sint de-a dreptul socata...
Raspunsuri - Pagina 2
ankalaura spune:
Ma surprinde in fiecare zi cu cat nerv se expun pareri.
Simali, eu am reactionat numai la exprimare. Referitor la gradinita cu pricina, citind topicul, am vazut ca unii sunt multumiti, iar altii nu. Ceea ce e foarte corect si aplicabil probabil la toate gradinitele din lume.
Nu ma preocupa "afacerea" nimanui, dar aici e un forum de idei, unde nu e corect sa se combata persoane.
Referitor la ultima linie - care? Ca un parinte asa de multumit e al naibii de norocos? Ordinea si pozitia de final m-au facut sa interpretez ca de fapt, in parerea ta, nu poti fi prea multumit de o gradinita. Sau.. un fel de "prost sa fii, noroc sa ai".
Vorbind la modul general, nu stiu de ce consideri ca un parinte nu poate fi multumit de gradinita decat daca pupa in stanga si in dreapta?
Cat despre faptul ca nu ai reusit tu sa gasesti o gradinita, si ca pana sa gasesti una, s-au terminat inscrierile, permite-mi sa spun ca te puteai organiza mai bine. Puteai sa te interesezi din timp, sa te duci sa vezi cu ochii tai din timp, iar cand spun "din timp" inteleg chiar si cu 2 ani mai devreme, de ce nu?
Prea mi s-au parut multe - ori e paralela, ori pupa ce pupa, ori n-are asteptari, ori al naibii de norocoasa? Refuz sa cred ca in tara asta nu exista gradinite si de care sa fii foarte multumit fara sa pupi in stanga si in dreapta.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
simali spune:
ankalaura. Noi am ramas pe-afara nu pentru ca nu m-am interesat din timp, ci pentru ca a trebuit sa retrag in tromba copilul de la ultima gradinita particulara la care a fost inscris (nu gradinita despre care faceti voi referire in topic) apropape 6 luni (inclusiv toata vacanta, pentru ca la ei nu s-a luat vacanta).
Gradinita de la care l-am retras mi-a fost recomndata de o mamica din cale-afara de multumita. De-aia vad negru in fata ochilor cand vad "multumite".
Ultima linie a vrut sa insemne ca esti din cale afara de norocoasa daca in orasul in care locuiesti exista un loc simplu si decent, cu un pedagog inimos si care-si stie meseria. Atat.
Eu nu am intalnit la Ploiesti decat doua extreme, reprezentative de altfel pentru societatea romaneasca:
Toapa cu sotul sau Pestele (la prima gradinita la care a fost inscris)si comunista inraita cu acte in regula (la cea de la care tocmai l-am retras). Decentul nu e de gasit. Poate ca imi va da si mie Dumnezeu norocul sa-l intalnesc.
A, si apropos de "multumite": ma intalnesc ieri cu o vecina al carei copil tocmai a terminat gradinita din cartier; a auzit ca sunt in cautare si mi-a propus sa vorbeasca cu fosta educatoare a fiului ei."Ce om, ce pedagog, ce minunata, ce bine i-a invatat pe copii, cat au fost de multumiti, etc.". A uitata ca anul tracut mi-a povestit cum educatoarea i-a pleznit baiatul peste fata si se ducea sa faca scandal. Amnezia asta a unora ma lasa pur si simplu masca. Retin pur si simplu dintr-o perioada a vietii numai ce le convine!!
Cricor spune:
Am intrat doar sa va spun ca sunt absolut fascinata de subiect. Eu cand mi-am dat copilul la gradinita, m-am simtit o oropsita a soartei la cate gradinite am vizitat, pe cate liste de asteptare m-am inscris si cate zeci de telefoane am dat, dar vad ca voi aveti probleme mai mari. Eu am vizitat cred ca 20 gradinite, si am ales-o pe cea in care m-am simtit cel mai bine, fara sa am o explicatie rationala pentru sentimentul ala, pur si simplu m-am gandit atunci ca mi-ar place sa merg acolo la serviciu (daca as fi fost educatoare), era un loc dupa sufletul meu. Poate am fost norocoasa, dar fi-miu a avut noroc de-o educatoare bulgaroiaca foarte constiicioasa si o vietnameza pe care a adorat-o pur si simplu. Ce sa zic, poate ar trebui ales locul si dupa oameni, nu neaparat dupa cate invata si cate profesoare de limbi straine exista, nu ca n-ar fi importante si astea, dar nu sunt cele mai importante dupa parerea mea.
Succes si scuze de interventia cam off topic.
Susman Mihaela spune:
Eu cred ca se da prea multa importanta acestei d-na Savu si gradinitei ei.
IrinaPauna te-ai tranfformat in avocata ei. Vad ca deschizi tot mereu topicuri noi despre acest subiect si am ajuns sa pomenim mult pre mult despre gradinita asta.
Sau tu esti chiar d-na Savu?
Nu te supara si nu mai fi socata . Viata nu e facuta numai de lucruri pozitive.
Nu am nimic cu tine dar cred ca deja exagerezi. Te rog nu te supara. Era doar un sfat prietenesc.
P.S.Eu nu sunt una dintre mamele"umile" cum spui tu. Daca am ceva de spus rezolv verbal si pe loc.
Numai bine si bafta la gradinita!
Susman Mihaela spune:
quote:
Originally posted by Susman Mihaela
IrinaPauna te-ai tranformat in avocata ei. Vad ca deschizi tot mereu topicuri noi despre acest subiect si am ajuns sa pomenim mult pre mult despre gradinita asta.
Nu am nimic cu tine dar cred ca deja exagerezi. Te rog nu te supara. Era doar un sfat prietenesc.
P.S.Eu nu sunt una dintre mamele"umile" cum spui tu. Daca am ceva de spus rezolv verbal si pe loc.
IrinaPauna spune:
Nu m-am transformat in nici o avocata a nimanui, nu sint nici fanu ei nr.1 dar nici nu o barfesc cu fiecare ocazie, dar am vazut concret numai insinuari si rautati gratuite, ca sa nu zic barfe cu carul.
Este foarte simplu: cui nu-i convine sa nu-si inscrie copilul sau sa-si caute alta gradinita, nu vad de ce trebuie sa influenteze si pe altii (inclusiv pe noi parintii, de ce sa nu recunosc ca m-am gandit la cele citite pe aici si m-am intrebat "daca chiar e asa si sint eu oarba?", "daca copilul meu e agresat si se tipa la ea?") cu chestii gratuite pe care le-au auzit sau nu stiu cine le-a povestit prin nu stiu cine.
Am deschis un topic nou din greseala, nu mi-am dat seama, dupa cum am mai zis sint noua pe aici.
Nu m-am suparat pe tine, intr-adevar prea multe discutii aiurea dupa parerea mea si ma bucur sa aud ca daca ai vreo problema o spui. Abia astept sa vad cati o sa faca asa la sedinta de joi.
Numai bine si voua!
PS: ne cunoastem de la gradi? la ce grupa e robert? noi sintem la grupa mica.
IrinaPauna te-ai tranformat in avocata ei. Vad ca deschizi tot mereu topicuri noi despre acest subiect si am ajuns sa pomenim mult pre mult despre gradinita asta.
Mihaela si Robert
[/quote]
Mihaela si Robert
[/quote]
silvana_salajan spune:
Asta da subiect!Eu sunt dintr-un oras mic, unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, si implicit pe educatoarele din gradinite. Nu am avut nici un fel de problema in a gasi o gradinita sau o educatoare buna.Bineanteles ca nu-mi convin multe, dar spun ce am de spus omului (a se citi directoarei sau educatoarei) in fata. de cele mai multe ori se rezolva amiabil problema.Citind cele de mai sus, ma pot considera norocoasa!Va doresc tuturor numai bine, bafta in gasirea unei gradinite bune!Orasul mic are si avantaje!
Susman Mihaela spune:
Robert nu este la gradinita inca. Merge din martie de la anul si acum caut o gradinita decenta.
Am vizitat SD. dar nu mi-a placut de cum am intrat.
Bafta si multi nervi!
Anady_Diana spune:
IrinaPauna, daca esti tot la grupa mica, cum ti s-a parut schimbarea peste noapte a educatoarei Iulia? MIe mi-a displacut enorm, mai ales ca nu am fost si noi anuntati, macar aseara, ca azi-dimineata, sa nu avem un soc asa...neplacut. Tie cum ti-a picat asta, bine? Mie nu prea...n-am nimic cu pustoaica cea noua (e o copila draguta, dar oare este o "educatoare")?