SUNT FOARTE SPERIATA!!!
Dragele mele,sunt foarte speriata pt ca mi se intampla ceva ciudat .Sunt insarcinata in 29 sapt-7 luni si jumate-si ieri am fost la ecografie si controlul lunar.Colul meu este foarte scurt,avea 2 cm,acum s-a mai redus,am orificiul extern usor permeabil pt vf. indexului,dar ce m-a speriat f tare este faptul ca uterul meu nu a crescut chiar cum ar fi trebuit,e un pic mai micut,BB e bine dar s-a fixat deja cu capul in jos si nu se mai poate misca.Lucrez in domeniul asta,chiar in ginecologie,dar parca atunci cand vine vb de mine sunt pe alta lume si intru in panica.Dr cu care lucrez nu a vrut sa ma sperie dar se pare ca exista risul nasterii premature.acum stau in repaus la pat nu mai fac nimic.In plus am simtit zilele trecute intepaturi in oasele pelviene,ca si cum ar fi urmat dilatarea.Slava D-lui ca nu sunt frecvente si daca stau linistita nu apar.
Ce e de facut?voi ati trecut prin asa ceva si cum s-a terminat?astept sa imi impartasiti din experientele voastre.ma rog la D-zeu sa ajung la termen cu bebita mic,macar o luna si un pic sa mai stea acolo,deocamdata are doar 1 220gr.Imi doresc enorm acest copil ,e a doua incercare,dupa o tragedie de acum 2 ani,cand l-am pierdut pe baietelul meu nou nascut.Nu pot risca sa patesc din nou ceva.
Orice idee sau sfat de la voi e binevenit!
va multumesc de pe acum si va doresc multa sanatate voua si copilasilor vostri!
Andreea si BB
Raspunsuri
irlandeza spune:
Tu sti ca eu nu ma pricep la astfel de lucruri , dar cel putin te pot incuraja.
Incearca sa te linistesti , stai in pat , daca asa trebuie . Dumnezeu va avea grija de data asta sa fie bine.
Chiar daca nu ti-am fost de mare ajutor , eu iti doresc sanatate multa.
Noi 2 singurei
andreeaben spune:
quote:
Originally posted by irlandeza
Tu sti ca eu nu ma pricep la astfel de lucruri , dar cel putin te pot incuraja.
Incearca sa te linistesti , stai in pat , daca asa trebuie . Dumnezeu va avea grija de data asta sa fie bine.
Chiar daca nu ti-am fost de mare ajutor , eu iti doresc sanatate multa..multumesc pt incurajare!
Noi 2 singurei
asiza spune:
Andreea, nu am astfel de probleme, dar iti tin pumnii pentru ca totul sa fie bine!!! Stai cumintica in pat, macar pana la 32 de saptamani sa duci sarcina...oricum chiar daca nasti prematur, o sa fie ok...sunt atatia copii nascuti la 7 luni!!!!

Oana
26+ cu
Denis Cristian
ramsan spune:
Andreea...trebuie sa ai curaj si rabdare. Eu nu am trecut prin experienta ta, dar in grupul mamicilor de nov-dec este o viitoare mamica adinazot care are colul dilatat (nu doar la exterior, ci si la interior), a facut tratament de mentinere in spital si acum il continua acasa, in patutz. Stai cat mai mult linistita, in patutz, nu ridica, nu te pleca... nu fa nimic. Rabdare pentru ca bebe sa mai mai in greutate (chiar daca nu mai are loc sa se miste) si... daca tie ti se pare ca dr. care te monitorizeaza nu nu este chiar expert, mai cere a doua parere in privinta cresterii uterului.
Bafta multa si sanatate 
Ramona
33
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
gripo spune:
legat de uter mic, si eu am avut aceasi problema, dar s-a observat asta la nastere abia, desi am observat ca bebe nu mai crestea cum trebuie, in ciuda placentei bune, a fluxurilor pe artere fff bune. Bebe meu s-a nascut la aproape 40 de sapt, cu greutatea de 2kg900gr, si 47 cm, ca nu a avut loc sa se mai dezvolte: concluzia: daca nu luam utrogestan pe toata sarcina, nu crestea nici atata. Se pare ca organismul meu nu facea fata altfel, fara ajutor din afara. In schimb, nu am avut probleme cu pierderea sarcinii. Copilul meu e sanatos tun, mananca de ne sperie si recupereaza rapid, asa ca, inima sus, si multa putere si rezistenta, ca bebe o sa fie bine.
DORI, mami lui RADU ANDREI(11 sept 2006)
http://up.photos.yahoo.com/ed/dori_ch/process_bcmultipart_form
papadie spune:
EDIT: am editat sa sterg spatiul imens din postul irlandezei dar am senzatia ca am sters si ceva din postarea ta andreea. daca am sters ceva te rog sa scrii la loc.
--------------------------------------------------------------------
Eu am nascut de doua ori prematur. Prima data am avut un col debil...mic si moale si s-a rupt apa la 33 de sapt si asta fu. A doua oara dincauza istoricului meu mi-au dat medicatie. Gresita. Ca atare s-a declansat nasterea la 32 de sapt. La ambele nasteri apucasem sa fac cortizon pt maturarea plamanilor la bb. Prima data am stat cu apa rupta trei zile ... a doua oara am fost operata in aceeasi zi.
Acum ideea este ca daca colul e MOALE - asta e pb., nu neaparat ca e scurt- ar tb sa faci injectii pt maturarea plamanilor bebelusului. Chiar daca nasti la termen aceste injectii nu strica si nu afecteaza. LA AMBELE sarcini am stat NUMAI IN PAT...ba la prima aveam voie un dush de max 10 min. pe saptamana, indicatia de a ma ridica pt wc cat mai rar. Odihna asta absoluta ajuta f mult pt ca nu pui presiune pe col- ideea e sa stai intinsa nu in sezut, si nu altfel. Ia in serios ideea de a sta la pat.
Acum partea buna este ca la 29 de sapt un bb de 1.220 e mare! Trebuie sa ai si tu un moral bun si asta e o reteta de succes.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Chantal spune:
Nu vreau sa te sperii dar eu am nascut in august la 33 de sapt si 3 zile o fetita de 2800 g si 45 cm dar, desi am stat ultimele 2 luni de sarcina cu risc de nastere prematura, nici un medic nu mi-a dat injectii pt maturarea plamanilor fetitei mele. Asa ca, avand in vedere si "extraordinarele" dotari de la Maternitatea din Arad, fetita mea a murit in 2 zile de la nastere pt ca nu a putut respira. Cere acele injectii cu cortizon cat mai rapid!
Iti dorec numai bine si sa nu treci prin ce am trecut eu!
Chantal spune:
De fapt am primit acea injectie cu Fitomenadion sau ceva de genul dar cu 30-40 minute inainte de operatia de cezariana efectuata de urgenta pt ca mi s-a decolat placenta si sangeram. Asa ca efectul a fost ZERO! A venit prea tarziu!
oanapopa spune:
Draga andreea,nu ma pricep la problema ta dar sunt alaturi de tine si ma rog pt tine si bb.Am si eu probleme cu sarcina de alt gen si stiu prin ce treci Dumnezeu a aiba grija de tine si de bb-ul tau si sa ai un sf de sarcina fericit.Fa ce trebuie facut stai la pat si ascultati medicul
sanatate multa te sarut
14+si mamica lui vladut
3ani
aiska spune:
Andreea imi pare foate rau sa citesc despre problemele pe care le ai.Mi-e teama ca in Romania un prematur nascut inainte de 32 de saptamini are nevoie de o dotare tehnologica speciala si de aceea in primul rind te-as sfatui sa te duci la un medic care lucreaza la un astfel de spital.Injectiile pentru maturarea plaminilor trebuie sa ti se faca obligatoriu.Sa insisti pentru asta si sa incerci sa faci rost de ele neaparat.
Cunosc un prematur nascut la 30 de saptamini care acum e foarte bine,s-a dezvoltat si a luat in greutate atit de bine incit ii ajunge pe copii de-o virsta cu virsta lui "reala".
Repaos,mult optimism si un bebe sanatos iti doresc
Sabina
21+
mamica lui Aleksi Joel