Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
loina_ln spune:
roxygeo am cautat in urma sa vad ce intrebabai in legatura cu ecografia la 10-11 saptamani si nu am gasit nimic. care era intrebarea?
cu
Sori1980 spune:
Roxygeo, mie imi face eco la 12 sapt. si se cheama NT (nuchal translucency), test care desi se poate face intre sapt. 11 si 13si6 zile, cel mai bine este sa il faci intre 12 sapt si 12 sapt. si 6 zile (asa e la spitalul unde merg eu). Imi face si analiza de sange tot atunci tot pt. asta. Este testul pt depistarea riscului de Down sau Edwards.
Sori 10 sapt.
monica_b spune:
Lili, Katink si restul fetelor dati-mi voie sa ma pling si eu de reactii bizare.
Deci in paralel cu "operatiunea bebe" (si cam indoiti de finalitatea ei), la indemnul socrului (si el la rindul lui la indemnul gagicii sale) ne-am decis sa ne punem pielea in saramura si sa ne luam casa peste puterile noastre financiare. Si noi si socrul din dotare.
Asa ca situatia la momentul testului pozitivat se prezenta astfel: sot plecat din tara pt. o luna, eu in iminenta de avort, apartamentul vindut si ditamai dosarul de credit de plimbat la banca.
Evident, cind am aflat ca-s am cotcodacit, ca gaina cu margica, la toata lumea. Felicitari, pupaceli, "daca te pot ajuta cu ceva..." de la toti inclusiv socra-miu, care stia situatia noastra albastra in privinta urmasilor. I-am zis ca sigur, ma poate ajuta cu creditul ala, sa mai umble pe la banca (ca era aceeasi banca unde facea si el credit) si pt. noi, ca eu ar fi bine sa stau cit mai linistita. Da! Sigur! Nici o problema! Dupa 2 zile ce-mi face? Apare cu un teanc de procuri ca sa ma ocup EU de creditul LUI. Si de nu stiu ce ipoteca. Si de nu stiu ce asigurare. Ca ei plecau in vacanta! Si dupa ce i le-am facut pe toate ma suna de pe plaja, din Spania, ca sa-i deschid si un cont nu stiu unde. Fix intr-unul din momentele in care credeam ca nu mai apuc ziua urmatoare. L-am refuzat si s-a si suparat pe mine!
Ei, asta cum vi se pare?
Monica 15+
roxygeo spune:
Merci Sori_1980! incep sa ma luminez...da` tot stau cu emotii pina atunci
Loni - intrebarea mea, care e mai mult o mare ingrijorare e legata de ecografia care e obligatorie inainte de 12 saptamini sau pe atunci...pentru ca dr meu mi-a zis ca e extrem de importanta si neaparat trebuie sa o fac cind o sa am 11 sapt...si sincer ma cam speriat
ancris spune:
Monica B frumoase patanii mai ai si tu...si sa nu ne povestesti ca ai acceptat ca tu sa umbli pentru creditul lui.Data viitoare sa te gandesti intai la BB si la tine ,dupa care sa-ti fie teama ca-l superi. Pe unde ii vine supararea pe acolo sa ii iasa.
In rest la toate gravidutele le uram multa sanatate si putere..iar BB-ei sa vina sanatosi pe lume si sa ne aduca numai bucurii.
Ana Maria 16+ si Radu Cristian 27.10.2005
Lili_g spune:
Hai ca am scris si am sters...
Monica, povestea ta e si mai "tare". Stiu exact ce spui, te straduiesti sa faci cat iti sta in putere sa fie totul bine dar daca esti prea bun esti luat de fraier (mie asa mi se pare pe pielea mea). Bine ca ai spus NU la timp ca cine stie ce idee ii mai venea.
Eu am zis sa scriu povestile astea intr-un caietel sa-mi aduc aminte cand oi fi de varsta parintilor nostri, sa nu fac si eu - Doamne Fereste - la fel.
ROXIGEO, nu e nimic special cu eco la 11 sapt. Adica e special ca-l vezi pe bebe dar nu se face un test special. Nu-ti face griji.
Urmaream discutia voastra despre vitamine SA LUAM SAU NU. Mie doctorita mi-a spus sa iau inainte sa-mi faca analizele (mi-a spus ca ma roaga frumos sa-mi amintesc in fiecare zi). La fel am facut si cu fetita cea mica, dupa nastere am revenit la greutatea dinainte si totul a fost OK. Nici nu stiu cum e mai bine....
Va pup
Lili
monica_b spune:
Lili m-ai distrat cu notatul in caietel! Da' nu cred ca e nevoie atita timp cit ai capul functional si bunul simt la locul lui. Daca nu e asa... nici un caiet nu te ajuta. Socra-miu e dovada. Eu l-am si iertat, ca el e om bun din fire, dar deh... e saracul la a doua tinerete si nu mai judeca cum ar trebui de cind l-a incalecat mindra focoasa. In schimb viitoarea mea "socrela"... va avea parte de o nora . Si cine o cunoaste ma aproba!
Roxygeo daca ti-a zis ca e extrem de importanta ecografia aia, inseamna ca nu o sa uite sa ti-o faca, nu? Hai, nu fi ingrijorata ca probabil la pliul ala nucal se referea. Si se poate masura pina la 13 saptamini + 6 zile.
Cit despre vitamine... nu vad ce rau ar putea fi sa iei un supliment chiar daca analizele sint bune? Mai putin vit. A (de care eu sint tare speriata). Mai sint si altele care fac rau cind sint in exces?
Monica 15+
tzuna spune:
Buna gravidutelor! Pana la urma am gasit o alta viitoare mamica cu care am mers la Babyexpo. Mi-am luat numai o crema pentru gravide de la sanosan. Probabil nu e cea mai buna dar decat deloc, mai ales acum mai la inceput cred ca e ok. In privinta hainelor.... Erau ceva hainute. Erau unii din Cluj Napoca cu lucruri foarte dragute si destul de accesibile: 65 lei raiatii, 75 lei salopetele de raiat, niste sarafane de raiat si stofa, bluze....Din pacate pentru mine nici marimea 38 nu-mi venea. Mi-au spus insa ca peste 2 saptamani isi vor face un site si pot comanda in functie de masurile mele fara sa platesc in plus si imi vor trimite hainele prin posta. Asa ca sa vedem ce-o fi. In rest am vazut o multime de patuturi, de carucioare, hainute.... care de care mai frumoase. Bine ca unele erau si exagerat de scumpe. O salopeta de bumbac pt un bebe de 3 luni din Anglia costa 1.500.000 lei si tot asa.
ROXANICI iti multumesc pentru mesaj. Voi mai incerca o data sa vad daca reusesc sa pun pozele.
ROXYGEO - in saptamana 11-12-13 se face bitestul. Daca te-a chemat neaparat la ecografie in acea perioada si-ti mai ia si sange in aceeasi zi atunci asta este. Oricum va fi bine. E un test probabilistic pentru sindromul Down si Edwards.
Legat de vitamine nici eu nu iau nimic in afara de acid folic. Medicul mi-a spus ca inca nu e necesar sa iau altceva plus ca nu stiu de ce dar multe pastile au un procent insemnat de vit A desi nu-i asa buna in sarcina,nu?
Aveti grija de voi.
16