@ construit CASA !!! (9)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_alinutza spune:

Sunteti dragute sa ma ajutati si pe mine aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93920 ?
La voi ce-a fost greu a trecut... parca va invidiez un pic!
Sa va dea Dumnezeu sanatate sa va bucurati de ce aveti!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Irina sa-ti traiasca cutzulachele!Sunt caini tare destepti si cuminti!Banui ca nu l-ai luat pt aparare ci pt joaca.Cum de ti l-a dat asa de mic?Sa nu-i dai bobitze Pedigree la cutzu,multi fac dermatoze de la ele.
Cristina ,centralele Vaillant nu papa mult gaz!Ieri am vorbit cu vecinii nostri care au casa pe pamant si au platit 4,4 mil gaz iar noi 5,4 mil.Nu le-a venit sa creada.Consumul este oricum in functie de gradul de izolare.Dupa ce terminam de imbracat casa cu totul o sa ne incalzim la bricheta.
pupici la toate

Magda si Bianca 8 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

fetelor aseara am fost la praktiker, si surpriza, standul de plante era plin de pomi fructiferi de calitate, altoiti, vita de vie, trandafiri de toate soiurile, butasi de zmeura, capsuni si multe seminte de flori si bulbi...n-am putut sa ma abtin si am luat si eu doar bulbi de gladiole si narcise galbene, 6 ron punguta cu 15 bulbi, la gladiole am luat o punguta cu 15 bulbi rosii si una cu 15 bulbi de diverse culori, scrie ca se pun in martie daca vremea e prielnica, adica nu va ingheta pamintul...
pomii fructiferi se pun tot acum in martie, aprilie cel tirziu ca si vita de vie,noi am pus vie si pomi de pe la tara si acum ne pare rau parca vroiam si noi mai de soi( dar acum patru ani nu sze gaseau), si cred ca o sa mai facem loc la citiva butugi de vie si macar un cires de mai...
cit despre centrala noi avem una nemteasca cumparata de la romstal, eura se cheama fara boiler incorporat, care papa gaz la greu,asa cred eu dar facind comparatie cu alte cunostinte nu mi se pare ca am platit mult gazul, pina acum adica 15 februarie si incepind din 15 octombrie am platit 18 mil lei, adica cam 4, 5 mil pe luna, in decembrie 6 mil chiar, a mers non stop, cam la 20 -22 grade noaptea, in timpul zilei cit suntem plecati uneori o lasam la 18 grade.casa are izolatie exterioara
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

eu am supermicra tot de la romstal in condensatie, nu am casa izolata si pt 120 mp incalziti platesc in jur de 3 milioane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Cristina am uitat sa-ti spun,noi avem un boiler de 200l.Daca pui vana mare pe colt si pui si 2 in casa o sa fie nasol pana va avea toata lumea apa cald.Asa avem tot timpul apa calda.

Magda si Bianca 8 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by cristinacsa

Ce fain ca vorbiti de curte, gradina, la mine e inca dezastru...
Sunt in impas. Voi ce centrale aveti? Cu sau fara boiler? Si cit ati platit gazul?
Noi in loc de gard, avem plase sudate si tot mai intra ciinii...
Pupici,
Cristina si gemenele

--

http://sysopconsulting.homeunix.net:8080/

Asta i-am scris Alinutzei la topicul ei:

Eu am citit in cateva saptamani forumul sofpedia cu centrale si instalatii termice si am inteles cateva date tehnice, apoi am decis:
-instalatie de cupru
-centrala in condensatie
-boiler alaturat, de 100litri
-montaj(inclusiv stabilirea dimensiunilor caloriferelor) cap-coada o singura firma, ca sa am pe cine da vina.

In perioada dec-ianuarie am platit consumat 320 mc/150 mp utili.

In nici un caz sa nu pui centrala instant! DAca ar fi sa fac un totp al centralelor, ca tip, vorbesc:
1. condensatie
2. cu schimbator bitermic
3. cu incalzire in placi

Sunt bune fiecare, dar se pare ca apa noastra dura actioneaza asupra placilor, se colmateaza si apar prb.

Instant sau boiler? Boiler!
Incorporat sau nu? Depinde de necesitati! Noi suntem 3: cu 100 litri se poate spala vase la bucatarie, altul sa faca un dus, baie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

noi nu avem centrala cu boiler incorporat dar putem face baie concomitent in doua bai, sau pot spala vase si altul sa faca baie, apa e destula. scade un pic presiunea, da asta cred ca e de la hidrofor, noi scoatem apa de la 15 metri in pamint cu hidrofor...cit despre caldura noi incalzim 200 mp si in ultima luna am platit 5 mil lei
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Va multumesc pt informatii.
Noi inca cautam. Instalatorul ma tot ameteste cu Junkers, dar au doar 42 kw( cam mult) si destul de scumpe...
Cristina si gemenele

--

http://sysopconsulting.homeunix.net:8080/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Cristina, ai grija ca la unele platesti diferenta de pret ca fiind numele! CAuta dupa date tehnice!
Si noi am cerut o calculatie la junkers si tot pe cea de 42kw ne-au oferit-o, si dupa alte cautari am ajuns la una de 35KW, se numeste Ferolli Econcept, condensatie dupa cum spuneam.
IAr gazul a fost 325lei pt 150 mp incalziti, iar vecinii mei au platit 500 lei pt aceiasi suprafata, dar mai multi membri in familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Irina si eu am imprumutat de la prieteni dar nu mi-au ajuns

Si-acum platim si datoriile si ne chinuim sa mai facem si una alta.

Noroc ca sunt prieteni buni si nu ne preseaza, iar noi la dam cu taraita inapoi...dar cred ca la vara nu mai scap de ei la gratare pe terasa

Mergi la inceput