Mamici ideal(iste)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Buna dimineata fetelor!
Cum va simtiti astazi? Ce aveti pregatit sa faceti azi? copilasii ce va fac? Sunt cuminti? :)
Haideti sa ne impartasim gandurile!
Micalutza, multumesc de compliment!(cel referitor la semnatura, din pacate nu imi apartine, am preluat-o de la cineva ca tare mi-a placut si mie). Tu de unde esti? Esti nou venita pe DC?
Haideti sa ne cunoastem un pic mai bine:)
Etitez sa va spun ceva fain: Andrei(bebelusul meu), azi face un anisor. I-am facut un tortulet, iar in mijloc are o lumanarica mica si frumoasa ca si el:) De dimineata, ne-am luat toti trei in brate(eu, sotul si puiul nostru), si ne-am pupacit, adica l-am pupacit pe el si i-am zis "La Multi Ani!". Nu stiu cat a inteles el din asta, dar nu mai putea de bucurie:) Azi il las sa faca ce vrea el, adica sa stea mai mult pe jos, in camera sa imi "aranjeze" hainele. Daca il las pe jos, e lumea lui, nici papa nu-i mai trebuie. Ar umbla toata ziua si ar inspecta camera. Gata, va las, nu va mai obosesc cu asta:) Va pup.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

In primul rand la multi ani Andrei!
Adriana, sa sarbatoriti cat mai frumos azi ca aveti flacau mare, de acum nu mai e bebelush:)

Bun venit fetele, atat cele pe care va cunosc, cat si cele pe care le vom cunoaste
Chiar daca suntem cateva care ne stim si avem multe in comun, ne bucuram ca mai vin mamici cu care sa fim pe aceeasi lungime de unda:)

Sa spun si eu ceva "scurt" despre mine, dupa cum se vede la semnatura sunt sotie si mamica fericita, avem o puiutza Sara care in noiembrie implineste 2 ani, iar mie mi se termina CIC si voi fi din nou in campul muncii (sunt asistent social, ca si Adriana de altfel:)

Si pt ca am zis ca vrem sa discutam despre anumite subiecte "de actualitate" pt noi, imi permit sa incep eu sa abordez o "problema":
Cat de usor ne cerem iertare? Sau cerem? Sotului si copiilor?
Am auzit pareri cum ca daca tu ca parinte ceri iertare copiilor acest lucru iti stirbeste autoritatea, te face vulnerabil in fata copiilor si a celorlalti.
Totusi eu ma straduiesc sa fac lucrul acesta pentru ca vreau ca si copilul meu sa faca la fel, iar daca nu de la mine invata, atunci de unde?
Nu imi este foarte usor pt ca am progmele cu orgoliul, dar vreu sa invat:)
Vreau sa o ajut sa isi constientizeze greselile pt ca numai asa se va putea indrepta.

Astept si parerile voastre.
Si eventual pt o mai buna comunicare, fiecare pe rand cand se termina o tema de discutat sa deschidem alta, fiecare cu ce o framanta mai tare:)

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:

un subiect foarte interesant.

LA MULTI ANI! ANDREI SANATATE MULTA SI MULTE IMPLINIRI.

Poze cu Lucas
poze noi

Mergi la inceput

Dana ch, ce supriza frumoasa, bine ai venit!

Flavia, fain subiect.

Iertarea, cuvantul magic!!! -
"Sa ierti inseamna sa fii liber. O vorba sau o fapta buna, un cuvant de parere de rau, pot schimba o viata. Ce alt fel de investitie te costa atat de putin si iti ofera un profit asa de mare?" Maria Fontaine.
Acum sa imi spun si parerea mea:) ... adevarul e ca stau cam rau la acest capitol. In sensul ca nu imi este greu sa imi cer iertare:) o fac destul de usor, :)problema e ca supar cam mult persoanele apropiate. Adica pe sotul meu! Imi cer iertare ca doar imi dau seama ca e vina mea, numai ca imi doresc sa ajung la nivelul in care indiferent in ce situatie m-as afla, sa nu mai supar.
Cat priveste cererile de iertare in relatia parinte-copil, sunt folositoare si necesare. Prin ele copilul constientizeaza ca a gresit si ca situatia nu trebuie sa mearga mai departe, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Atunci intervine rolul parintelui care il invata, il ghideata, ii spune cu dragoste ceea ce trebuie.
E mare lucru sa iti accepti greselile fata de alti oameni, dar nu sa te opresti la asta, acesta e numai un pas. Urmatorul, la fel de important ar fi discutam, si de ce nu ... sa ne cerem iertare? Tot Maria Fontaine spunea, ca: "Cererile de iertare venite din suflet apropie oamenii mai mult ..."

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:

mersi

Poze cu Lucas
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Mai primiti o varsatoare capoasa si tare idealista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Eu la zodii nu ma pronunt, nu stiu, nu le am
Dar idealiste da, mai ales daca vor sa contribuie serios si pozitiv la subiect:) fete dragi

Adriana tare frumos ai scris, sunt curioasa sa aflu si parerile celorlalte mamici:)

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Hehe, cineva spunea ca nu exista razbunare mai crunta decat iertarea. Eu sunt convinsa ca:
1) prin a ierta ii demonstrezi celui ce a gresit ca esti puternic. Eu insa sunt mai exigenta, vreau ca cel ce a gresit sa constientizeze greseala si sa imi marturiseasca acest lucru. Poate sunt mai putin "evoluata" spiritual, dar poate si incapatanarea-mi caracteristica ma face sa ezit cand e vorba de cineva care persista in greseala, iar eu degeaba incerc sa-l iert fiindca pana nu-si va da seama de asta imi e greu s-o fac.
2) referitor la a-mi cere iertare.... desi sunt tare capoasa, incerc sa fiu cat mai corecta mai intai cu mine insami si apoi cu ceilati in limita bunului simt.. Incec sa fac astfel incat sa nu regret nimic si cand stiu ca am gresit clar imi cer iertare. Iar persoanei care-mi atrage atentia asupra acestui fapt ii raman recunoscatoare, fara nici un pic de raca.
M-am lungit ca o zi de post. Scuzati
Inca ceva... cum facem ca idealismul sa nu se transforme in dorinte utopice ?

PS: Cineva (Thomas Szasz) spunea: "Omul sarac cu duhul nu poate nici uita nici ierta; naivul iarta si apoi uita, dar inteleptul iarta insa nu uita niciodata"

Mergi la inceput

Mamicilor, ati disparut?:) eu nu pot sta prea mult ca fac zacusca(iar!), dar va citesc din cand in cand...
Andora, bine ai venit, si ma bucur ca te-ai hotarat sa ne scrii, ne era tare dor de tine.
Buna tema care ne-ai dat-o de gandit!

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Adinell spor la zacusti! Acum stau si ma gandesc, pai o dorinta e ok sa o ai atata timp cat constientizezi utopia, inseamna ca stii la cat din ea sa speri ca se va implini.... vorba aia, e bine sa te uiti si-n jos si sa multumesti lui Dumnezeu pt ce ai, dar daca nu privesti si mai sus acolo ramai... zic si io
Ce face Andrei? A dat gata dulapurile cu haine?

Mergi la inceput