Desprecopii... altfel (grup de suport pt parinti)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

Buna.
Sunt mama unui copil cu sd.Pe Paula o cunosc bine .Datorita ei am intrat pe aceasta pagina.Mi s-a trtezit puiul si trebuie sa-l hranesc.Am sa scriu mai multe despre noi.
Nici eu nu sunt de acord cu spaga si lucrez in invatamant.Dar am dat spaga si dau in continuare.Daca nu dadeam, Andrei al meu nici acum poate,nu era operat.Si la a 2-a operatie voi da daca este nevoie.Trebuie sa fac tot ce-mi sta in putinta ca puiutul meu sa fie bine.
pt voi.

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)

"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

http://community.webshots.com/user/krysadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Eu cred ca in privinta tulburarilor din spectrul autist, putina educatie facuta neuro-psihiatrilor ar face minuni.
Daca ar fi capabili sa-ti ofere macar informatii complete si corecte, atunci cand pun diagnosticul pentru copil, ai castiga cel putin 3 luni din viata micutului.
Cam atata ne-a luat noua ca sa ne dezmeticim si sa intram intr-un program de terapie.
Tibi e mic, dar daca (tot din prostia medicilor) ti-e copilul diagnosticat abia la 4 ani, 3-6 luni inseamna enorm de mult timp pierdut, in care puteai sa incepi recuperarea.
Mai mult, psihiatrii nu numai ca nu te sfatuiesc cum sta treaba cu ABA, dar incearca sa te convinga ca nu e o terapie sigura, ca poate sa ramana marcat psihic, ca e dura samd ..... mai bine ii dai droguri si "asteptam sa vedem ce efect are" !!!!!!!! Eu cand am auzit chestia asat imi venea s-o strang p-aia de gat. Noroc cu sotul meu ca-i ardelean si-i mai calm....
Auzi la ea : "pana nu-i dam, nu stim daca ii face bine" Bravo soro si daca ii face rau, pot sa-ti iau tie gatul ?

Cam atat despre profesionalismul doctorilor de pe la noi....

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Axia, stiu ce spui. Tocmai pentru ca stiu cum merge treaba cu fundatiile, in general, sunt de parere ca ar trebui sa facem noi una... Mi se pare aberant sa ceri o caciula de bani pentru un tratament destinat unor copii/persoane cu dizabilitati; ar trebui sa fie gratuit. Sau, in cel mai rau caz, sa existe un numar de locuri gratuite si alte locuri cu o plata modica... Tre' sa ma mai gandesc.
Oricum, stiu bine ca multe dintre fundatiile existente sunt facute de oameni care isi urmaresc propriile interese... (Stiu bine, dar nu vreau sa intru in amanunte, ca mi-e sila...)

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Felicitari fetelor! sunteti cu adevarat mamici de invidiat, am tot respectul pt voi.
cunoastem si noi(eu si fetita mea de 2 ani si 4 luni) bebei si mamici speciali. si cand spun speciali nu ma refer la problemele lor speciale ci la faptul ca intr-adevar sunt niste oameni cu totul si cu totul deosebiti.
din ceea ce am observat eu, reactii de genul"nu-mi trimit copilu' la gradi cutare ca acolo sunt copii cu probleme " apar nu neaparat din necunoastere(resp persoana chiar a spus ca ea cunoaste copii "cu probleme"..grrr ce exprimare .. din cartier) ci din comoditate si frica ,vezi doamne nu care cumva copilu' meu o invata ceva rau de acolo,poate ca nu se ocupa de el si se ocupa doar de cei "speciali".
de ce spun comoditate?
pt ca uite la mine in cartier este un baietel de aprox 4 ani ,cu o forma usoara de autism,tulburare de dezvoltare,deci,am inteles eu,nu se indeplinesc toate criteriile de autism.si da,are niste parinti extraordinari,genul ala de oameni care te ajuta neconditionat,saritori.
si cu toate astea, cand apareau cu copilul la locul de joaca(el are prob de comunicare si de atentie,nu vb,si e important sa stea in colectivitate) toate mamele sareau repede sa-si pazeasca copilul sau caruciorul de respectivul .ce e in sufletul acelei mame nu pot sa imi imaginez.
intr-adevar, este un copil oarecum agresiv,dar in sensul ca nu stie de ex cum sa ia un copil in brate,vine glont pe el si il darama,sau arunca cu jucarii,pietre ,deci trebuie sa fi atent ,dar parintii sunt in permanenta cu ochii pe el si accidentele sunt excluse...
si cu toate astea,este evitat in mod voit de catre ceilalti parinti pur si simplu din lenea de a se ridica 30 minute de pe banca sa-si supravegheze odoru' personal sa n-o incaseze prea rau.
Asa ceva e de neimaginat!! nu ca as fi eu bunul samaritean, nu din mila doamne fereste imi las copilul sa se joace cu D. de cate ori sunt "in forma" fizica,il caut pe-afara si ne jucam de numai. si stau cate doua ore intr-adevar intre ei,o fersc pe ALE ,(il mai feresc si pe el de ALE, ca deh..)suntem doua mamici cu doi copii,si nu vine NIMENI sa ni se alature, in afara de o prietena de-a mea .
si da,e greu(fizic) sa stai secunda de secunda cu ochii pe ei,cand ar fi mult mai usor sa stau pe banca la tiagara cu restu' si sa ma uit la fi-mea cum se joaca in liniste cu alte fetite de-o seama.
si nu pot sa nu ma gandesc cat de mult ar recupera acest copil superb daca TOTI parinti din zona si-ar rapi 30 minute din statul pe banca incercand sa integreze un copil care are nevoie de asta ca de aer.li se spune ca trebuie sa intre in contact cu copii. dar UNDE? la gradi normala li s-a spus de catre specialist ca NU. poate la gradi speciala unde in grupa lui sunt doar doi copii cu aceleasi probleme.eu nu inteleg de ce ,de exemplu nu sunt primiti, in fiecare grupa 1 copil,poate doi cu adult langa ei care sa ii ajute ,ca nu ar plati statul nimic, nu? si nici educatoarele nu ar avea scuza ca "loveste doamna copii, disturba clasa". sa zicem trei zile/sapt gradi normala,doua zile grupa speciala,pt ca acolo se ocupa strict de recuperarea propriu zisa.
cum altfel un copil ca fi-mea sa catalogheze ca "firesc" sa te joci cu un copil special daca i-ar vedea doar cateva momente in pauza sau cand vin/pleaca de la clasa lor speciala. pe cand daca ii vede zilnic in clasa ei de la gradi si se joaca cu el ,sigur ,in mom cand va vedea un altul in parc i se va "parea firesc" sa se duca sa vorbeasca cu el ,sa se joace.
lucru valabil de altfel si pentru parinti.
daca ar fi obligatoriu si un fapt normal ca in fiecare grupa de gradi/scoala sa fie integrati acesti copii,si asta de la cresa incepand, nu ar mai exista parinti care sa se intrebe daca al lor produs de conceptie are ce cauta la o institutie unde vede "mult timp" copii speciali.






"Copiii vostri nu sunt ai vostri . Ei vin prin voi, dar nu din voi. Puteti sa le dati dragostea , nu insa si gandurile voastre, fiindca ei au gandurile lor. Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul. Puteti nazui sa fiti ca ei , dar nu cautati sa-I faceti asemenea voua, pentru ca viata nu merge inapoi , nici nu zaboveste in ziua de ieri”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Eu in principiu nu vad o problema sa ma implic personal intr-o chestie care sa ajute si alti copii. Problema e ca nu am bani sa finantez un astfel de proiect. Deci, e nevoie de finantare, in primul rand.
Este drept, insa, ca o asociatie(fundatie) este persoana juridica, ceea ce ii da alta autoritate in lupta cu statul. Adica orice memoriu arata altfel din partea unei asociatii decat din partea unui parinte....

pai poate se naste o idee


Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Nici eu nu am resurse financiare sa sustin de una singura un astfel de proiect. Dar ne putem pune mintile la contributie sa vedem in ce conditii putem infiinta o astfel de fundatie si, implicit, sa ne gandim la ce usi sa batem pentru a obtine banii necesari initierii ei. Apoi, proiectele propriu-zise, pe care le vom face, vor fi cofinantate din Fondul Social European (85%), incepand de la anul, dupa aderarea la UE.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Vin si eu cu o propunere, vizavi de chestia cu integrarea celor mici in randul celor de aceeasi varsta.
Si ma refer aici la ce spuneau si alte mamici, la faptul ca acesti copii au nevoie de altii ca sa stie sa socializeze. Daca in gradinite sunt respinsi iar in parcuri sunt priviti ciudat, ma gandesc ca parintii de pe DC nu o fac (aceia care stiu ce inseamna si cat de mult au nevoie de acceptare copii cu SD si cu tulburari).
As propune sa gasim o modalitate de intalnire a tutror, ca tot iesim cu copiii nostri la joaca, afara in fiecare zi.
Si cat nu e inca asa frig, ma gandesc ca se poate obtine acea socializare de care au nevoie acesti copii la un loc cu copii nostri. Pentru ca, asa cum spunea o mamica, nici eu nu vreau sa creasca Adi al meu cu frica de oameni diferiti, cu nevoi speciale. Si atunci, ce alta modalitate mai buna de a obtine atat educarea copiilor nostri in spiritul nediscriminarii, cat si socializarea cu copii de aceeasi varsta a Alexandrei, a lui Tiberiu, a Dariei si toti ceilalti.
Noi locuim in Drumul Taberei, langa parcul Moghioros si in fiecare zi ne-am putea intalni cu voi sa ne jucam. Ori, poate vazandu-i pe ai nostri ca se joaca impreuna, vor fi si alti parinti care prind curaj si isi lasa odoarele sa se joace.
Stit cum se spune, puterea exemplului face minuni...
Ok, probabil ca deja voi va intalniti in mod regulat. Vrem si noi sa venim si sa ne jucam cu voi ! Ne primit ? Spuneti-ne unde/cand si venim si noi !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by annablue

Vin si eu cu o propunere, vizavi de chestia cu integrarea celor mici in randul celor de aceeasi varsta.
Si ma refer aici la ce spuneau si alte mamici, la faptul ca acesti copii au nevoie de altii ca sa stie sa socializeze. Daca in gradinite sunt respinsi iar in parcuri sunt priviti ciudat, ma gandesc ca parintii de pe DC nu o fac (aceia care stiu ce inseamna si cat de mult au nevoie de acceptare copii cu SD si cu tulburari).
As propune sa gasim o modalitate de intalnire a tutror, ca tot iesim cu copiii nostri la joaca, afara in fiecare zi.
Si cat nu e inca asa frig, ma gandesc ca se poate obtine acea socializare de care au nevoie acesti copii la un loc cu copii nostri. Pentru ca, asa cum spunea o mamica, nici eu nu vreau sa creasca Adi al meu cu frica de oameni diferiti, cu nevoi speciale. Si atunci, ce alta modalitate mai buna de a obtine atat educarea copiilor nostri in spiritul nediscriminarii, cat si socializarea cu copii de aceeasi varsta a Alexandrei, a lui Tiberiu, a Dariei si toti ceilalti.
Noi locuim in Drumul Taberei, langa parcul Moghioros si in fiecare zi ne-am putea intalni cu voi sa ne jucam. Ori, poate vazandu-i pe ai nostri ca se joaca impreuna, vor fi si alti parinti care prind curaj si isi lasa odoarele sa se joace.
Stit cum se spune, puterea exemplului face minuni...
Ok, probabil ca deja voi va intalniti in mod regulat. Vrem si noi sa venim si sa ne jucam cu voi ! Ne primit ? Spuneti-ne unde/cand si venim si noi !

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata



Subscriu in calitate de "mamica de Drumul Taberei" si nu numai...

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Mai vin cu o propunere, "din putul gandirii" daca pot glumi...
De exemplu, azi o sa ploua se pare toata ziua si nu stiu cat vom putea sta afara. Ma gandesc ca poate piticilor le-ar prinde bine si sa se joace impreuna cu altii copii la unii dintre noi acasa. Adica, noi mai faceam asa cu inca 2 familii cand era frig si ne intalneam la noi (nu aveam decat patutul lui Adi de bb si era mult spatiu in camera) si erau trei pitici (Adi avea 3 ani, inca un pusti de 2 si o fetia de varsta lui Adi) care se simteau excelent jucandu-se cu o pista de masini a lui Adi (sunt doar 2 masini din pacate, dar faceau cu randul) plus ca erau jucarii noi(adica diferite de ale lor de acasa) si era interesant.
Si veneau si mancau impreuna (se punea la cale in functie de doleantele piticilor) si se jucau cateva ore bune.
Ce ziceti ? Cum vi se pare ? Ma gandesc ca e ceva nou pt ei, si unii si altii.

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Si eu sustin ideea Anneiblue, locuiesc in Ploiesti. Ne intalnim!
Cat despre fundatie, e o idee buna. Cred ca daca se face o campanie de strangere de fonduri aici pe DC se ajunge la o suma pentru infiintarea ei, si chiar pentru sustinerea ei. Nu cred ca e o problema pentru multi dintre noi sa trimita lunar 10, 20ron. Apoi se pot obtine fonduri, mai ales de la anu. Pentru dosare/documentatie obtinere fonduri sigur gasim support la firmele specializate. Sau asa imi imaginez, cel putin...

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput