@ construit CASA !!! (9)
Raspunsuri - Pagina 21
CRIXIA spune:
Nicoleta,
aici am gasit: http://www.mmce.go.ro/site/mmce_go_ro/pp1.jpg o poza cu ordinea materialelor:
-polistiren, aplicat cu un adeziv
-dibluri, de plastic, ca o floare, se gasesc la magazinele de profil
-plasa , speciala pt polistiren
peste polistiren se aplica un strat de adeziv peste care se pune plasa, dupa care prin presare iese adezivul prin plasa si se netezeste.
angy11 spune:
Buna fetelor,intru si eu in clubul vostru de constructorite.
La mine e putin diferit,casa e construita,e o vila p+1,facuta de ai mei.Deoarece eu si fratele meu ne-am mutat cu ani in urma la apartament,ei au ramas singuri si au izolat(inchis)etajul ca plateau enorm la gaz.
Acum am decis sa vindem apartamentul si sa ne mutam acolo si sa mansardam,asa ca etajul o sa fie transformat din dormitoare cum era initial,in living,bucatarie,sufragerie,iar la mansarda vor fi dormitoarele.
Acum suntem in constructie cu baile ca sa ne putem muta,cea de la etaj nu era facuta deloc,decat incaperea tencuita,iar cea alor mei la parter era "praf" asa ca o refacem si pe-a lor.
Deoarece trebuie sa stricam si sa refam acoperisul as dori sa stiu cam cat m-ar putea costa distractia asta?
CRIXIA spune:
se va da acoperisul de tot jos sau se va lucra la interiorul lui?
Daca se da jos, inseamna ca se calculeaza de la 0, daca se izoleaza, compartimenteaza... se ajunge la alt calcul
angy11 spune:
din cate am inteles o sa fie dat jos tot,o sa se inalte un metru zidul,apoi se pune la loc,se refoloseste doar lemnaria care e in stare buna.
CRIXIA spune:
Aha,atunci calculul ar fi:
- zidul de 1 m: manopera zidit, materiale
- grida beton
- scandura peste capriori
- folie
- scandurele subtiri pt prinderea foliei
- tigla, metalica sau ceramica; se va mai folosi tigla veche?
Cati mp de acoperis aveti?
As estima un cost total la 17-20.000 lei pentru 100-150 mp
angy11 spune:
Crixia,mersi mult,tiglele vechi nu le refolosim,la capitolul asta as dori sfaturi....
Suprafata de sub pod,adica planseul are 100 si ceva mp.....sub 150.
Ar mai fi de adaugat cred,izolatia de pe planseu si sapa.
phieg spune:
quote:
Originally posted by NicoletaB
neata
fetelor ma scuzati ca intervin, tot citesc ca v-ati izolat casa sau ca urmeaza sa o faceti
vreau sa fac si eu o astfel de izolatie si ma intereseaza daca "cuiele" cu care se fixeaza ampora (scartaietoarea)se gasesc tot in comert, si cu ce fel de aparat se impusca?
peste ampora ce fel de plasa se pune? caci auzisem pe cineva ca se pune plasa de gard
La multi ani 2007!!!
Ca ordine de punere in lucru a unui sistem termoizolant pe baza de polistiren expandat:
1. adeziv polistiren
2. polistiren expandat de fatada(densitate minim 15kg/mc)
3. dibluri ptr. poistiren (5buc/mp) de 90-120mm lungime. Se gaureste zidul cu un rotopercutor.
4. plasa de armare din fibra de sticla min. 145 g/mp, consum 1.1m/1mp
5. adeziv de inglobare fibra de sticla
6. tinci
7. strat finisaj: vinarom exterior sau tencuiala decorativa.
suplimentar se mai folosesc coltare cu fibra de sticla, profile de inceput, amorsa(putzgrund)
Ptr. imagine: /product_info.php?cPath=21_58_65&products_id=42
Sa auzim numai de bine