Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt II

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

mamimola noi limita minima este 3 randuri in primele 2 saptamani de scriere iar apoi va fi de 5. Si al meu va scrie cu stiloul din prima (cred ca de maine ).
Optional avem : comunicare activa si peste orele de program de doua ori pe saptamana va face engleza.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

2 optionale: engleza si prietenii sanatatii (ce-o fi asta)

prima zi de scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

si noi avem 2 optionale: engleza si engleza.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimo spune:

Se poate si cu doua optionale??
Am intrebat la sedinta de limba engleza si mi s-a spus ca in scoala se face engleza din clasa a 3-a....Si ca putem sa continuam acasa ceea ce am inceput la gradinita...Am crezut ca asa-i la toate scolile,insa acum chiar ca-s nelinistita...
Ocu,tu ce mai zici?
Si in clasa Liei e la fel ca la noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si noi am avut aseara a doua sedinta cu parintii in 2 sapt (dar pina prin martie nu mai avem). Ne-a fost prezentata doamna de mate (mate si sport fac cu altcineva), o dulcica. Apoi, s-a ales comitetul de parinti. Am platit 10 Euro pt fondul clasei si s-a stabilit ca Dna sa ia caietele, iar din fondul clasei sa se cumpere 5 navete cu apa minerala, care sa fie in permanenta in clasa. Noi le dam sticlute la ei, dar Dna a zis ca ei beau multa apa, ca ea i-i intelege si ca e f. bine asa, si ca pt mai multa siguranta, ar fi bine s aaibe apa minerala si in clasa. S-a stabilit sa se ia 5 navete la inceput, si dupa ce se termina, se cumpara iar. Eu gasesc ideea f buna (poate o preluati si voi)!

Ieri li s-a dat din partea orasului un test la mate. Nu stim rezultatele, dar ni se vor comunica. Dna era multumita de copii.

Dupa vacanta de toamna din octombrie, dna vrea sa stea de vorba cu fiecare parinte in parte (pot fi si copii de fata). A zis ca pina atunci i-i cunoaste mai bine is ne poate da info despre evolutia fiecaruia dintre ei.

Despre Bianca (am intrebat-o scurt la plecare) e f multumita pina acum!

La noi comunicare cu Dna se face pe E-Mail (sau face to face, dimineata, in general). Si chiar raspunde (am testat-o eu sapt trecuta).

Aha, si inca ceva: in legatura cu intrebarea "cum strim noi, parintii, ce teme au copii?". Ne-a spus ca la ceea ce au de facut acasa, i-i pune sa faca un "X" sau un "V" in dreptul exercitiului. Si ca, unii copii au mai mult, altii mai putin (pt ca reusesc sa isi faca din clasa tema - se pare ca marea majoritate au reusit ieri).

Bianca a avut ieri de scris un rind cu "Mama". Am crezut ca nu vad bine, doar atit, dar restul de tema si-l facuse in clasa si ramasese acolo la corectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Am avut si noi sedinta cu parintii in seara asta. Ne-a prezentat structura anului, ce vor face la fiecare materie, ne-a dat orarul(inca provizoriu), lista de rechizite, s-a discutat de culegeri, fondul scolii si fondul clasei.
D-na ne-a zis ca daca vrem mai mult decat programa trebuie sa mai lucram si suplimentar acasa cu ei si ne-a prezentat 3 culegeri pt. romana si 3 pt. matematica. Cum nimeni n-a fost impotriva, a ramas sa le comande pt. toata lumea. Eu ma-ntreb insa, cate culegeri or sa aiba intr-a cincea sau a opta daca acum au trei la fiecare materie. In fine, vedem cum ne descurcam. Fondul scolii e 500.000/an iar pt. fondul clasei, una dintre mamici(care s-a si autopropus pt sefia comitetului,am inteles ca mai are un copil in cl a II a si cica si experienta cu scoala) a spus ca ea crede ca ne vom descurca cu 1.500.000(nimeni n-a protestat) din care sa se plateasca aceste culegeri, caietele speciale pe care le-au si primit si sa se mai cumpere ce mai e nevoie. La voi cum e? Optionalul e de fapt obligatoriu si e engleza desi cateva mamici ar fi vrut sa faca matematica. Engleza ca materie obligatorie vor face abia din clasa a III a. Consultatii o sa avem la cerere, ideea d-nei a fost ca putem s-o abordam oricand si ca dumneaei oricum, cel putin pt inceput nu ar vrea sa spuna in fata tuturor parintilor despre un anume copil ci ar prefera sa discute cu fiecare parinte in parte.
Vor avea caietele speciale in permanenta si cate 3 caiete tip 1 si 3 de matematica, etichetate cu nume si clasa pe care le lasa la scoala, pe 2 vor scrie prin rotatie(in fiecare zi altul pt. ca le va incepe d-na randul) iar al treilea va fi pt. lucrarile de verificare. Tema va consta in continuarea celor scrise in clasa, cat va putea fiecare, nu ne-a dat un minim. Vor scrie de la inceput cu stiloul, nu folosesc inca pic-ul(doar d-na si parintii pot corecta). Daca lipsesc 1 pana la 3 zile e suficient s-o anuntam telefonic pe d-na, pt. mai mult e nevoie de aviz de la medic.
Laura ii cere d-nei in continuare sa le dea teme, sper s-o tina entuziasmul si dupa ce le va primi.
Ne-a povestit d-na o faza draguta, cica ieri dimineata, dupa prima ora de curs, cand a sunat clopotelul de pauza, ei si-au pus ghiozdanele in spate si-au inceput sa iasa din clasa, i-a intors din drum, dar ce-o fi oare in mintea lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

liliana 3 culegeri la fiecare materie wow

La asta mai aduni si un caiet special la fiecare materie plus caietele obisnuite

Mie imi pare enorm

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Din clasa I incep sa lucreze din culegeri?

Eu am intalnit mamici la librarie care cumparau caiete speciale si pentru acasa, eu imi tot spun ca e destul sa lucreze acolo.
Acasa vom face engleza.
Optional avem educatia pentru democratie, eee?
Voi avea copil democrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Buna dimineata,Liliana noua nu ne-au spus nimic de culegeri dar as fi curioasa ce v-au recomandat voua (editura, autori)azi ne-au cerut lista cu vaccinurile facute si adeverinta cu apt/inapt pt educatie fizica (vor face cu un profesor de sport, nu cu invatatoarea).
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Ieri cind am fost la scoala sa o iau pe Ioana mi-am aruncat si eu o privire pe caietele ei (le lasa la scoala, nu le aduc acasa, isi fac temele acolo). Avea o pata de cerneala pe pagina cu liniute .

Am intrebat-o cum a reusit sa faca pata, si mi-a raspuns ca a scos patronul din stilou sa vada daca mai are cerneala. Ea a folosit ieri pentru prima data acel stilou si i-a fost frica sa nu fi ramas fara cerneala dupa doua rinduri de liniute...

Catusha, de 2 X mamica

Mergi la inceput