Cadouri la inceput de an!

Cadouri la inceput de an! | Autor: romana_74

Link direct la acest mesaj

Sunt putin cam derutata, toata lumea imi spune ca ar fi fost bine sa le fac la educatoare si ingrijitoare cate un pachetel asa ca de inceput de an. Voi ce ziceti? Daca sunteti de acord sa imi si sugerati ce ati pus in acel pachetel... Eu am dus doar flori... ups?!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Sa stii ca e o intrebare buna!!
Tinand cont ca avem 2 asistente si 2 educatoare, iese cam piperat!
Dar am primit un sfat, vor mai fi destule ocazii pe parcurs, si inca nu e timpul sa te duci cu pachetel, ptr ca sunt multi copii noi, si Doamnele inca nu ii deosebesc, asa ca eu m-am gandit sa treaca o saptamana, mai ales ca vom avea si sedinta cu parintii, unde ne vom cunoaste mai bine.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de romana_74

Sunt putin cam derutata, toata lumea imi spune ca ar fi fost bine sa le fac la educatoare si ingrijitoare cate un pachetel asa ca de inceput de an. Voi ce ziceti?

Cadouri la inceput de an!
Ce cadouri? Astea sunt shpagi.
Sa clarificam lucrurile: shpaga se da inainte, cadoul dupa.
Cuvantul "cadou" pe care-l folosim in aceste ocazii este incercarea mentalului de a diminua imoralitatea gestului. De a face digerabila o actiune care ne repugna dar pe care trebuie sa o facem siliti de imprejurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

O cutie de bomboane nu inseamna o shpaga! Daca imi place educatoarea respectiva, si o iubeste si baiatul meu, nu inteleg care e problema sa-i duc o cutie de bomboane omului care face copilul meu fericit, atat timp cat eu sunt la servici????

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alinkav
O cutie de bomboane nu inseamna o shpaga!

Depinde! Daca o dai la inceputul anului este shpaga.
Shpaga nu inseamna numai bani. Poate insemna si casa, sau masina, sau
o bijuterie, sau un tablou de patrimoniu, sau o facilitate, sau un concediu, sau o cutie de bomboane. Nu conteaza ca este mare sau mica, scumpa sau ieftina. Tot shpaga se numeste. Adica foloase materiale necuvenite. Necuvenite, asta e cuvantul magic.
Cadoul se da in semn de pretuire sau de recunostinta. Se da dupa. Ce poti pretui sau recunoaste la inceputul anului cand nici nu stii cum se va achita de obligatiile pe care le are fata de copil?
Intrebarea fundamentala este: de ce le dam cutii de bomboane la inceputul anului? Nu cumva ca sa le imbunam? Nu le fortam astfel sa trateze inegal copiii? Caci orice om care primeste un cadou va avea mai multa grija de copilul celui care i l-a dat. Numai cel care va trata intotdeauna toti copiii cu egala grija nu va accepta atentiile.
Din pacate noi romanii mai avem taaaaaaare mult pana la normalitate.
Ne plangem ca se da shpaga in stanga si-n dreapta dar tot noi contribuim din plin la perpetuarea fenomenului. Prin mica ciocolata impinsa functionarei de la ghiseu cand nu ne vede nimeni ca sa ne rezolve "in regim de urgenta" problema, printr-o floare adusa asistentei ca sa ne introduca in salon in afara orelor de vizita, prin suta de mii bagata in buzunarul politistului ca sa scapam de un drum la cec, prin cutia de bomboane data invatatoarei ca sa-i acorde ceva mai mult timp decat celorlalti copii. Defect national.
In zonele de pe glob in care lucrurile merg snur pana si un buchet de flori este considerat mita daca este oferit cand nu trebuie.
Alina, nu-i nici o problema daca ii dai cadoul la serbarea de sfarsit de an, eventual de ziua femeii. Dar numai atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

CAPCAUNUL- asa gandesc si eu, de aceea nu m-am conformat la inceput de an! Nu am dat nimanui nimic niciodata decat la ocazii speciale si in semn de recunostinta! Inca la noi nu e cazul. Vroiam doar sa vad daca sunt eu deplasata sau nu. Va multumesc de raspunsurile voastre prompte ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Daca la gradinita se obisnuieste sa se dea cadouri, atunci dai si tu ca sa fii in rand cu lumea. Si nici atunci nu-i musai, ca de lume poate sa nu-ti pese.
La copilul meu la la gradinita - nici pomeneala de asa ceva. La inceput de an n-a venit nimeni cu "atentii". Eu ma gandeam sa cumpar flori daca vad si alti parinti cu flori...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

consider ca florile sunt deajuns... pentru inceputul de an... altfel unde ajungem... la sapa de lemn...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Teoretic - ihi, mentalitatea romanului, nu e bine, blah-blah-blah, dar practic - poti sa le duci cate un pachet de cafea (nu neaparat mare)/ un dres/ o ciocolata (adica, ceva care nu costa mult) din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Daca iti place mult de educatoare/invatatoare/profesoara duci ceva simbolic cu o ocazie: Craciun, 1 Martie, 8 Martie si sf de an. In rest mi se pare cam deplasat.

prima zi de scoala

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Field_mouse
Teoretic - ihi, mentalitatea romanului, nu e bine, blah-blah-blah, dar practic - poti sa le duci cate un pachet de cafea (nu neaparat mare)/ un dres/ o ciocolata (adica, ceva care nu costa mult) din cand in cand.

NOI, romanii cei mici dar multi si cu drept de vot, suntem PRINCIPALII responsabili pentru coruptia din intreaga societate. NOI suntem cei care le deschidem apetitul educatoarelor, directoarelor, profesorilor, doctorilor, politistilor, judecatorilor, inspectorilor, controlorilor, ministrilor, politicienilor.
Prin aceasta atitudine generalizata de "poti sa le duci ...". Prin aceasta pozitie de "las ca nu-i mare lucru". Nu-i mare lucru? Filed_mouse, tu vei duce un pachet de cafea, alt parinte, mult mai instarit va plusa si-i va duce un lant de aur, sau o geanta de piele, sau ceva care sa-i redirectioneze atentia de la copilul tau la copilul lui. Si uite asa din tantar se face armasar si apoi, tot NOI, ne plangem ca ne sufoca coruptia.

Mergi la inceput