cine preseaza flori? (2)
Raspunsuri - Pagina 10
GabrielaG spune:
Mai este asa de frig afara... am inghetat... Am un baiat pictor(cel mic de 4 ani si ceva), azi am fost la vernisajul lucrarilor celor de la gradinita lui. O sa descarc zilele astea si va trimit si voua.
Pupici,
Gabriela
Aldebaran spune:
Si la noi e friiiig raaau, nu-mi vine sa cred.
Am incercat si eu cateva tufanele mici, sa vad ce o iesi.
Cum or face cei care preseaza flori mari, ca am vazut pe net si tablouri cu floarea soarelui si alte flori din astea groase? O sa ramana un mister pt. mine..
Liviana, nu stiu cand vin in Ro, o sa mai treaca ceva timp, sa mai creasca nitel puiul.
Gabriela, asteptam sa vedem creatiile micutului.
Daca am timp zilele astea o sa fac ceva cu frunzele adunate duminica in parc, sunt asa de frumoase! Le-am presat la microunde si mi-au iesit super. Am stat toata dupa amiaza duminica si am presat frunzulite.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Aris in octombrie
ML spune:
Hai ca incerc si eu sa leg cateva randuri, cat ma lasa copiii. O iau in ordinea postarilor.
Corina i-ai dat fluturasul soacrei? Ce idee buna sa realizezi fundalul din frunze! Si culorile aripioarelor s-au pastrat frumos, treaba buna ai facut...
L-am vazut pe baietel in poze si pe voi toti si pe tataie (cred). Pare tare dragut pe acolo pe la voi. Sa va traiasca mititelul!
Si eu am adunat ceva frunze de la tara (nu m-am uitat inca la ele) dar stiu sigur ca au nisip, ca ploua atunci. Oare cum sa scap de el? Cu o pensula/perie sa le frec usor? Voi ce ziceti?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Gabriela, cand ai timp pui te rog o poza cu violetele presate? A mea nu a mai facut nici o floricica dar eu tot mai sper...
Si eu vreau sa vad "operele" baietelului!
Liviana eu m-am indragostit de frunzele tale gri. Deosebit tablouas si mai ales felul in care ai finalizat toate partile mici (ciocul pasarelei, receptaculul). Cui il vei darui?
M-am uitat si la lucrarea cu pestii si se observa diferenta. Bravo.
Mai eu nu vad panglica? Unde e?
Hai sa va arat si eu taraneala/tiganeala ce am facut in vacanta. Hi, hi! Trandafiri din frunze (tie Liviana cum ti-au iesit?):
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_1251.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
Sunt realizati la repezeala, in joaca, pusi intr-o vaza gasita prin casa nenilor aia iar instructiunile nu mai aveam de unde sa le iau fara computer. Au iesit alungiti frunzele fiind deosebit de lungi si late (le-am taiat, dar tot tuguiati au iesit). Interesant... frunza din spate s-a uscat mai repede decat "trandafirii". Am sa pun si alte poze cu cele intalnite pe acolo.
lbelciug spune:
ML, welocme si multumesc. Panglica este partea aceea neagra aplicata peste flori. Ai intuit bine, si acest tablou va fi daruit. De asta data cumnatei mele care isi va aniversa ziua de nastere in noimbrie. Desigur pe langa tablou, voi mai adauga cate ceva.
Nu ne-ai spus cum te-ai simtit in vacanta, daca a cazul puiul din pat, etc.
Frunzele usor murdare cred ca pot fi curatate cu un servetel umed, eu cel putin asa am facut, dar ai grija sa nu le umezesti f tare.
PS: Fetele, eu sunt bulversata rau azi. Am primit o veste soc (oricum e de bine, dar inca nu-mi vine a crede). Ghiciti?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
ML spune:
Ia sa vedem... Matei va avea o surioara? Hi, hi, hi!
Baiatul nu a cazut din pat. Pana la urma am tras un pat la perete si l-am trimis pe sot cu el iar eu am luat fata. Multumesc si pt. raspunsul cu frunzele si panglica (am sa ma uit cu atentie).
In vacanta a fost bine si am prins de toate: ceata, ploaie, soare si cald... am plecat de acolo la 1 grad si am ajuns in Florida dupa 12 ore de condus la 24 de grade! Ei, ei! Abia acum vine vremea de relaxat in Florida. Abia astept! Am adunat mere la prieteni si facut cu totii suc, mers pe munte si la rau iar cei mici si-au umplut buzunarele cu pietre stralucitoare si ghinde mari, mari. Eu prea multe flori nu am gasit, cateva frunze, cam patate, cam nisipoase dar sa vedem, poate se aduna ceva... Timp tot nu am ca tot la casa frec, vopsesc balansoare, curat de vopsea geamuri, sortez si arunc pe capete din dulapuri, unde mai pui ca m-a apucat si o criza de sciatica...
Va las ca s-au plictisit ai mici si vor sa inchid...
Aldebaran spune:
Buna fetele!
Cu Aris lipit de tastatura mea si indragostit de mouse reusesc si eu sa postez cate ceva.
Liviana, m-ai facut curioasa cu vestea ta.. important e ca e de bine.
ML-multumim ca ne-ati vazut pozutele, intr-adevar e tataie in poza. Frunzele din fotografia ta au culori naturale? Wow.. si eu care credeam ca am dat lovitura cu frunzele din parc.
Acum sa-ti spun despre frunzele murdare, eu in ignoranta mea le-am spalat cu apa dar nu s-au stricat, cred ca frunzele rezista la asa tratament\,nu sunt asa fragile.
Fluturasul nu a ajuns inca la soacra pt. ca nu am mai fost pe acolo.
Ah, imi zici de Florida si ma mai incalzesc si eu nitel, stii ca la noi e o vreme de februarie(adica si in ianuarie e mai bine decat acum)? Am impresia ca voi nu aveti iarna propriu-zis, nu-i asa?
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Aris in octombrie
lbelciug spune:
Hihi, ML intr-adevar si eu am facut trandafirasi, dar din frunze de stejar caci cele de artar sunt inca verzi. Mi-ai iesit tot tuguiati ca ai tai pt ca frunza de stejar e mai mult lunga decat lata. Astept sa se ingalbeneasca artarii si mai incerc.
Wow, dar ce diferenta de temperatura! Copiii su suportat bine trecerea asta?
Apropo de ghinde, Matei le spune "ghinghi".
Gabriela, asteptam pozele micului pictor.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
ML spune:
He, he, he Corina... le-ai spalat? Adevarul e ca si noi ne-am jucat si am facut "gheata de toamna", vorba fetitei. Cu alte cuvinte se ia o frunza frumusica si se pune intr-un paharel de plastic peste care torni ceva apa si o bagi la congelator (va recomand cu ...caldura gheata pt. cand se mai maresc. Pe ai mei ii tine ocupati o gramada de timp). A stat ea ce a stat la congelator iar cand am plecat musai a fost sa o luam acasa. Asa ca am pus-o in cooler intr-o punga si... s-a cam topit. A ramas frunza intacta si am refacut-o in Florida (gheata). Asa am vazut si eu ca nu-s chiar atat de sensibile. Dar mie mi-e teama sa le mai umezesc aici (chiar si cu servetelul cum spune Liviana), ca-i oricum umiditate ridicata si nu vreau sa-mi mucegaiasca. Am sa vad, poate pana la urma (daca isi pastreaza culoarea) tot ca Liviana fac.
Frumoasa gradina are soacra! Sa ne spui daca i-a placut tabloul!
La fel cumnatei tale Liviana...
Da, culorile chiar asa sunt. Am, sa pun o poza cu "materia prima".
Vroiam sa te intreb Corina cum e iarna voastra. In FL nu ninge (ultima "ninsoare" a fost prin '89), e soare mereu, umiditatea mai scade si sunt si zile cu un pic de ger, dar mai rar sa coboare temp. sub 0. Da, iarna-i de minune desi mi-e dor, dor si de zapada), dar vara imi vine sa-mi iau campii.
Dragut Liviana! Sa ne arati trandafirii daca mai faci. Eu nu am frunze latarete si colorate in copacii de aici (apropo... ma uitam cu fetita azi la mimoza... incepe sa-si piarda frunzele). Stiti ca am descoperit cum se coloreaza frunzele? Hi, hi sau asa cred eu... Am gasit 2 frunze de stejar lipite de ploaie si cea de dedesubt era rosiatica-grena in portiunile umbrite. I-am facut si o poza ca sa vad cat isi pierde din culoare.
Da, ne-am descurcat cu bine cu temperatura ca mereu ii imbrac ca pe cepe. Am plecat cu ciorapi sub pantaloni si jachete si i-am "cojit" pe drum pana la maneca scurta.
Hi, hi, hi... "ghinghi"... ce dulci sunt cand mai vorbesc inca stalcit.
ML spune:
Pun poza cu copacul ale carui frunze le-am folosit la trandafiri si alte cateva (urmatoarele 2 sunt frunza de stejar colorata si cele 2 tipuri de ferigi intalnite: cea din dreapta comuna si in FL, cele verzi mai inchis "par de fecioara"... local):
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_1242.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1
In:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/Toamna/
sunt cateva dintre floricelele culese, majoritatea salbatice (ultima de jos, din coltul din dreapta).
Tot aici (vezi "La fereastra atarnate") am inclus si un tip de iedera salbatica, trifoi si "imortele" (prietena noastra le cultiva din seminte speciale iar trifoiul se numeste "codita de iepuras", diferit de cel salbatic, de o culoare deosebit de vie)
Asta daca va plictiseati ...