@ construit CASA !!! (9)
Raspunsuri - Pagina 22
jone spune:
la multi ani si un an mai bun, cu muncitorii buni, cu manopere mici, si materiale de constructie mai ieftine!
v-au placut sarbatorile in casuta noua?
pupici
jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!
Miramar spune:
Placut cum nu. Acum insa sunt cam trista si numai calcule fac cum sa dau banii imprumutati inapoi mai repede (aia de la prieteni si rude, nu creditele cu alea raman pe urm. 10 ani) si cum sa fac printre picaturi sa mai apuc sa cumpar o mobila, o galerie, o perdea, un covor, sa termin gardu', sa am bani si de curte la primavara. Si ce sa va mai spun le vreau pe toate dar bani nu prea am de nici unele.
Irina parca ne promiteai poze cu casutza. Eu le tot astept sa stii!
maggda spune:
quote:
Originally posted by Miramar
Placut cum nu. Acum insa sunt cam trista si numai calcule fac cum sa dau banii imprumutati inapoi mai repede (aia de la prieteni si rude, nu creditele cu alea raman pe urm. 10 ani) si cum sa fac printre picaturi sa mai apuc sa cumpar o mobila, o galerie, o perdea, un covor, sa termin gardu', sa am bani si de curte la primavara. Si ce sa va mai spun le vreau pe toate dar bani nu prea am de nici unele.
Irina parca ne promiteai poze cu casutza. Eu le tot astept sa stii!
Eu zic asa:da-le incolo de covoare siperdele,achita datoriile si fa-ti curtea sa te bucuri din primavara pana la toamna de ea.Iarna urmatoare o sa-ti cumperi restul.Casa ati facut pt voi nu pt musafiri,asa ca ...succes!
Magda si Bianca 8 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
Miramar spune:
Magda, asa ma gandeam si eu, dar pana una alta nu mai am bani chiar de nimic se pare. Asta e - o sa cumpar gazon (seminte) si gata.
canuta-om-sucit spune:
Va urmaresc de foarte mult timp si vreau sa va spun ca multe din discutiile voastre mie mi-au fost de ajutor la a-mi face curaj sa construiesc o casa. Acum insa as vrea o data informativa, numai pentru a-mi forma o opinie si sa imi dau seama daca as avea putere sa incerc sa imi indeplinesc visul acum sau mai tarziu un pic.
Pentru o casa de 120 mp utili, cam la cat se ridica costurile finale?
As dori tare mult un raspuns, estimativ, daca nu doriti sa dezvaluiti pe forum trimiteti-mi PM.
Va multumesc,
Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
allisi spune:
va salut.canuta credema trebuie sa ai bani in primul rand sa incepi sa construiesti o casa,apoi ffff mult curaj.spun curaj pt.ca la noi de exemplu ne-am vandut un apartament ,apoi cand ni l-am vandut am inceput sa ne construim o casa,nu as putea spune inca cat ne-a costat nu am tinut sa notez de fiecare data cand cumparam cele necesare .dar daca mas stadui as putea sa-ti spun.ce pot sa-ti spun curaj mai vb.
jone spune:
eu mi-am notat frumos si am pastrat si facturile.
inca nu am contabilizat si partea de interior dar aici oricum mai dureaza.
pot sa iti spun la vreo 80mp utili cate te ajunge, dar temelia e mai serioasa ca exista si un etaj si mansarda.
acte+temelie+parter (inclusiv placa dintre p si etaj)=37824.17 ron
si toata casa fara acoperis 70195.24ron
(si ar povestea cu curentul)proiecte interior exterior + stalpul + si tot ce tine pana la tabloul din casa = 5344 ron (instalatia am facut in particular.)
monetan nu am deact o camera gata si o baie mica.in rest..e doar tencuit si sape turnate.
in preturrile de mai sus nu e nimik de interior.
geamurile si usa vreo 7000 ron parca.
si concluzia mea propuneti o suma ptr casa si te va ajunge dublu.
dar in timp se face.
miramar in aceeasi situatie suntem si noi.nici macar aragaz nu am.am doar o plita cu 3 ochiuri.dar si cand mi-oi lua........
in loc de gazon (fiimea asta vara a adunat toate semintele pe talpi) am plantat rosii, dovlecei, patrunjel.si o singura floricica de nu-ma-uita a scapat.le-am plantat in gluma ca sa nu mai vad curtea asha ca dupa constructie.si am scos la rosii de mi se acrise de ele.si dovlecei am avut din aia italieni.care la market erau 17 ron kg si eu ii aruncam =))
ptr ca in living nu e decat shapa turnata am numai presuri si covoare....un lucru e cert NU MAI VREAU COVOAREEEEEEEEE! mi s-a acrit scuturand la ele.
pupici
jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!
CRIXIA spune:
Salutari din CASA noastra!
Ne-am luat curaj, catel, purcel........ si am venit in casuta noastra!
Cred ca nu prea realizez, dar sigur e ceva special! Suntem obositi, trebaluim, mai montam chestii mici, aaaa, dar in primul rand inca descarcam boarfe si lucruri de prin cutii.
Si daca tot vorbeati de cheltuiteu concluzionez asa:
aug 2004-dec 2006
amprenta constructiei la sol: 118 mp
suprafata utila: 160-180 mp nu am documentatia in fata
pret final: 75000 euro, la gata curs la inceput 40.000 lei vechi/euro, deci tot timpul am plusat, caci euro era in scadere, in schimb preturile cresteau
nota informativa: la inceputul lucrarii sacul de ciment era 75000 lei iar la final 160000 lei.
Va stau la dispozitie cu tot ce mai tin minte, ca d'acuma cred ca am sa-mi eliberez cerebelul de date tehnice, detalii materiale... si altele de acest gen!
Spor, curaj si incredere in ceea ce va propuneti!
Mercedes spune:
Salutare fetele!!!
In primul rand felicitari pentru cele care v-ati terminat casele si bafta si rabdare in continuare pentru cele care le aveti inca in lucru.
Noi suntem inca in faza tatonarii unui proiect de casa( avem terenul cumparat cu frontul stradal zic eu destul de mare de data asta-30 m). Zic de data asta deoarece anul trecut v-am mai cerut parerea in legatura cu un teren cu fs de 11 cred care nu l-am cumparat pana la urma.
Rugamintea mea este daca cumva aveti ceva linkuri catre vreun soft in care sa ti aranjezi camerele, bucataria si baile din casa ca sa stiu sa merg cu lectia invatata la arhitect. sa realizez vizual cam cum ar veni.
Voi proiectele de casa le ati luat de pe net sau v at dus la arhitect si v au dat ei modele de casa.
Vrem sa ne facem o casa mansardata cu 3-4 dormitoare.
Astept raspunsrile voastre.
Ah si inca ceva- dormitoarle le aveti sau de fapt cate dormitoare aveti pe rasarit? si in partea de nord aveti geamuri sau dormitoare?va intreb deoarece stiu ca in partea de N este cel mai frig si nu stiu daca merita sau nu sa existe geamuri acolo.