viza anglia
buna seara.ma numesc andreea si am 20 de ani. acum 6 luni am cunoscut dragostea vitii mele, dar nu m-am putut bucura de ea decat 2 luni. prietenul meu lucreaza in anglia. ne iubim foarte mult si vrem sa fim impreuna de sarbatori. pt asta eu am nevoie de viza si nu stiu cum sa o obtin. ar putea sa-mi faca el o invitatie? nu este rezident dar are permis de munca si are un contract pe 1 an. are salariu bun ar putea garanta pt mine ca are cu ce ma intretine in perioada respectiva care nu va fi mai mult de o luna are casa inchiriata cu contract pe numele lui, plateste toate taxele si impozitele. pt el este a treia oara cand primeste viza de munca pe un an. patronul lui ar putea garanta pt el...... ce parere aveti? conteaza toate lucrurile astea? cum arata o invitatie? va rog frumos am nevoie de ajutorul vostru.
Raspunsuri
Ira spune:
Buna,
si eu tot buzoianca, btw
eu in august am fost in Anglia, si viza am luat-o ca cetatean roman : adeverinta de salariu de la serviciu, dovezi de fonduri pe perioada sejurului (bani in cont), dovezi de proprietati (daca ai)itinerariu.
site-ul : http://www.ukvisas.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1006977149953
succes cu dragostea vietii tale !
blackpanterro spune:
Daca nu ai dovezi serioase ca nu ramai acolo, nu primesti viza...trebuie dovedit ca ai slujba sau ca esti studenta sau orice altceva ce te leaga de Romania.Eu cand am fost in Anglia am avut un dosar plin cu tot felul de dovezi de munca, de salar, de tot.
Englezii sunt foarte imputiti cu vizele, mai ales acum cand vor sa interzica romanilor sa lucreze in UK.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
erin20 spune:
Salut Andreea
Viza pentru care ar trebui sa aplici este cea de vizitator, care este si cel mai usor de obtinut. Vad ca, acum se poate aplica si online. Nu stiu sa-ti spun exact cum sta treaba cu aplicatiile online deoarece eu cand am aplicat ultima oara (in iunie) era altfel..Trebuia sa mergi la ambasada cu noaptea-n cap,sa te inscrii pe o lista..si sa astepti pana iti vine randu. De-a dreptul obositor!!! Mai ales ca uneori lista aceea este facuta cu zile inainte.. Cum am patit eu ultima oara si a trebuit sa astept mai mult de o zi pana am intrat in ambasada
Si eu am aplicat tot pentru vizitator dar situatia mea este diferita de a ta si nu stiu sa iti spune exact de ce acte vei avea nevoie. Poate ca cel mai bine ar fi sa le intrebi si pe fetele de la capitolul "Romanii din Marea Britanie" http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63019
Sunt sigura ca ele te vor ajuta.
Succes!
andreea16nov spune:
va multumesc foarte mult pt raspunsuri. singurul lucru pe care as putea sa-l spun celor de la ambasada este ca sunt model si am avut prezentari de moda si in italia spania, caraibe- unde am stat 2 luni... oare cu aceste motive ii pot face sa ma creada ca nu vreau sa raman acolo? spuneti-mi parerea voastra sincera va rog.
motanik spune:
Aplicatia online nu e de fapt decat un aranjament sa nu mai piarda lumea vremea cu noaptea in cap la poarta ambasadei.
Detalii:
De la 1 septembrie 2006, Ambasada Marii Britanii la București va accepta aplicații on-line pentru toate categoriile de viză. Pentru a accesa acest serviciu vizitați website-ul ambasadei la www.britishembassy.gov.uk/romania.
Acesta este un serviciu prin care aplicanții pot solicita viza on-line. El este deja operațional în peste 40 de țări, la care se va adăuga și România începând din septembrie.
Referindu-se la noul sistem, ambasadorul britanic Robin Barnett a declarat: Sunt încântat să anunț lansarea acestui nou serviciu pentru cetățenii din România. Ca director al UkVisas, am văzut cât de bine funcționează acest sistem în alte țări. Sunt convins că astfel vor fi reduse în mare măsură cozile din fața ambasadei, precum și timpul total de așteptare destinat aplicării pentru viză.
Prin noul sistem on-line aplicarea pentru viză va avea trei pași:
1. Completarea aplicației propriu-zise: un formular electronic simplu prin care se vor transmite detaliile referitoare la aplicant. După salvarea și trimiterea aplicației, persoana va primi un e-mail de confirmare și un număr de referință pentru programarea ulterioară;
2. Programarea interviului: după trimiterea electronică a aplicației, solicitantul va putea să își aleagă ziua și ora pentru prezentarea la interviu.
3. Susținerea interviului: aplicantul se prezintă la ambasadă la data și ora programate. Interviul va avea loc după achitarea taxei de viză, iar decizia va fi comunicată ulterior aplicantului.
Principalele avantaje pentru aplicanți ale noului sistem sunt faptul că aceștia nu vor trebui să mai stea la coadă în fața ambasadei și că vor avea posibilitatea de a alege data și ora interviului.
www.britishembassy.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1048078613344" target="_blank">Sursa
Poti veni aici ca si vizitator daca nu mentionezi faptul ca prietenul tau e aici, altfel sansele scad. Daca spui ca vii la prietenul tau trebuie sa ai dovezi solide (pt ei) ca te vei intoarce in Romania, si asta din pacate inseamna sa ai cont gros in banca pe numele tau, prorietati sau business pe numele tau samd.
pe de alta parte daca aplici ca si vizitator si declari ca nu cunosti pe nimeni aici, va trebui sa prezinti dovada cazarii si fondurilor necesare calatoriei.
Cred ca cel mai simplu e sa vina el de Sarbatori acasa. Din ianuarie, sa speram, vei putea vizita si tu Anglia fara viza.
Sau cine stie, poate chiar inainte, caci daca intram la 1 ian in UE, vizele trebuie ridicate inainte de acea data.
Succes!
--------------------
Andra
andreea16nov spune:
poate ca ai dreptate cu viza de turist,dar nu am cu ce sa garantez nu am nici cont nici proprietati, iar el nu poate veni acasa de sarbatori pt ca in perioada aia are cel mai mult de lucru.... am sa vad eu cum fac pt ca incercarea moarte n-are.daca nu obtin acum poate in ianuarie voi reusi sa plec fara.
Daconst spune:
Parerea mea e ca o invitatie facuta de un englez,te-ar ajuta mult.
Si eu am fost in Anglia,dar am obtinut viza de la consulatul din Germania,a fost mai simplu,zic eu.
Nu te descuraja,mai intereseaza-te si sigur vei gasi o solutie!
Dana 24+
LindaZ spune:
Nu poate sa-ti faca invitatia patronul lui? Daca e cetatean englez poate e mai simplu. Desi stiam ca trebuia sa dovedesti cum l-ai cunoscut si cum ai tinut legatura cu el (mail-uri, etc). Iar el trebuie sa dovedeasca fondurile pe care le are sa te intretina pe durata vizitei (casa proprietate sau chirie contract, cont in banca). Cel putin asta i s-a cerut sotului meu cand a fost prima data acum cativa ani. De atunci merge in fiecare an si acum doar depune pasaportul la un ghiseu si il ia cu tot cu viza dupa cateva ore, nu are nevoie de interviu. Daca ai reusit sa mergi o data si te-ai intors sansele urmatoare sunt muuult mai mari. Dar probabil nici nu va mai fi nevoie de asta daca se scot vizele. Succes!