cine preseaza flori? (2)
Raspunsuri - Pagina 11
lbelciug spune:
ML, multumim pt toate pozele. Indiferent de forma si culoare, toamna reuseste sa te farmece. Apropo, stii ca toate activitatile pe care tu le-ai imortalizat in albumul "in joaca" sunt extrem de benefice pt copii? Le formeaza si dezvolta inteligenta emotionala atat de necesara pt umanitate. Fara ea, am fi doar roboti... Foarte frumoase imortelele, nici nu mai stiu de cand nu le-am mai vazut live. Florile acelea cu puf alb ce sunt?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
GabrielaG spune:
Azi am furat o panseluta din fata unei banci....mea culp...chiar ma uitasem caci in vreo doua ronduri unele nu rezistasra la frigul care a fost.
Ma duc la xerox sa iau un carton colorat, doua si poate incep i eu o opera ceva in WK-endul acesta.
Tineti-mi pumnii,
Gabriela si baietii
lbelciug spune:
Succes Gabriela! Gasesti la Xerox carton colorat? Eu nu am vazut in Bucuresti decat la Diverta...
Dianami spune:
Salutare, dragelor!
Am reusit sa termin si eu vitraliul, uitati-l aici.
Ale voastre imi plac mai mult, la al meu abia dupa ce am lipit fondul de frunze verzi mi-am dat seama ca trebuia sa-l fac de alta culoare, ceva frunze galbene, ca sa se vada bine frunzele zorelei din vitraliu. Data viitoare asa am sa fac.
Nu mi-au ramas spatii albe, insa blitz-ul se reflecta, au iesit cam aiurea pozele, mai sunt cateva in album.
Ma gandeam sa lipesc o "panglica alba" peste vitraliu, ce ziceti? Ar fi mai vizibile frunzele si florile?
Am avut probleme cu pc-ul, sunt f. prinsa cu licenta, a trebuit sa o iau de la capat, ca mi s-a stricat hardul pe care o tineam . Va pup, citesc ce ati mai scris.
P.S. Liviana, vine bebe? Parca am citit undeva ca l-ai facut "mai greu" pe Matei, am presupus, ca si ML, ca asta e surpriza ta.
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
Aldebaran spune:
Buna fetele!
M-am gasit si eu la ora asta sa stau pe forum dar ce sa-i faci daca nu mi-e somn..si mi-a fost dor de voi.
Liviana- inca o data felicitari!
ML- ce frumoase poze ai facut! Am vazut ca si cei mici te-au ajutat sa strangi.
Referitor la intrebarea ta despre iarna in Grecia, sau mai precis in zona noastra pt. ca nordul are cu totul alta clima(cam ca in Ro) este intr-adevar mai blanda decat in Ro, temperaturi cu minus sau ninsoare maxim 2 zile pe an( zapada nu se aseaza in oras) insa e f. mult vant si umezeala. Paradoxal, in ianuarie e o perioada cam de 20 zile mai blanda cu temp chiar de 20 gr. cateodata(se num. "alkionide") in care pasarile scot un rand de puiuti. Aveam impresia ca in Florida e iarna cam ca primavara noastra. Vara si aici e f, cald, adica 40 grd. si fara sa ploua toata vara e ceva obisnuit, desi anul acesta nu pot sa ma plang, am avut o vara blanda fara multa zapuseala.
M-am latit ca placinta, sper sa nu va suparati..
Diana - bravo, e superb vitraliul tau, imi da impresia unei picturi! Si ai avut curajul sa alegi un design mai greu, sa stii ca si eu am cochetat cu zorelele astea dar am ales in final fluturasul. N-ai de ce sa fii nemultumita, e tare frumos.
Mie imi plac mai mult ale voastre, fetelor! hai ca ma stimulati sa mai fac unul.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Aris in octombrie
Aldebaran spune:
Diana- personal nu cred ca panglica alba ar fi mai potrivita, cred ca cea neagra da contrast mai mult intre culori.
Aris in octombrie
ML spune:
Diana ai dreptate cu frunzele pentru fond. Preferata mea e zoreaua de sus . Cum iti faci tu timp pt. toate, mai, mai...?!
Corina ajutatul ca ajutatul... cel mai mult ii distra sa se bage sub copac si sa traga de frunze si crengi ca sa-i picure in cap dupa.
Ce dragut si interesant cu puisorii de ianuarie! Si atunci unde vede baiatul cand o fi mai marisor zapada? Il duci in Romania? Nici ai mei nu au vazut zapada pana acum.
Liviana ce mai zici? Ce flori sunt de fapt imortelele? Au si un nume?
Florile albe erau SUPERBE! Sunt flori de iedera salbatica - un anumit tip (si eu le-am vazut pt. prima data acolo). Desi in poza seamana cu papadiile nu aveau aceeasi "consistenta". Nu stiu cum sa le descriu. Poate gasesc pe undeva pe Net o alta poza.
Avea si pastai de glicina (mari, mari, verzi si pufoase ca o catifea), porumb colorat in papusoi, niste seminte rotunde caraghioase cu tepi si tot felul de minunatii cu care facea "coronite" de toamna, aranjamente florale etc. Le vinde la Farmers Market.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Uite Liviana am gasit iedera cu pricina. Florile ei nu erau asa ingramadite, dar in acelasi stadiu de "puf":
http://www.pbase.com/image/68562226
Asa arata mai la inceput banuiesc:
http://www.pbase.com/timclyons/image/67110484
"Ce verde era valea mea!" (poze)
lbelciug spune:
Fetele, in primul rand va multumesc pentru felicitari.
Asa este, in iunie o sa vina BB2. Total neplanificat, dar cand Doamne-Doamne iti da asemenea minuni, nu poti sa dai inapoi. Deja primele simptome si-au facut prezenta, am o stare de oboseala permanenta si usoare greturi. Abia pe 2 noiembrie voi merge la primul consult+eco. Ma ajuta si tati cum poate, deja s-a oferit sa ma scuteasca de trezirile peste noapte cand Matei se trezeste sau vrea papa. Sper din tot sufletul sa imi gasesc energia de a continua si cu hobby-ul meu.
Diana, am vazut vitraliul tau. Imi place cum l-ai facut, desi intr-adevar contrastul intre panglica si frunze e mai mic. Eu zic sa nu-i mai aduci modificari, o panglica alba nu prea se potriveste unui vitraliu. Poate la urmatorul vei avea mai multe resurse si va iesi mai bine. Succes si sper sa ti-ai rezolvat toate problemele.
ML, imortelele sunt florile atarnate la fereastra, in poza pe care ne-ai aratat-o tu. Iata inca o www.e-store.ro/Daehnfeldt/DsemWebflorimM/Imorteledublumelanj723953.jpg" target="_blank">poza cu detalii.
Foarte frumoasa planta asta Virgin's Bower Fruit. Cred ca pufuletul ei se poate folosi cu succes intr-un tablou, ca sa imite apa.
Aldebaran spune:
Hop si io!
Ce bine ca s-a incalzit. La pranz am iesit afara imbracati de vara.
Din pacate toti pomisorii de ibiscus s-au scuturat de flori, nu am mai vazut niciuna, cred ca din cauza frigului din zilele trecute.
Liviana- bb mic din burtik o sa-ti dea inspiratie, o sa vezi! Dar sa nu mai stai pana la 2 noaptea cu floricelele..
Voi tot ziceti de puful plantei din fotografia lui ML, dar nu stiu daca ati observat frunzele ce culori superbe au.
Nu stiu daca vrea sa faca cineva un alt vitraliu, dar eu as vrea, nu chiar acum, dar in curand. Asa ca am mai cautat si eu alte modele pe net si ceva, ceva tot am gasit. Daca doriti, va pot trimite prin email. Just let me know!
Aris in octombrie