Mamici de sept-oct 2006 (80)
Raspunsuri - Pagina 2
MamiLili spune:
Despre dismaturi (nou nascuti cu greutate mai mica decat varsta gestationala)
Nevoi energetice si hidrice ca si la prematuri. Pentru mentinerea glicemiei constante e nevoie de mese dese, iar pauza nocturna trebuie sa fie mai mica de 6 ore.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 36 cu
nicole2005 spune:
Cum sa mai avem chef de net daca bebici nostri nu vor sa iasa poate face cineva hocus pocus si iese si bebicu nostru. cum a zis si mini_me nu se poate cu teleportare?nu mai am rabdare.
nicol
maine 41 Antonio
gripo spune:
IGNATICA, mie pediatra mi-a zis ca bebe poate avea temperatura pana la 38 de grade, ca e normal la ei. Doar daca depaseste sa o sun.
ADAMEASCA, ma bucur ca au iesit rezultatele, fie ele si partiale, de fapt raspunsul asta era cel mai arzator.
KATIA, poza aia a fost facuta in primele lui minute de viata, si nu cred ca radea, cred ca era cu guritza deschisa ca sa ne arate ca ii e foame, de altfel, mai tot timpul sta asa.
Mai nou, azi, am avut alt stress, ca are cearcane fi-miu, dar m-am uitat si eu la pozele bebeilor vostri si m-am calmat, toti au. Ma rog, nu chiar cearcane, dar pare obosit, desi a dormit toata ziua.
DORI, mami lui RADU ANDREI(11 sept 2006)
http://community.webshots.com/album/554276987vjVEbc
MamiLili spune:
Acum am citit ca una din cauzele aparitiei colicilor este beta-lactoglobulina ce se gaseste in laptele de vaca ingerat de catre mama. Deci se pare ca nu-i prea bine ca mama sa bea lapte, se prefera ceaiurile ptr stimularea lactatiei.
Tratament simptomatic pentru colici:
- comprese calde pe abdomen
- masarea abdomenului pentru favorizarea emisiei de gaze (pentru asta am vazut in farmacie un produs numit Flatulin, nu stiu cat e de eficient)
Lili sapt 36 cu
MamiLili spune:
Despre alaptare:
- mama isi spala mainile si sanii cu apa si sapun
- imbraca capot curat
- daca mama are infectie respiratorie trebuie sa poarte masca
- mulge manual primele picaturi pe care le arunca pentru indepartarea microbilor patrunsi pe tegumente in portiunea initiala a canalelor galactofore
- atinge obrazul sugarului cu sanul ptr a stimula reflexul de intoarcere a capului
- ii introduce in gura mamelonul si areola mamelonara
- pe parcursul suptului isi sustine sanii pentru a nu obstrua narinele sugarului
- in primele zile va alapta in decubit lateral (culcata pe o parte), pe partea sanului din care bebe suge; copilul va sta culcat paralel cu mama, capul copilului se sprijina pe cotul mamei din partea sanului din care suge
- ulterior mama va alapta din pozitia sezanda; daca mama sta pe scaun trebuie sa-si sprijine picioarele pe un scaunel; copilul va fi sprijinit de cotul si coapsa mamei din partea sanului din care suge
- durata suptului va fi de 20, max 30 min (risc de ragade, fisuri)
- dupa supt, mama tine sugarul in pozitie verticala pana ce eructeaza aerul inghitit
- apoi sugarul se pune in decubit lateral stang (pe partea stanga) timp de 20 min pentru ca laptele sa vina in contact cu marea curbura a stomacului, apoi se pune in decubit lateral drept prelungit (pe partea dreapta)
- nr de mese: in prima luna, la sugarii cu greutate < 3000g, 7 mese;
la sugarii cu greutate > 3000g, 6 mese; in lunile 2,3 tot 6 mese/zi
Lili sapt 36 cu
MamiLili spune:
Hai c-am fost tare didactica si pedagogica in seara asta. Daca sunt intrebari, astept sa-mi fie adresate ca sa caut raspuns in ceea ce-am citit.
Lili sapt 36 cu
laliq spune:
,
Cata_adr, Yailin - felicitari pentru bebici! Sa fie sanatosi si norocosi!
Pufy, Cata14, Putzuruca - bun venit acasa cu puiutii! Sa fie sanatosi si voiosi, iar voua refacere rapida si laptic cat trebuie!
Mexxa, ce scumpete de baietel aveti! Sa creasca mare si voinic. Eu nu stiu ce sfaturi sa-ti dau ca sa vina mai mult laptic, stiam doar de galactogil. Ai incercat sa te mulgi cu o pompa, poate stimuleaza mai mult decat o face bebe?
Ignatica, imi pare tare rau ca mkicul David e bolnavior si ma enervez cand aud ca medicii te poarta prin cabinete si spitale cu el. Eu te-as sfatui sa incerci sa afli cine e cel mai bun neonatolog din BV si sa ajungi cumva la el pt investigatii. Racelile sunt f. periculoase pt plamanii bebelusilor nascuti prematur. Sanatate multa pt puiut!
Eu sunt cam suparici pt ca azi am fost la eco si desi bebe creste bine si nu pare sa fie afectat de anticorpii astia nenorociti, cand i-am zis doctoritei ca mi-a mai crescut titrul anti D fara sa ezite a zis ca luni dimineata sa merg sa ma internez ca sa-mi faca cezariana. Tare as fi vrut sa-l mai tin pe bebe in burtik macar pana in s 37...
Acum cum o vrea Dumnezeu!
Cri, multumesc pt raspuns. Asa mi-a sugerat si dr, sa intru la inceput in cele cu 3 paturi si sa ma mut in rezerva dupa cezariana. Daca bebe va avea nevoie de transfuzii de sange va trebui sa stau minim inca o saptamana internata, deci trebuie sa pregatesc si eu o gramajoara de bani pt "cazare".
Itzy, si eu zic sa mergi la Babyexpo doar daca ai ceva "consistent" de achizitionat, ca e mare inghesuiala.
Mamilili, la mine ce zice globul tau oblojit? Chiar nasc saptamana viitoare?
Larisa 34+ cuMatei
"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu... sufla de trei ori peste ea si indata am sa vin si eu sa te ajut"
aida_o spune:
nu-mi merge ta5ta cu litera "s", voi folo5i "5", in loc.
nou-na5cutii trebuie hraniti cam la 2-3 ore, a5a am invatat aici. maxim 4 ore trebuie bebe la5at fara 5a pape, apoi trebuie trezit (daca doarme 5i nu 5e treze5te el 5ingur, de foame). am intrebat de ce, 5i mi 5-a explicat ca, daca bebe are icter (chiar 5i putin), me5ele de5e il 5capa pe bebe de icter (ajuta la 5caderea nivelului bilirubinei, cea care e "vinovata" de producerea icterului). pe linga trezit mu5ai din 5omn, trebuie tinut la 5oare zilnic (nu mult, citeva minute), tot pt a 5cadea nivelul bilirubinei. eu o dezbracam pe Alexandra 5i o tineam in dreptul geamului de la bucatarie (inchi5, normal), ca pe-acolo venea 5oarele.
cu icterul nu-i de joaca, chiar 5i daca e numai putin (fetita mea a avut numai putin galben, la colturile ochilor).
iar cantitatea de laptic nece5ara, depinde de greutatea lui bebe.
poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)
MamiLili spune:
Aida, multumim pentru sfaturi! M-a amuzat scrisul tau cu 5, noroc ca seamana cifra 5 cu litera S.
Laliq, daca dr tau a hotarat ca bebe sa vina mai repede datorita titrului crescut de anticorpi, stie el ce stie. Cred ca nu vrea sa riste si sa se intample ceva rau, Doamne fereste! Gandeste-te ca bebe va avea parte de asistenta deosebita in maternitate, pana cand va fi suficient de puternic sa-l iei acasa. Daca vrei parerea mea, eu as merge pe mana medicului fara sa ma mai framant, as prefera un copil nascut prematur decat un deznodamant nefericit.
Fetelor, mamicilor, este printre voi vreuna care are grupa 0 iar sotul alta grupa? Este cazul meu, eu am gr 0 iar sotul AII, deci avem o incompatibilitate de grupa care se va manifesta printr-un icter pronuntat al copilului si posibil de mai lunga durata. Daca vi s-a nascut si voua bebelusul asa, cum a fost tratat? La lampa UV?
Lili sapt 36 cu
sofimic spune:
Putzuruca, Cata 14bun venit acasa cu bebe
Ramomaram citit povestea ta si am ramas cu atat: ca e
minunat sa iti tii minunea in brate. Doar asta conteaza, nu? Restu...
depinde de organismul fiecaruia
Nicole mai ai cateva zile sa ma intreci.
Noi am fost acum la dr si daca nu se intampla nimic in weekend
luni dimineata mergem la inducere. Sper ca va fi totul bine
si ca inducerea va si reusi...
Sant mai linistita acum cand ma gandesc ca cel tarziu luni o
sa imi vad bebelusa. Sau de fapt sant si mai emotionata...
Nu mai stiu nici eu.
Noapte buna va doresc
40 si 1 zi + Sofia Ana