sint de-a dreptul socata...

Sint de-a dreptul socata dupa ce am citit ce scrie pe aici despre Scooby Doo si despre dna. Savu despre care eu sincer am o parere buna, ba chiar mi se pare o tipa fff deschisa si directa. Fetita mea merge din aprilie la aceasta gradinita si noi sintem multumiti, n-am avut probleme poate doar nemultumiri marunte de care sunt convinsa ca exista peste tot. Iar cand am avut ceva de zis, am zis si in mare parte s-a respectat. Inainte de aceasta gradinita, am frecventat o alta la 15 min. distanta si cred ca din cauza asta, apreciem altfel diferenta. Mai concret, acolo patroana nici nu te baga in seama, nu vorbea cu tine, n-aveai voie sa vorbesti cu educatoarea pe mobil, personalul de schimba saptamanal, copiii mici cum e cazul nostru nu erau spalati la schimbarea de pampersi, mi-am gasit copilul URLAND in timp ce o ingrijitoare o stergea cu servetele umede unde deja avea rana, se vedea carne vie iar cand am intervenit si m-am uitat avea kaki inauntru iar ingrijitoarea deja o imbraca, nu stiau ce e apa si sapun, nasul se stergea cu hartie igienica de cea mai proasta calitate, din aceea care e aspra si ustura, si multe altele. Acestea mi s-au intamplat mie personal iar din ce am auzit de la alti parinti care ulterior si-au mutat copiii, au mai fost si alte incidente cu copii fortati sa manance niste oua fierte luate de la o alimentara din colt pana au vomitat, o mamica a ajuns la spital aproape in coma cu copilul, copii care veneau acasa si spuneau ca sint prosti, etc.
De cand mergem la SD, fetita mea vine acasa si recita, canta, danseaza, e destul de incantata vad eu, nu stiu cat si cum mamanca de bine dar e genul care spune daca ii este foame, nu mi-a zis s-o fi certat cineva, desi sint convinsa ca mai sint si certati, dar nu vad tulburari de comportament. Nu am gasit-o dezbracata sau murdara, ma rog sa mai murdareste la masa sau in curte. In privinta meniului nu mi se pare saracacios, macar daca ar manca fi-mea ce scrie acolo (ciorba taraneasca, ciorba de vitel, pulpe la tava...)ca eu sint convinsa ca ia doua linguri si gata, acasa trebuie sa ma tin dupa ea cu castronul in timp ce se joaca, nu cred ca la gradinita face cineva asta, sper doar ca mananca vazundu-i si pe altii.
Ceea ce eu apreciez este ca patroana sta de vorba cu tine, cand ii spui ca vrei ceva intr-un anume fel sau cind am semnalat o gresala, ex. fi-mea a venit intr-o zi acasa cu body incheiat intre picioare si apoi pus pampersul peste, adica partea de jos a body-ului era uda normal, nu s-a mai intamplat si nici nu s-a suparat ba chiar m-a rugat sa-i spun daca mai e ceva sau mai apare ceva pe viitor. Am intrebat o data daca fi-mea se spala pe dinti la gradinita, desi eu stiam ca nu prea pentru ca se vede si acasa si nu vrea, si n-am fost mintita adica mi s-a raspuns chiar asa ca "nu prea vrea".
Sint multumita ca patroana se implica si sta destul de mult acolo cu ochii pe angajate, nu prea fac de capul lor. Si iarasi sint multumita ca au avut serbare, ca vine teatrul, ca au fost la Gradina Botanica, ca fac pian, engleza, germana, deja la Ana se vede desi are doar doi ani si jumatate.
Intr-adevar s-a cam schimbat personalul, am remarcat, am intrebat si mi s-a spus ca e o chestie trecatoare, ca se vor finaliza grupele pentru ca au venit mai multi copii si s-au mai facut grupe noi. Si fetita mea a stat in diverse zile cu diverse educatoare dar acum vad ca s-a mai clarificat situatia, oricum nu m-a deranjat prea tare chiar eram curioasa sa vad daca copilul "plange" dupa o educatoare anume sau se adapteaza.
Una peste alta, nu-mi fac mari probleme, o sa stau mai alerta ca sa zic asa pentru ca vad aici multe si MARI nemultumiri, nu vreau sa-mi dau cu parerea c-ar ar fi sau nu justificate. Poate ca sint eu prea ...nu stiu cum, dar cred ca copiii mai trebuie sa stie si de ordine si disciplina, mai trebuie si certati (aici depinde si de ton)sigur ca fara tipete, bataie si bruscari, cred ca le-as strange de gat daca mi-as vedea copilul plesnit sau zmucit, dar cateodata copiii n-au limita.
Raspunsuri

capcaunul spune:
quote:
Initial creeata de IrinaPauna
dar cateodata copiii n-au limita.
Irina, copiii au limite. Noi suntem singurii vinovati ca nu impingem intodeauna rabdarea si mai ales intelegerea dincolo de limita lor.

simali spune:
Eu, fara sa te superi, am o teorie: cand o mama e prea multumite de o gradinita/scoala din Romania:
- ori e paralela
- ori are pile (pupa maini si dosuri sau le pupa altii pentru ea)
- ori nu are nici un fel de asteptari
- ori e cea mai al naibii de norocoasa persoana din cate exista.

ankalaura spune:
Am doua lucruri de spus:
UNU: - Simali, cred ca esti putin subiectiva. Ori n-ai citit cu atentie mesajul Irinei, ori obisnuiesti sa dai repede cu bata in balta.
Daca Irina este mai degraba multumita decat nemultumita, nu inseamna ca e "paralela", ca pupa maini sau dosuri, ca are pile sau ca n-are asteptari.
Din cum am citit eu mesajul, inteleg ca aceasta gradinita nu este neaparat perfecta, dar pe ea o multumeste din x si y motive enumerate acolo.
DOI: - ceea ce ma face totusi sa fiu circumspecta insa, este numarul mic de mesaje ale unor utilizatori, inregistrarea recenta, sau vizitarea exclusiva a topicurilor despre gradinite.
Mi se pare aiurea ca afacerea unei persoane sa depinda de atatea pareri pe un forum. Mi se parea mai normal ca interventiile sa se limiteze la experiente personale fara atatea referiri la doamna cutare sau ailalta, mi se mai parea normal ca daca vreun parinte intentioneaza sa isi inscrie copilul undeva, sa se duca sa vada despre ce e vorba nu sa ajunga la vreo concluzie in urma postarilor de pe forum.
Si ca sa fie clar - nu ma refer deloc la gradinita despre care se discuta, ci in general, la moda asta de a veni cu pareri si de a da verdicte, precum si la concluziile referitor la care ce pupa si cat de paraleli sunt unii. Eu, in locul tau, Simali, mi-as revizui fraza inainte de a da click pe "trimite un raspuns"
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

tlaura spune:
Sper sa nu se iste o cearta si la acest subiect; Irina a si-a spus parerea.
Eu vreau sa va spun ceea ce directoarea de la gradinita unde mergea andrei imi spunea mie:
"o gradinita e perceputa de catre parinti ca fiind buna sau rea, in functie de cum ii merge copilului acolo"!
Si tind sa ii dau dreptate.
Edit: asa cum nici tu Irina, nu trebuie sa fi socata, daca altuia nu ii place gradinita.
Copii sunt diferiti, asa ca totul e subiectiv.
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

farmi2006 spune:
quote:
Originally posted by farmi2006quote:
Originally posted by farmi2006
Irina cel mai bun lucru pe care-l poti face tu este acela de a ruga managerul(patroana) acestei unitati sa-ti arate si tie analizele personalului, calificarea personalului in special al bucataresei si de ce nu si acreditarea gradinitei. Sunt 100% ca ai fi socata de-a binelea.Incearca!

Susman Mihaela spune:
Fiind gradinite particulare eu am mult mai multe pretentii decat de la o gradinita de stat care nu are atatea fonduri.
Meniul mi se pare saracacios orice ar zice cineva(legumele si fructele lipsesc aproape de tot).
Faptul ca patroana vorbeste frumos mi se pare de bun simt. Doar nu te astepti sa te injure dupa ce ii dai o caruta de bani.
Fiecare are pareri in functie de experientele avute si asta nu trebuie sa revolte pe cineva. Nimeni nu obliga pe cineva sa dea copilul intr-un anumit loc.
Mie mi-a starnit interes aceasta gradinita deoarece a fost singura despre care am citit numai lucruri bune. Si in ceea ce e perfect eu nu cred. Asa ca am vizitat-o si eu.
Nu e asa de groaznic acolo doar ca nu a indeplinit cerintele minime pentru a-mi da copilul acolo.
Discutiile contradictorii nasc idei dar fara cearta si suparare.
Fiecare are dreptul la opinie. Dar eu nu pot sa zic ca acolo e raiul de pe pamant cand nu mi s-a parut asa.
Numai bine si deschideti ochii mari! E vorba de copii vostri la urma urmei nu de cat de "mieroasa" e patroana.

capcaunul spune:
Fara intentia de a soca pe cineva as categorisi aceasta gradinita in randul celor croite dupa chipul si asemanarea patronului (patroanei, in cazul de fata). Problema acestor gradinite este ca vor fi in veci asa, altfel spus parerea parintilor nu prea conteaza daca nu curge pe aceeasi vale cu parerea patronului.
Poate cineva sa infirme faptul ca sunt oameni care se aseamana mai mult si altii care au mult mai putine puncte de vedere in comun?
Atunci ce este socant in faptul ca cei cu vederi apropiate de ale patronului vor vedea atat gradinita cat si patronul ei intr-o nuanta calda, batand spre roz?
Si mai ales de ce este atat de socant sa constatam ca exista si puncte de vedere contrare patronului si pe cale de consecinta contrare celor care agreeaza punctul de vedere al patronului?
Suntem liberi si mai ales putem sa vorbim liber. Nu in soapta, ca acum 16 ani. In vremea cand orice soapta putea soca.
Capcaun cu pareri socante

DADI spune:
Socata vei fi cand iti va da si tie copilul afara,draga
irina!Atunci vei fi de-a dreptul socata!O gradinita serioasa are site,are o masina de doamne ajuta,nu rabla aia din omienouasutetoamna
,o gradinita serioasa(particulara)are acreditare si camere web.Draga mea traiesti in alta lume!Impartasesc parerea mihaelei,a lui capcaunul.a lui farmi,a celorlalti care indraznesc sa aiba alta opinie.Problema ta este ca esti mintita in fata si prost informata!Timpul te va lamuri!

simali spune:
ankalaura.
Ai observat bine. Ma intereseaza excesiv topicul despre gradinite. A inceput anul scolar si eu inca nu mi-am inscris copilul nicaieri. Sunt disperata.
La ultima gradinita am ajuns in urma unei recomandari calduroase. O mamica care mi-a spus cat e ea de fericita. Cand vad "fericite" vad si negru in fata ochilor. Am aflat apoi ca era fericita pentru ca fiica ei se bucura de tratament preferential - era acolo de la 2 ani si fusese primul copil inscris in acea gradinita. Ma urasc ca nu am avut tupeul sa cer sa asist la ore, sa cer diplome, sa ma port ca un inchizitor. Nu ajungeam sa-mi retrag copilul intr-un moment in care toate gradinitele au incheiat inscrierile!!!!
Tu insa te gandesti la "afacerea" unora.
In locul meu ai face lafel?
Tie nu ti-e greata de emisiunile alea de la TV in care ti se spune ca restaurantul cutare a fost inchis pentru mizerie, dar nu-ti spun si care restaurant, ca sa nu-i strice patronului afacerea? Cand de fapt insul ar trebui inchis pe vecie?
Sigur ca ar trebui sa existe un loc oficial unde sa te duci si sa aflii cate "stele" are fiecare gradinita; ar trebui ca autorizarile sa nu se mai dea cu una cu doua, ar trebui sa se verifice existenta personalului de specialitate; dar in lipsa acestora, nici macar nu putem sa ne informam intre noi?
In definitiv fiecare isi face ce parere vrea. E ca un talk show. Vine unul si spune una, altul alta iar telespectatorul trage concluzia lui.
JOS CENZURA!!!

simali spune:
anklaura. Legat de raspunsul dat initiatoarei topicului, poti sa vezi ca mai exista o varianta inafara de "paralela" si pupat dosuri, pe care ai exclus-o intentionat.