totul despre... orgasm
Raspunsuri - Pagina 4
coraly spune:
Kores, vad ca nu se indura nimeni de tine![]()
Exista mai multe feluri - cel obtinut manual, cum zici tu, cel combinat si cel intern, fara alt ajutor local. Ca sa te consolez, eu am ajuns la al 3-lea tip dupa vreo 2 ani de casatorie si fara sa-l caut neaparat. Relaxeaza-te in primul rand. Si cum spunea cineva, tine foarte mult de armonia cuplului, deci pe masura ce se sudeaza relatia si iti cunosti mai bine corpul poti sa speri. Dar sa-ti mai zic o vorba. Scopul actului in sine nu e orgasmul, ci exprimarea unei emotii. Incearca sa te concentrezi pe ce simti fara sa astepti acea finalitate, si va veni cu timpul. Traieste intens tot fara a astepta mai mult. Acest stres este principalul obstacol.
Coraly si Sergiu
poze
marius spune:
Alma:
Iti sunt dator cu un raspuns vis a vis de partea masculina. Raspunsul pe care il voi da tine doar de mine. E posibil sa fie altfel la alti barbati insa eun nu prea cred.
In principiu adica in procent de 90% (nu am scris 99%) pentru un barbat finalizarea actului sexual este de preferat sa fie punctata de ejaculare. In mod cert este trairea cea mai intensa a barbatului si probabil chiar si partenera simte aceasta traire "pe pielea proprie"
. Ideal ar fi ca cele doua momente ejacularea sa coincida cu orgasmul partenerei. Insa presupun ca in general asta "se intampla" dar nu este o regula. Probabil in majoritatea cazurilor cele doua momente difera, ori ea are un orgasm apoi el, ori el are un orgasm si ea nu mai are sau are dar nu in urma actului sexual propriu zis.
Dar asa cum spuneam si in mesajul anterior, eu cel putin pot sa fac afirmatia ca uneori poti (ca si barbat) sa ai o relatie sexuala care desi nu se finalizeaza cu o ejaculare totusi sa iti produca o satisfactie si chiar o descarcare emotiva, psihica, nervoasa suficienta incat sa ai sentimentul de multumire si/sau implinire. Mai mult decat atat exista o mare deosebire intre energia degajata si transmisa partenerei pe perioada desfasurarii actului in sine si faptul ca totusi nu mai ejaculezi.
Sa ma explic. Eu cred ca o femeie se poate simti foarte bine, sa traiasca intens acele momente (nu chiar momente
) daca eu ca si partener stiu sa i le transmit. A face dragoste este o arta, este un flux, o miscare, o unduire, o forma de energie, de armonie, de dorinta nicidecum o forma fizica. Toate acestea sunt compuse din loc(atie), parteneri, intimitate, provocare, rabdare, cautare, miros, atingere, finete, degajare.... sa continui?
In nici una din propozitiile de mai sus nu am amintit de ajaculare. Acum hai sa fiu rau. Daca un barbat reuseste sa ajunga sa se cunoasca suficient de bine, sa-si cunoasca trupul, senzatiile sa stie sa si le domine sa le controleze, sa le dirijeze nu va avea nevoie strict de ejaculare la orice contact sexual. Prin aceasta in fapt va transmite cate ceva din ceea ce am descris mai sus si va fi capabil sa aiba o noua relatie sexuala, din nou si din nou fara a obosi. Pentru ca ejaculand un barbat se simte foarte bine este adevarat insa se "goleste" de energie, si este firesc, corpul se va molesi, va simti nevoia fireasca de a dormi, sau de a manca, sau de a fuma o tigara deci ceva compensator energiei pierdute. Acum desigur nu sunt adeptul unei abstinente asa cum ar putea sa para insa personal consider ca barbatii ar avea de castigat daca ar face dragsote mai des si ar ejacula mai rar conservandu-si energia pentru urmatorul act, evitand oboseala, golirea corpului de energie. Dupa mine o femeie cauta energia, vitalitatea, senzualitatea deci aspecte fine, prea putin performantele olimpice (fizice). Asta este parerea mea si dupa cum spuneam poate sa difere de cea a altor barbati.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
mariana_1976 spune:
Elle_seb eu am 30 de ani si ciudat,de pe acum ma gindesc ce-oi face la 50 + cu Mr.O.![]()
![]()
Ma gindesc ca atunci cind oi fi la menopauza situatia se schimba sau poate gresesc?
Pentru mine e important,dar nu cel mai important in relatie.Spun asta fiindca iau in consideratie si situatia in care unul dintre noi ar putea fi grav bolnav sau faptul ca toti imbatrinim.
Pot trai cu partenerul si fara,o perioada mai lunga sau mai scurta.Zic asta pentru ca am fost de 3 ori gravida si am rezistat eroic "tentatiei".
Ceea ce ma intreb eu: cit de obisnuit este ca partenerul sa o poata face de peste 5 ori consecutiv? ![]()
Mariana
17+
mama de Monica, Matei si Markus
tasia spune:
Pt mine una orgasmul era foarte important intr-o partida. Cu barbatul meu daca nu am de fiecare data nu ma supar...compensam data viitoare prin 2 unul dupa altul
Suntem foarte deschisi si vb tot unul cu altul. Dak el e foarte excitat si simte k nu va dura mult adoptam pozitia inc are imi vien mie rapid k sa nu raman eu cu buza umflata
Dak mie mi-a venit instant si el de ceva timp tot nimik adoptam pozitia in care ii vine lui rapid. Intre timp mai punem in functiune si aminile, buzele...Partida perfecta e atunci cand ne vine la amandoi odata insa mai rar se intampla. Totusi pt mine una e important orgasmul. Adik era ... in ultmile 4 luni nu prea mai stiu ce e aia org...
cat despre tipul de orgasm : eu una le am pe amandoua si vafinal si clitoridian, si cel mai important este, parerea mea sa nu te stresezi cu cautatul orgasmului, traieste momentul si el va veni pe neasteptate ![]()
39 + 
pozele noastre
tasia spune:
crisstamate Stiu mai multe fete (prietene de ale mele) care au recunoscut ca mimeaza Orgasmul si k il au foarte rar, poate chiar deloc si nu vor sa recunoasca.
Eu una stiu sigur cum arata si cu ce se mananca orgasmul, si cred k am reusit sa ajung si sa-l am aproape la fiecare partida doar pt k ma cunosc foarte bine si stiu exact ce vreau dak as lasa la atitudinea partenerului sa mi-l provoace nu stiu dak as ajunge la el sau cel putin dak l-as mai avea asa frecvent.
Si da, am avut orgasm si in somn
m-am trezit uda in ultimul hal, asta intr-o perioada de abstineta indelungata.
kores probabil k tu ai doar orgasm clitoridian si de aceea ai mare nevoie de mana partenerului pt ajutor, nu e mare lucru, sotul insa trebuie sa stie ce anume iti provoaca tit orgasmul
marius
Ai pus punctul pe "I"
O parerea atatd e deschisa si buna a unui barbat e foarte binevenita
39 + 
pozele noastre
nikole spune:
[quote]Originally posted by Ramona J
Eu cred ca unde nu este satisfactie pe plan sexual intervin alte probleme. Iti amintesti ca n-ai bani, ca te-a necajit soacra etc.
Daca esti multumit nu te mai superi atita din orice fleac.
Multi oameni isi spun ca sint multumiti dar ii vezi ca se supara din orice fleac.
Avea dreptate batrinica aia...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
[/quot
Perfect adevarat!!!Cel putin in ce ma/ne priveste.
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
mayarna spune:
In Romania conform statisticilor facute cu ajutorul unor femei avand varsta cuprinsa intre 18-40 de ani, 89% nu au avut orgasm niciodata, si 93% au mimat deseori orgasmul fata de partenerii lor.
Poate suna aberant, dar eu personal, am intalnit doar cateva cazuri de orgasme si nu cunosc nici o prietena apropiata de-a mea sub 35 de ani care sa fii avut orgasm vaginal ( mai au orgasm clitoridian rareori )!
Iar in ceea ce priveste cultura barbatilor legata de orgasm...din discutiile pe care le-am avut la un seminar despre sexologie pot sa afirm ca nici macar unul nu putea spune concret cum isi da seama ca partenera are orgasm.
Orgasmul vaginal este indiscutabil IMPOSIBIL de mimat pentru barbatii care stiu ce inseamna un orgasm. Dar nu stiu si de aici pleca drama.
Ce se intampla inainte si in timpul unui orgasm?
In primul rand labiile femeii se dilata foarte mult , ele devin cam de doua ori mai mari, vaginul este extrem de vascularizat , de fierbinte si de lubrefiat, el devine mai "moale". (daca femeia se usuca in timpul contactului sexual, orgasumului ii poti spune pa).
Apar contractiile, ritmicitatea lor nu poate fi mimata oricat de experimentata ar fi femeia intrucat aceste contractii nu au moment de relaxare , mai concret : sunt ca o falfaire de aripi de fluture de noapte, se succed extrem de rapid. Femeile se pot contracta ele, dar au nevoie sa se relaxeze inainte de o alta contractie vaginala chiar si pentru o secunda...Contractiile nemimate nu au timp mort!
Colul cade, altfel spus : barbatul e scos afara din vagin, orice miscare in vagin este inerta pentru femeie dupa un orgasm. Ramane LATA, incapabila de a se misca si nu doua - zece secunde.
Ce simte o femeie, o femeie stie cand a avut un orgasm, pentru ca asa ceva - cand il ai - nu exista indoilei. Fiecare simte cum simte, suntem totusi unici.
Pentru mine orgasmul este un moment in care imi simt parca fiecare picatura de sange de la aorta la cel mai insignifiant vas de sange, am furnicaturi pe spate si ma simt renascuta. Nu degeaba se spune in popor ca "iti schimbi sangele".
Nu as putea sa traiesc fara orgasm sexualitatea, pot insa sa nu ajung deseori la orgasm , nu sunt dependenta de el, am si alte senzatii de implinire. Pot sa va spun ca, in cazul meu, cred ca am ajuns la o implinire sexuala cu sotul meu. Sunt clipe , cand stam unul langa celalalt incolaciti , ne privim mult, parca o parte din noi face si dragoste si simtim ca in acel moment ca NIMIC nu ar putea fi mai complet in orice forma de apropiere care s-a inventat pe pamant, nici macar un orgasm cu O mare!
Toate bune,
maya
Rony spune:
hop si eu pe aici!! ce subiect interesant!!
Eu am stat cumintica pana la vreo 25 de ani asa crezand ca pot sa stau linistita si fara marele O. M-am casatorit chiar cu un baiat super!! numai ca nu si nu si nu! si nici nu vroia sa discutam despre asta! asa ca am divortat!! si clar , adevaratul motiv a fost ca nu aveam m O! si am fost si eu pe la doctori, ca am crezut ca sunt frigida! de unde!? eram fierbite ca o soba!
pana cand l-am gasit in final pe adevaratul partener , care cu multa rabdare m-a invatat sa ma cunosc si sa am orgasm la 27 de ani!! eiiiii ce zi a fost aceea!
am mimat de am rupt pana atunci! si nu si-au dat seama ; 6 ani am fost cu cineva, caruia am indraznit sa-i spun ca nu am orgasm si s-a suparat rau de tot , a fost chiar furios pe mine! dar ce vina am eu!
cu fostul sot acelasi lucru: nu avem nimic de discutat!! Precizari: amandoi intelectuali manierati si cu pretentii!
Concluzie: sexul conteaza enorm intr-o relatie!!!
rasid spune:
quote:
Originally posted by Elle_seb
Eu cred ca nivelul si intensitatea orgasmului difera de la barbati la femei. Nu ca as avea o prea vasta experienta sexuala, insa din cate am trait eu, barbatii nu pot simula orgasmul, la ei vine ca o finalitate evidenta a actului sexual. Asta in varianta in care vorbim, la barbati, de acea finalizare (ejaculare) ca fiind orgasmul pe care-l traieste barbatul. La femei lucrurile stau un pic... altfel......
Hop si eu, ca musca-n lapte.
Interesante opiniile si majoritatea de luat in seama de catre ambii parteneri. Fraza de mai sus mi-a atras atentzia si nu m-am putut abtzine sa nu fac un mic comentariu. BANUIESC ca intensitatea orgasmului difera de la femei la barbati (banuiesc pt ca nu l-am trait pe cel feminin), insa mi se pare nedrept ca femeile sa trateze ejacularea barbatului implicit ca o atingere a orgasmului de catre acesta. Este mult prea superficial sa crezi asa ceva. La fel cum multi barbati nu considera foarte important obtzinerea orgasmului de catre partenera mi se pare la fel de nedrept ca partenera sa considere ca "Barbatul ORICUM ajunge pana la urma la orgasm". Este cat se poate de NEADEVARAT. La fel cum femeile banuiesc ca pot ajunge la diferita stadii de obtzinere a satisfactiei la fel este si obtinerea satisfactiei sexuale pt barbat. Si... cred ca este aproape la fel de importanta. Ma rog...asta e parerea mea personala de barbat cu care poate unii nu sunt de acord!!! (Stai putin... oare chiar sunt barbat? DA... cred ca DA)Spun asta pentru ca in general femeile sunt cele care deschid subiectul cu satisfactia. Oare barbatilor le-a fi jena sa recunoasca faptul ca si ei sunt construiti SI din sentimente si ca o relatie sexuala ideala implica mult mai mult decat o latura FIZICA si o ... ejaculare? Sau poate... exista si barbati care cred acelasi lucru ca si unele femei ca orgasmul este de fapt ejacularea. Problema cred ca se pune la fel pentru ambele sexe. Chiar daca intensitatea trairilor nu este identica.
rasid spune:
Si inca ceva... chestia cu mimatul orgasmului. Fara suparare, dar atunci cand mimezi un orgasm ani la rand mi se pare aberant ca barbatul sa nu realizeze asta. O fi el mai redus mintal in anumite momente, insa chiar atatia ani sa fie dus cu pluta... mi se pare neverosimil. In sensul ca ... dupa cateva luni bune de mimat orgasmul... nu cred ca mai are rost sa fie mimat, pt ca barbatului e clar ca nu-i pasa de orgasmul femeii. Asa ca , femeia respectiva nu merita sa se mai oboseasca. Poate doar sa intrebe daca nu realizeaza sigur: "Ai terminat?"