Ce sa fac sa scap de candida...
Raspunsuri - Pagina 8
TOMALAVINIA spune:
quote:Nu prea sunt in masura sa dau sfaturi si nici nu am citit in urma, ce au postat celelalte fete. Eu am ramas cu o candidoza vaginala din timpul sarcinii, si din cauza ca alaptez nu am voie sa iau decit GINOZOL. Dar, cred ca s-a obisnuit cu aceste ovule, si tot nu scap de ea.Am apelat la un magazin de naturiste si de acolo am cumparat MONOFEMINA 2 DE LA HOFIGAL, ovule pe baza de plante, spirrulina. Si chiar mi-au fost de folos! Si au costat doar 7 lei! Puteti si voi incerca! sanatate!
Initial creeata de elenus22
Buna fetelor! Am o problema cu care ma confrunt de la varsta de 13 ani de cand am avut prima menstruatie. Problema mea consta intr-o scurgere urat mirositoare fara mancarimi.Pe la 18 ani mi-am facut prima lama si mi-a iesit candida. De atunci am urmat tot felul de tratamente dar...fara succes.Am 22 de ani si candida tot imi apare la analize la un interval de 2-3 sapt de la incetarea tratamentului.Nu stiu ce sa mai fac poate ma ajutati voi cu un sfat.
AnaGN spune:
quote:
Originally posted by XIO
AnaGN , sa nu mai faci prostia aia cu antiioticele , ami exact ai spus ca nu iei antibiotice cand ti se prescriu.
Sunt date de doctor cu un scop si sunt f. importante in tratament.
In plus candidoza nu apare de la un tratament normal , ci de la unul mai ung sau cu antibiotice mai puternice , si in combinatia cu antifungice nu fac candidoza.
daca tot sari aiurea peste tratamentele cu antibiotice prescrise te trezesti cu reumatim articular acute , stenoze si alte boli cardiace. Asculta doctorii , ca nu sunt prosti , nu te juca asa cu sanatatea ta .
Xio, nu vreau sa par artagoasa. Dar antibioticele se dau in Romania ca bomboanele

Ca sa ti se prescrie un antibiotic ar trebui sa ti se faca analiza de sputa (daca e raceala, etc) sau oricum ar fi, antibiograma. Iar la noi medicii nu fac asa ceva.
Nu ma joc deloc cu sanatatea mea, (Si nu vreau sa par bossy)stiu foarte bine ce fac si nu fac numai de capul meu.
Multi doctori nu sunt prosti, dar sunt comozi, mai ales in Ro.
Candidoza poti sa faci si de la o singura pastiluta de antiobiotic, cum poti sa faci si de la mezeluri sau alte chestii. Depinde de fiecare organism in parte.
Asa ca in privinta antibioticelor chiar nu vreau sa discut. Scuzati de off-topic.
Uite un nou subiect interesant.
XIO spune:
Of, of....nu trebuie sa se faca analiza sputei , se dau in mai multe boli , uita-te macar pe prospectul unuia si vei vedea.
AnaGN spune:
quote:
Originally posted by XIO
Of, of....nu trebuie sa se faca analiza sputei , se dau in mai multe boli , uita-te macar pe prospectul unuia si vei vedea.
Xio, m-am referit la analiza sputei in cazul de raceli, tuse, pneomonie, etc, etc - bolile in care are de-a face spute.
Stiu ca se dau antibiotice in mai multe boli. Nu vreau sa par dura, dar oare crezi ca vin din grota si nu stiu ce bag in mine?
Normal ca daca ai o infectie urinara nu o sa iti faca analiza de sputa! Dar ar trebui sa iti faca antibiograma la urina, ok?
Pe bune... sunt o mare prostie antibioticele la noi in romania. Se dau muuuult prea usor si asa ni se duce de rapa tot organismul
anca-diana spune:
am avut si eu candida.. m-am tratat si s-a tratat si prietenu` si iar am facut..acum iar ma tratez... tratament cu antibiotice nu fac... nu stiu de ce mi-a aparut iar
alexamary spune:
buna
in primul rand tb sa ti seama de cateva lucruri simple
- tb sa poti lenjerie intima de bumbac
- interzis tanga
-spalatul cu sapun cu ph neutru-cel mai bun este gelul intin de la avon
-partenetul tb sa faca si el tratament
SI EU AM PATIT ACELASI LUCRU ACUM FACEAM TRATAMENT ACUM MA POMENEAN IAR CU CANDIDA
AM FACUT TRATAMENTE DIVERSE SI MAI SCUMPE SI MAI IEFTINE DAR AM SCAPAT SI DE 2 ANI NU MAI AM NIMIC
DAR NU MAI IAU ANTIBIOTICE DE 2-3 ANI
TANGA PORT NUMAI DACA ESTE NECESAR SI NUMAI DE BUMBAC
SI SA STII FELUL CUM TE SPELI ESTE F. IMPORTANT_RESPECTIV DIN FATA IN SPATE
SI EU NU MAI FAC SPALATURI VAGINALE PT CA MI S-A SPUS CA STRICA FLORA
NU AM FACUT DECAT CAND AM FACUT TRATAMENT
O ZI BUNA
Alynutza spune:
N-are legatura sapunul cu care te speli la exterior, poate fi orice sapun sau gel de dus cu care iti speli si restul corpului.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
alexamary spune:
sa stii ca tb sa ti seama si cu ce sapun te speli
cel putin eu asa fac
daca mi se termina gelul intim si poate nu reusesc sa imi iau imediat si ma spal cu sapun obisnuit am o stare de disconfort
cel putin la mine asa este
dar voi cu ce va spalti?
Alynutza spune:
Poate ai starea de discomfort si pe fondul obisnuintei (de a folosi anumite produse) sau chiar psihic (crezi tu ca nu-i ok). Eu am intrebat doctorita si mi-a zis ca orice sapun/gel de dus pe care il folosesti si pentru restul corpului. Ca doar si acolo e tot corp. Imi puneam si eu intrebari daca ar trebui sa folosesc ceva special, insa doctorita m-a linistit. Eu folosesc fie Protex, fie gel de dus (aici gama e foarte diversa, pentru ca ma plictisesc repede de un anume miros si le schimb cu altceva cand se termina - poate fi Fa, Palmolive, Avon, Nivea, orice imi place la moment). Niciodata nu am folosit ceva special si nici nu am avut probleme din cauza asta.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
andreea_22 spune:
da...am vazut si eu acest site si am zis sa incerc. Am citit toate anunturile voastre in legatura cu Candida.Am fost si eu astazi la dr si mi-au venit rezultatelela analize.Ghici oare ce au gasit? Candida+vaginita.Numai ca in comparatie cu restul mie mi-au facut si o antibiograma.Din cate am inteles se scapa foartye greu de ea dar nu e imposibil, tocmai "m-am usurat" de foarte multi bani din buzunar, nu mai pun consultatiile si tratamentele dinainte..am inceput un tratament acum si sincer sper sa scap de acesta boala blestemata.