Am nevoie de sfaturile si experienta voastra.
Fetita mea, bobocica de 3 ani si 4 luni merge la gradi incepand din luni. Am o problema destul de serioasa in a-i echilibra dieta, adica vrea sa fiu sigura ca mananca din toate grupele.
Acasa obisnuia sa bea laptele de dimineata mai mult gol decat cu ceva, fructele la 10, masa de pranz cu supica si carne, iartul la 5 si seara lactate (branza de vaci) in diferite combinatii.
Acum am inversat mesele de dimineata (ii dau fructele acasa si bea laptele la gradi) dar nu mai stiu cum sa verific proteinele (carnea si oul). La gradi la masa de pranz in general are carne dar de unde stiu eu cat a mancat din cata a avut...Voi cum faceti?
Pai ii dai si tu putina carne acasa intr-o zi... apoi ou in alta zi... Multe fructe...lactate... Chiar daca nu stii cat a mancat la gradi.
Nicoleta
E o problema...Eu de cand l-am dat la gradi, cand vine seara acasa mananca de rupe! Tot ce apuca! Bine...al meu e un pofticios din fire, si de cand il am papa bine, dar ma speriasem ca sta copilul nemancat la gradi! Dar se pare ca mananca si acolo ce i se da (mie asa mi se spune, si asa cred), caci nu a scazut in greutate. Insa meniul de la gradi nu e chiar de nota 10...dar exista ceva perfect in afara de mama natura??? Acasa insa nu mai pot sa-i dau altceva, caci il iau seara de la gradi si cade rapus de oboseala...Nici eu na-m reusit inca sa impac chestia asta cu dieta pustikului...mai cercetez inca.
Eu stiu sigur ca la pranz ciorba o mananca asa ca acasa ii dau un gratar sau ficatel sau snitel cu piure. Apoi ii mai dau struguri, sau mere, sau orice alte fructe, iar la culcare ii dau laptic, pe care de altfel i-l dau si dimineata acasa. La gradinita au un meniu destul de variat, au masa speciala cu fructe, lapte in fiecare zi, iar pranzul are 2 feluri de mancare, din care primul fel il mananca sigur.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
intrebi educatoarea..daca stie meserie nu te minte ca nu are nici un interes..in rest verifica mereu meniul afisat si asa stii cam ce mananca