Roma

Roma | Autor: Olivette

Link direct la acest mesaj

Ziua buna, dragele mele!

Prin februarie s-ar putea sa dam o fuga la Roma pentru 5 zile. Ce mi-ati putea recomanda referitor la: locuri de vizitat (si cam cat costa), cazare (as dori un hotel decent, dar nu prea scump, ca mai mult vrem sa vizitam, nu sa stam in camera), mancare (am inteles ca in locurile turistice este destul de scump, deci unde am putea manaca si noi la niste preturi rezonabile?), transport (noi vom merge cu avionul pana acolo) si....tot ce va mai trece prin cap.

Vremea cum e in februarie? Murim de frig?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Pe prima pagina la discutia "in Italia " gasesti linkul catre niste dicutii mai vechi cu recomandari ptvacanta in Italia.. nu e numai despre mare si soare ci si Roma ... daca ai timp sa citesti poate gasesti ceva interesant.

Tot acolo pe prima pagina exista si linkul catre un site: TOATE OBIECTIVELE TURISTICE DIN ROMA
, e in italiana dar daca ai nevoie de ajutor pina in febroarie iti traducem tot ce te intereseaza .. oricum uita-te pe el.. ai preturi si orare de la muzee... harti ...


In februarie nu e frig, daca Ai noroc de zile frumoase poti sta si in pulover - la prinz evident.. In general la Roma ploua iarna zapada mai putina ..

Transport .. sa iti cauti deja de acum bilet de avion daca vrei sa il iei ieftin ..
Companii low cost :
www.blue-air.it/" target="_blank">Blue Air, www.carpatair.com/" target="_blank">Carpat Air, www.clubair.it/" target="_blank">Club Air, www.myair.com/docs/cust/it/index.shtml" target="_blank">My Air


si pe urma se gaseste si hotel.. sunt destule la Roma . Vezi dc nu sunt deja ceva idei de hotel in paginile alea vechi cu recomandari de vacanta in italia 1si 2 ( de care vorbeam mai devreme).





Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Cristina, , nu stiu de ce, dar ma asteptam ca tu sa-mi raspunzi prima. Am vazut ca esti documentata despre multe destinatii, iar in legatura cu Italia, unde stai, cred ca esti experta.

O sa ma uit pe linkurile date de tine si daca am nevoie de ceva lamuriri o sa mai intreb.

Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Tu sa intrebi tot ce vrei ca iti vom raspunde ...

Din pacate mai mult in timpul saptaminii decit in week end dar mai ai vreme .. nu te grabesti. Citeste cu atentie, incearca sa deschizi pagina aia ca e super misto, ai tot ce vrei despre roma si bine structurat... copiaza linkul paginii deschise unde nu intelegi ceva si trimite mesaj ca iti traducem noi.

Drumurile la ambasada la roma si asteptarile lungi la poarta raiului ce m-au ajutat sa vizitez si sa cunosc acest oras ...

Vezi cind se deblocheaza cautarea la ora 16 ca exista si un subiect chiar despre Roma ( dar sa bifezi arhiva ... ) eu acum imi amintesc de el ... deci cautare dupa Roma cu arhiva bifata !!



Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Cristina, te pup de mii de ori!

Am intrat pe cele doua pagini cu vacanta in Italia, dar din pacate nu am gasit nimic despre Roma, decat ceva de genul: "am fost 2 zile in Roma..." si atat. Nimic concret. Pe mine ce ma "arde" rau este cazarea, ca am vazut ca sunt preturi destul de maricele. Stiti ceva cazare convenabila?

Nu-i nici o problema daca raspundeti in timpul saptamanii, ca nici eu nu prea intru in week-end pe net. O sa dau cautare dupa Roma si vad ce mai gasesc!
Inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Olivette, pt cazare eu folosesc des www.venere.com
Noi am stat la un hotel cam "peste mana" ca localizare, caci am vrut sa fie mai aproape de aeroport...dar am gresit (caci am dat mult pe taxi)...e mai simplu sa fie mai aproape de gara, caci exista shuttle bus de la aeroport la gara, ieftin...iar de la gara, metrou catre oriunde...

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Laura stieeeeeeee ...
O sa incerc eu sa aflu de la o prietena cum se numeste hotelul la care a stat . De 2 ori a fost si tot la acelasi hotel, chiar linga Termini ( gara) deci chiar dc zona e mai asa si asa .. ca linga orice gara ( deci nu foarte luxoasa) fiind linga gara e comod, ai toate autobuzele, metroul parca si tramvai e la Roma ?!? Si sigur n-a fost scump ca e mai strinsa la punga de fel . Ea si-a facut rezervarea prin agentie din Romania , a ales ea hotelul si agentia a rezervat in felul asta scapi de plata avansului prin banca sau mai stiu eu ce alte pretentii au la Roma.
Pina pleci e timp destul pt tot.

Cristina


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

eu cand am fost la Roma am stat lanag Fontena di Trevi si astfel eram aproape de Piata di Spania si de metrou.Hotelul se numea Erdarelli si am platit 80 de euro pe noapte 2 persoane dar acum uitandu-ma pe venere vad k le-au mai marit.Depinde poate si perioada ca eu le-am luat cu 2 luni inainte si eram in plin sezon turistic.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_tzuchi spune:

Olivette, eu am fost acum 2 saptamani la Roma, dar din pacate, nu prea te pot ajuta cu cazarea, pt ca noi am stat la un hotel oribil de 2 stele (se numeste Acropoli), dar pe langa faptul ca era jegos, era si intr-o zona f. dubioasa (Zona Termini, plina de hoti, drogati si prostituate), ca dovada ca ni s-a spart camera!
Totusi, aceasta zoona are marele avantaj ca e aproape de majoritatea obiectivelor turistice si ca de acolo pornesc toate autobuzele si shuttle-bus-urile, e si metrou (in Roma sunt doar 2 linii, A si B, care se intalnesc la Termini) si acolo au ca punct de plecare si celebrele autobuze cu 2 etaje care fac turul Romei (cca 2 ore).
Cat priveste cazarea, consulta venere.com, e f fain!
Despre muzee si celelalte obiective, intrarile sunt intre 4-5 Euro si chiar 12 Euro (la Vatican) si 12,5 la Vila Borghese (pt. care trebuie sa-ti faci rezervare, e un site, nu mi-l mai amintesc acum, dar il caut). Merita rezervarea, mie mi-a placut cel mai mult acolo, mai ales ca e in mijlocul unui parc imens! E superb!
Noi, av\]nd timp destul, am stat 8 zile, ne-am luat un card, se numeste Roma Archeologia Card si a costa 20 E /persoana, ai inclusa aici vizitarea a 9 obiective: Colosseum, Muzeul Palatin, Palatul Altemps, Palaltul Massimo, Crypta Balbi, Termele lui Diocletian, Monumentul Cecilia Metela si Villa Quintili (astea doua sunt in afara Romei, pe traseul arheologic pe care se poate ajunge usor cu Archeological Bus) Termele lui Caracalla (care mi-au placut enorm!)
Mai exista un card - Roma Pass, dar e valabil numai 3 zile si are si gratuitate pe autobuze si metrou, iar cu el poti intra la 2 muzee gratis, iar la celelalte cu reducere de 50%.

Hai ca am scris prea mult!Revin, mai intreaba-ma ceva concret daca vrei!


Ajutati-l pe Alex: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74100



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona27 spune:

Buna,

Acum cam 3 sapt. am fost o sapt. la Roma, am fost 4 in total.
Noi am inchiriat un apartament in regim hotelier...3 camere la 115 Euro/noapte, incluzand taxa de aur conditionat, tot.
Apartamentul dezastru penal...niste pereti jegosi, era intr-un bloculet micut, cu 2 etaje si noi de fapt am fost singurii..ce mai, am avut tot "palazzo" la dispozitie! Insa, daca as mai merge, tot acolo as sta!

Pozitia e splendida.. la cativa pasi de Treptele Spaniole, Fontana di Trevi, magazine cat cuprinde, ...distanta de mers pe jos de Colosseum, etc.
Statie de metrou la cativa pasi, supermarket, Internet Cafe...

Firma de unde am inchiriat este: www.welcomesinrome.com
pozele sunt pe bune...in cazul nostru, din poze lipsind numai mizeria de pe pereti, in rest identic cu pozele!

Metroul e ieftin - 1 Euro/calatorie.
Cu 15 Euro/pers am luat un autobuz cu etaj si am facut un tur la Romei, vazuta de la "inaltime".
Am fost si la Napoli si Pompei..
Mancarea e scumpa, dar asta este, Roma e una singura:)
Dar mai luam micul dejun in apt, faceam cumparaturi..insa cam seara de seara mancam la restaurant!

Cam orice restaurant iti adauga si o taxa, intre 3-7 Euro/consumatie, care e taxa de masa sau ceva in genul asta!
Chiar langa Vatican am fost 4, am baut cate o cafea (~2 Euro/cafea) si am platit cam 20 Euro in total..

Dar nu m-am suparat..daca asa e obiceiul, ce rost are sa ma supar io? Si cafeaua de la Vatican a picat tare bine

Cam atat...mai revin daca imi aduc aminte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Buna,

Am fost la Roma exact acum un an. Am stat la hotel Giuliana http://www.hotelgiuliana.com/hg1.html care e cam la 10 min de mers pe jos de Termini aproape de Santa Maria Magiore. Intrtarea e cam ciudata, dar hotelul e dragut si zona e curata. Trebuie sa faci booking din timp la ei prin e-mail. Au mic dejun inclus, ceea ce e excelent pt ca mananci si pleci la vizitat. Este si ff aproape de un supermarket, asa ca mai puteti salva niste bani cu mancarea si ca timp de plimbare.

Noi am stat 4 zile si cu copil de 7 luni dupa noi veniti din Toronto, si am vizitat la pas tot ce era pe harta aia de la punctele de info turistic - harta e gratis si o au si la hotel. Daca aveam 5 zile, ca voi dadeam o fuga cu trenul pana in Pompeii.

Impresii... mai jos... le aveam deja scrise asa ca alegi ce-ti place.

_

Prin Roma

De la aeroport am luat trenul pana la Termini, care este un fel de punct de legatura pentru toate trenurile, metrourile, autobuzele din Roma.

Hotelul unde am stat era aproape de Termini, cam la 10 min de mers pe jos. Norocul a fost ca valiza mare nu s-a rupt si am putut merge bine. Am ajuns pe la 10, iar camera se elibera la 11, asa ca am lasat bagajele si am plecat la o biserica mare din apropiere (Santa Maria Magiore) - copilul era marait si Roma zgomotoasa, asa ca noi cautam liniste mai degraba decat inspiratie divina.

Hotelul avea intrarea cam ciudata si un lift mic si de la inceputul secolului, in care de-abia intra carutul, dar explicatia era ca ei aveau numai un etaj din cladire - adica 11 camere. Camera era foarte curata, spatioasa, cu frigider, aer conditionat, patut pentru bebe, baia de curand renovata - nu am ce reprosa, chiar era frumos. Micul dejun foarte bun, l-am mancat numai in camera (adus de mine).

Roma - mult mai mica decat mi-o imaginam, zgomotoasa, trafic mizerabil care nu e respectat nici de pietoni, nici de soferi, motociclete si scutere, piatra cubica, ruine romane, strazi cu trotuatul de juma' de metru latime pe care mai parcasera unii motocicleta, gelaterii la tot pasul cu inghetata excelenta, pizza buna dar scumpa (5 euro felia la "to go"), cafea care nu se poate lua "to go", multe magazine cu "calzature" - incaltaminte, vanzatori de suveniruri, hoti de buzunare, turisti puhoi.

Vremea a fost excelenta, ploua noaptea si era soare ziua, uneori era cam umed. In general 25 de grade.

Copilul a fost bun - a dormit pe ora Toronto si Roma combinate - adica destul de mult, asa ca noi am vizitat o gramada, am fost peste tot: Columna lui Traian, Forumul roman, Piete romane, Colosseum unde am intrat si am stat o gramada, Pantheon, Fontana di Trevi, nenumarate piete, ruine si puncte de interes. Am fost la Vatican - piata San Pietro, biserica San Pietro unde am stat la o coada imensa sa urcam in cupola, am intrat in Muzeul Vaticanului unde era o ingramadeala ingrozitoare si copilul s-a speriat si a urlat si Dan a trebuit sa iasa cu el afara chiar inainte de a vizita Capela Sixtina, pe care am vazut-o numai eu. Pe baby l-am hranit peste tot si schimbat de asemenea, cand s-a plictisit, l-am luat in brate. El a fost o veselica - se vede si din poze ca s-a simtit bine. La hotel sera il apuca chiuiala cate 2 ore, de ii tampisem pe vecini - motiv pt care aduceam micul dejun in camera sa nu dam ochii cu ei.

Gratie desenelor animate de pe RAI 1 si RAI 2 cu care mi-am pierdut diminetile tot liceul, m-am descurcat multumitor cu italiana - lucru care s-a dovedit foarte util avand in vedere ca italienii nu sunt multi care s-au obosit sa invete engleza. Singurii care stiau erau vanzatorii aia de suveniruri, dar pe strada sau la magazine, rar gaseai.

Hotii de buzunare erau la tot pasul, multi romani - si nu neaparat tigani (de care am vazut), ci oameni imbracati bine veneau langa tine si te "scanau". "Bastinasii" cunoasteau manevrele lor, dar turistii erau tinta favorita. In general tineai de geanta ca disperatul si te uitai in jurul tau ca radarul cand urcai intr-un mijloc de transport.

Apropo de turisti - o gramada de grupuri organizate de mosi (generatia 50+) care mergeau ca oile hipnotizate dupa un ghid, mai-mai sa te calce in picioare.

In aeroport: dezorganizare totala, stil coada in forma de turma haotica la toate ghiseele, funtionari care o luau mai moale ca e si maine o zi si de pierzi avionul nu-i bai ca vine altul.

Concluzia: ne-am simtit bine in Roma, si vom reveni cand cresc copii ca sa ne priasca si noua pizza.



Mergi la inceput