Mamici de ianuarie - februarie 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Eh! Uite ca mi-am amintit ceva!
A fost cineva la baby-expo?
Ma intereseaza si pe mine ceva si nu stiu daca gasesc la noi. Nu am cautat insistent nici la noi in oras, dar totusi pe unde am intrat sau chiar pe site-uri, nu am vazut.
Caut un anume tip de cadita, cum am vazut in Germania la un magazin de copii. Este cu suport- deci stai efectiv in picioare, nu te apleci deloc. Cadita nu e mare, cred ca pe la un an deja copilul nu prea mai incape si nu are cine stie ce forme in interior, doar niste denivelari. in dreapta unde e de obicei locul sapunului are 2 compartimente, cu tot cu recipiente, pentru sampon si gel de dus presupun (prevazute cu dozator). Intre cele 2 recipiente e o sonda termica cu afisarea temperaturii apei. Cadita e prevazuta si cu un furtun de evacuare a apei, deci nu trebuie sa ridici cadita s-o duci in baie etc, ci o golesti intr-o galeata si e f simplu. Tot kit-ul era in jur de 100 euro. Acuma... caldare poate mai gaesc eu una prin casa, nici termometrul nu mi se pare esential, dar v-am descris ce am vazut si la ce pret, poate reusesc sa gasesc si in Romania. Cel mai mult ma ajuta ca nu trebuie sa ridic sau sa stau aplecata, eu avand mari probleme cu coloana si in general totul mi s-a parut f ergonomic gandit. Ma bazez mult pe sot, dar cand pleaca in delegatie ce fac? las copilul neimbaiat?

Schimb un pic subiectul: voi stiti ca de la 22 sapt jumate se implinesc fix 5 luni si se intra in luna a 6-a? Iupiiiiiiii... ce a trecut timpul. In vreme ce primele 3 luni jumate mi s-a parut cat un an.
A! Intrebase cineva de linea negra. Teoretic prin luna a 5-a apare, mie mi se conturase ceva de prin luna a 3-a, fara sa fie neagra ci doar o adancitura. Nici acum nu s-a mai schimbat. Poate aici au dreptate babele si ca o sa am fata. O prietena de-a mea cu baiat a avut o dunga neagra rau, si ea bruneta ca mine - ma gandeam cu spaima ca asa va fi si la mine.

criss 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Michelle81 din pacate nu am raspunsul pentru cazul tau, dar stiu ca hidrocephalus se datoreaza unor predispozitii genetice,unor factori de mediu care dau mutatii(radiatii,poluare)unor infectii(gen toxoplasmoza,citomegalovirus,rubeola)sau unor probleme (de ex. hemoragii)in interiorul capusorului lui bebe.
Ceea ce este sigur,uneori problemele fatului nu depind doar de noi.De aceea sa nu te gindesti nici o clipa ca ar fi vina ta.Va doresc putere si incredere ca Dumnezeu o sa va ajute asa cum va fi cel mai bine.

Dana/Germania eu am scris detaliat pe DC cu privire la "intoarcerea" bebelusului.Am ajuns sa cunosc multe despre treaba asta,pozitia pelvina fiind si motivul pentru care nu am nascut natural a 3 a oara.Daca ai timp, uite-te AICI

Maria_Irina daca copilul va avea rezidenta cred ca si tu vei avea dreptul la ea.Dupa legile din ROMANIA,iti trebuie acordul tatalui sa o scoti din tara,dar ma indoiesc ca si dupa cele din Spania.Trebuie neaparat sa te interesezi la avocat.Dupa cite cunosc,daca poti dovedi ca minora este 100% in custodia ta,(nu custodie jumate jumate)nu ai nevoie de nici o aprobare a tatalui.Asta in Suedia,nu stiu cum o fi in Romania.Poate ca exista avocati care te pot ajuta gratuit.In Suedia se acorda consultatii juridice gratuite persoanelor care pot dovedi ca nu isi permit sa plateasca.

Sarcina usoara tuturor

Mariana 17+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Flavia da-o-ncolo de promisiune.daca ai burta intarita mereu si te doare spatele,mai mergi la control si vezi ce zice.daca nu ai dureri e bine,dar ai grija,daca incep durerile,fugi imediat!
mie mi se intareste de la 13 saptamani in fiecare zi,dar fara dureri,si intre timp am facut destule ecografii si totul era bine,asa ca la mine e normal.e de la contractia normala a uterului in dezvoltare,mai e sipozitia copilului.nu am luat niciodata nici o pastila.
dar trebuie sa deosebesti tu ce e normal si ce e anromal pt sarcina ta.si sa stii cand sa mergi la medic.
la mine chiar se face tare ca piatra,ca si cand as avea o piatra sub piele,pe o portiune.acum nu stiu cum e la tine,la mine stiu ca e totul normal,depinde si ce incredere ai tu in ecopgrafiile facute si in medici.
stau in pat si trece repede.nu te speria,daca e asta nu e nevoie de medicamente.e reactia naturala a uterului.se dezvolta continuu.tu spui ca de la 18 sapt ai,eu de la 13,ca pe vremea aia ma speriam si eu,ca facea asa mereu si am tto intrebat.dar de atunci au trecut 12 saptamani,deci m-am obisnuit zi de zi cu aceste intariri pur naturale.
oricum,daca simti ceva in neregula,cum ai gem,enuti,fuga la concediu medical,si las-o-ncolo de mucna!
gio,fierul e scarbos,dar probabil tu ai carente,ti-au iesit la analize? si trebuie sa il iei neaparat.eu am intrebat daca e nevoie sa iau fier,si mi-a spus ca am analizele bune si nu trebuie sa iau degeaba,si c ain plus fierul e scarbos si mi-ar firau de la el,asa ca mai bine ca nu am nevoie.
s-a mirat ca am intrebat de vitamine,si a zis ca nu e nevoie daca analizele ies bune,si ca daca nu ne dau nimic ,noi credem ca nu e normal..
Flavia
,stai linistita ca nu trebuie sa iei pastile daca ia toata lumea,medicul tau stie desigur.eu nu am luat absolut nimic,nici no spa ,nici fier,nici mnimic,si am scapat repede de frica din primul trimestru si de toate fricile si de atunci,am luni bune de cand ma simt foarte bine si copilul e in grafic.prefer sa stau cat mai departe de medicamente si sa creasca natural copilul .
Crishtinuta.exact cum pui palma sub buric,sub palma trebuie sa il simti pe bebe pe la 17 sapt.(tinand cont ca degetul mare iti cam ocupa cativa cm sub buric,cum spui si tu ).copilul ,la 16 si 4 zile,la mine era culcat ,ca intr-o scoica,si dadea din maini si picioare,si cap.cum il arata si prin toate pozele de pe net.
daconst,ma bucur ca te-ai delectat cu numele.
gabriela,cu circulara de cordon,cum zici si tu,se poate regla pana la final.daca nu se regleaza,si asta vei vedea la ecografii,soliciti cezariana.nu iti face griji de pe acum!

miscarile lui bebe.am intrebat la cursul prenatal daca miscarile prea vioaie ale lui bebe pot dauna,pot rupe apa sau alte chestii si ne-auspus ca Nu ,ca e imposibil .ca sunt iverse motive pt care se rupe apa,se fisureaza ,etc,si ca incanu prea se stiu cauzele exacte,ca dca s-ar sti s-ar prevedea diret data nasterii.dar ca bebe singur nu poate rupe ,prin sarituri.
asa ca nu va faceti probleme cand el misca acolo tare!

criss
,daca nu ai liopsa de fier,bine ca airenuntat.alta viata acum,nu?ca nu iti mai e rau.eu am vomat doar trei saptamani in sarcina asta.prin a doua luna.
nu te speria de contractii! mereu ne-au repetat,si la spital,si la curs,contractiile sunt periculoase cand se intampla din..sa zicem 15 in 15 minute,deci repetate si dese.nu ai cum sa ai contractii din alea pericukloase si sa nu stii.daca ai vreodata asa,dupa ceas,si mai sunt si dureroase,fuga la spital.in rest,totul e natural,ganditi-va cate ne cresc pe acolo,plus bebe care se face mare,uterul gigant..muschii trasi de toate partile..
Liuda,bun barbatul tau,om strangator,aduce tot acasa.
auzi?ia mai termina tu cu ideile tale,te-ai gandit tu ca de revelion nu suntem acasa,te-ai gandit ca eu am DPN tocmai pe 31 decembrie??? si ca are de gand fii-mea sa ma frece exact de revelion?? ia taci,ca eu tot sper sa vina inainte de craciun.
delfinuta,grea treaba cu babele de sus! te vaiti acum ca esti in zugraveli si au inundat,gandeste.te cum va fi cand ai terminat,si ai casa LUNA sa iti faca bucuria asta! le-as strange de gat.chestia nasoala e ca nici nu prea ai ce sa faci...sa le pui pe ele sa zugraveasca?n-ai sanse.sa-ti plateasca?nici atat!greu moment..
maria irina,ma bucur ca esti bien! fiecre copil are ritmul sau.al meu misca zilnici mult si tare.altii misca mult cateva zile apoi iau pauza.tu trebuie sa incepi sa ii cunosti miscarile si ritmuil si pauzele,si sa nu te sperii.el nu va avea cum sa incerce sa iti ia fetita,dar sa iti puna piedici la pasaport,etc,poate.cand fetita va avea rezidenta,dupa tata,tie oricum NU iti ajuta cu nimic la statutul tau,pt ca tu pe urma fetitei NU vei capata rezidenta.copilul(doar minor) dupa mama ,da.dar mama dupa copil,nu.deci te gandesti daca e vreun avantaj pe urma rezidentei copilului sau nu.la medic,gradinita si altele are dreptul,ca minor,si fara rezidenta.daca tot face un bine,tatal,mai bine va casatoreati,chiar daca nu stateati impreuna,si asa obtineai tu rezidenta.ce-i drept si asta dureaza .dAr e singura posibilitate de a obtine tu acte .dupa copil nu obtii.

Michelle,citesc si va raspund pe rand..si am ajuns la mesajele tale...Eu tot speram ca o sa fie bine,rezultatul la amnniocenteza mi se parea relevant..Of cum imi pot raspunde la intrebari cand si eu ma intreb DE CE ? de ce daca asa a fost sa fie,a trebuit sa afli atat de tarziu? imi inchipui prin ce treci,si pe mine m-a macinta asta tot timpul,ce as face daca..ce as hotari daca..si NU STIU ce as hotari,situ doar ca durerea ar fi atat de mare incat nu stiu ce decizie as lua.tu,decizia deja ai luat-o si acum trebuie sa teinfrunti cu durerea fatza in fatza si cu incertitudinea ce va fi de acum incolo.e groaznic,imi pot imagina...si as vrea atat de mult sa tepot ajuta.dar stiuc animeni si nimic nu iti va lua durerea pe care o simti.
sper doar sa te recuperezi repede,si sa ai intr-o zi,cat de curand ,un copil sanatos.
ma rog pt tine,si mis eumplu ochii de lacrimi ,imi pare nespus de rau ca treci prin asta...te imbratisez cu drag !ai grija de tine,inconjoara-te de oameni ,de rude,de prieteni,sa nu ramai singura in momentele astea! ai nevoied e toti,chiar daca simti nevoia de a te izola,nu o fa! ai nevoie de sotul tau,amadoi aveti acum nevoie unul de altul!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Michelle, putem sa ne chinuim toate sa raspundem la intrebarea ta, de ce, dar adevarul este ca nici una dintre noi nu stim. Sunt atatea dece-uri in jur si raspunsul numai Dumnezeu il stie. Alegerea pe care tu trebuie sa o faci, mie mi se pare inumana, sincer. Nu pot sa imi inchipui ce e in sufletul tau dar cel mai important acum este sa nu cazi de tot. Ce nu ne omoara ne face mai puternici, nu zicea asa un proverb? Nu cel care cade este slab ci cel ce nu se mai ridica ... hai incearca, ia o decizie cumva, dar eu zic ca si fetele, numai cu sotul tau, si mergi inainte cu ea ... fie ce o fi. Roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze sa iei decizia corecta si in sufletul tau vei stii care e aceea.
Te imbratisam cu drag,

Cata 25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

Michelle e imposibil sa iti dau un sfat ,doar ma rog pentru tine cu lacrimi in ochi sa va ajute Dumnezeu sa alegeti decizia corecta si indiferent care va fi aia sa fiti convinsi ca e cea buna,si sa nu aveti regrete.
Va doresc tot binele din lume .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Michelle nu am cuvinte, imi pare tare rau pt voi, e nedrept, asa e... eu speram ca va fi o greseala. in continuare sper si ma rog pt voi .

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

MICHELLE, cuvintele sunt de prisos...imi pare tare rau, iti pot spune doar ca suntem alaturi de tine si Il rugam pe Dumnezeu sa iti dea putere...

AELITA, multumesc mult de sfaturi...

Ieri am fost la medicul de familie, m-a controlat putin, mi-a citit niste analize, care, spre fericirea mea sunt ok.
Eu continui sa iau fier si vitamina E toata sarcina, atat dupa sfatul ginecologului, cat si dupa cel al medicului de familie.
Dupa cum va spuneam ieri, este foarte adevarat, mi-a dat reteta gratuita pt NOSPA...

Va pup fetelor !O zi frumoasa va doresc !

Alexia si Daria 20+

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

a, Flavia-Ioana mi-am amintit ca ma intrebai daca dam bani la medicul ginec. eu ma duc la cabinetul lui particular, platesc o suma frumusica: 400 mii eco+ 400 mii consult (tuseu vaginal...pe care oricum il urasc). asa ca nu mai dau nimik in plus. cred ca nici nu ar accepta. am fost o data si la spital dar nu i-am dat nimik.

delfinuta am sunat la nr de tel pt masaj dar pt ca a zis ca nu obisnuieste sa vina acasa, nu am insistat, inteleg ca e complicat din moment ce are de lucru si la cabinet, etc. am mai "sapat" si am gasit pe cineva care ar venii acasa, trebuie sa mai sun sa stabilesc o zi, o ora. oricum, iti multumesc mult

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Michelle - roaga-te la Doamne Doamne sa-ti lumineze calea si mintea si sa-ti dea puterea de a lua decizia cea mai buna. Eu zic sa nu te cramponezi in aflarea raspunsului la intrebarea de ce...?! e ft delicat -stiu atat de bine...am trecut de trei ori prin ce treci tu (e adevarat ca nu la o varsta a sarcinii atat de mare). Dar mai stiu ca prin credinta si optimism viata poate capata noi sensuri indiferent de hotararea pe care o veti lua.

De trei ori am fost doborata, si de tot atatea ori m-am ridicat si cu parca mai multa inversunare am luat-o de la capat.Se poate Michelle, esti atat de tanara!!!

Liuda - intra aici sa-ti faci o idee http://www.babyexpo.ro/

Fetele!!!! Care merge azi la Baby Expo? Eu sunt cu buburuza mea (a se citi o masina) cu care as putea transporta 4 candidati din zona Min Transp(Gara de Nord) pana la Polivalenta si inapoi - chiar daca am fi 10 "sub acoperire" . pt inscrieri telu' meu 0723 339 031
preconizez cam ora 14 pt deplasare de burtici la targ

va pupik

Alinuk 21+[/green]
................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Buna dimineata fetelor

Azi nu prea aveti spor. Poate de la vreme ca e ploaia asta care trage la somn si iar somn. Asa as dormiii!!!
Azi am inceput-o bine de dim. De bine ce nu ama avut greturi azi din cauza nasului infundat si a gatului am tras o portie de sprijinit wc-ul asa de dimineata de m-a intors pe dos si mai tare.

Asa ca va astept cu noutati sa ma ami inveseliti.

Apropo, a fost careva pe la Baby Expo. Merita vazut???

sraluca24+

Mergi la inceput