Cam cat m-ar costa?
Mersi.
Lili

Daca dublezi doar cu geam termopan, acesta este foarte greu si in timp o sa iti faca probleme. De regula, geamul termopan nu trebuie sa depaseasca 60% din suprafata usii. Ca pret...ce dimensiuni ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Ce ziceti fetelor la o bucatarie de 3.15 x3.80 e mica se preteaza o mobila pe doua laturi?

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Sunt un pic in ceata..Eu ma gandeam sa mai fac o usa pe exterior.Dar am inteles de la tine ca trebuie prinsa de cea existenta.Am inteles bine?Cred ca are deschiderea de 90-95 si inaltimea de 2 si ceava.
Pupici.
Lili

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lili

Sunt un pic in ceata..Eu ma gandeam sa mai fac o usa pe exterior.Dar am inteles de la tine ca trebuie prinsa de cea existenta.Am inteles bine?Cred ca are deschiderea de 90-95 si inaltimea de 2 si ceava.
Pupici.
Lili

Nu trebuie prinsa de cealalta, trebuie sa faci o usa pe exterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu am usa din lemn stratificat _ la fel ca si tamplaria de la geamurile termopan. Sunt foarte multumita de ea. Fiind lemn stratificat nu lucreaza asa usor. Este frumoasa si solida, are si un gemulet micut reflectorizant pe mijloc, din acela lunguiet -dreptunghi.

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Pana la urma au fost cei de la firma Suki ieri la noi si ne-am hotarat sa schimbam usile de exterior( pacat de banii aruncati pe fereastra)cu unele din PVC( sau Al)habar n-am caci au7 discutat cu sotul meu.Vor fi astfel si aceeasi culoare cu ramele geamurilor pr care mi le-au facut tot ei.Azi ne trimit devizul sa vedem ce mai facem...
Lili
PS. Dati-mi si mi-e o solutie pentru impermeabilizat subsolul( se infiltreaza apa prin pereti si e tot timpul umezeala)...Help!

Mergi la inceput

Lili, pot sa-ti spun cum facem noi la subsol.Exista membrane bituminoase care se lipsec la cald pe beton pe exterior.Sunt mai multe denumiri ,noi folosim Pluvitec .
Apoi vrem sa punem un strat de polistiren extrudat cel mai subtire existent , asta mai mult ca protectie mecanica pentru membrana iar apoi punem tot un fel de membrana care seamana cu cofragele de oua.
Si sa nu uit ce e iarasi important : e necesar sa faci drenaj in jurul casei.
Sunt convinsa ca ce facem noi e poate mai mult decat ar fi necesar dar avem apa in jurul casei asa ca ne-am luat toate masurile de prevedere.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Drenaj in jururl casei!
Ma intereseaza in perioada asta!
CUm ati realizat? din rigole sau ingropat?
Astept idei!

Mergi la inceput

Drenajul il facem ingropat.Se face la nivelul fundatiei, chiar putin mai jos decat fundatia.Incearca si da o cautare pe net de drenaj si sigur vei gasi ceva pe acolo, poate chiar niste poze .Noi am tot fost la targuri de materiale de constructii si acolo sotul i-a zapacit pe toti cu intrebarile:CE sa facem , cum.... Asa am ajuns la solutiile care vi le-am spus masi sus.

ali

Mergi la inceput