Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt II
Raspunsuri - Pagina 27
april spune:
E tare greu cu stiloul
, nu poti sterge, nu poti rupe foaia (ca doar e caiet special), asa ca ramane asa......plus ca mai si moscoseste cateodata cu manutza....
Voi cum va descurcati cu stiloul?
Sa mor ieri: in caietul de casa a facut bine si cand trece pe caietul special (cel de clasa) greseste....greseste....si isr greseste. Am crezut ca o mananc 
CristinaT spune:
Oana imi tot spune de catva zile ca o da doamna exemplu si ea este foarte mandra. Asa ca la sedinta cu parintii de sapt asta ma voi duce linistita.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by april
E tare greu cu stiloul, nu poti sterge, nu poti rupe foaia (ca doar e caiet special), asa ca ramane asa......plus ca mai si moscoseste cateodata cu manutza....
Voi cum va descurcati cu stiloul?
Sa mor ieri: in caietul de casa a facut bine si cand trece pe caietul special (cel de clasa) greseste....greseste....si isr greseste. Am crezut ca o mananc
Noi nu facem in caietul de casa, ca altfel nu ar mai termina.
Lala_D spune:
Nici noi nu facem in caietul de casa . Acolo facem doar cateva semne din lectia urmatoare ca sa nu le faca in clasa pentru prima data.
Noua o singura data ni s-a intamplat sa facem urat pe caietul special si cum nu puteam rupe foaia i-am facut model pe o foaie normala de caiet tip I si apoi el a facut tema. Aceasta foaie am lipit-o in caietul special si doamna a fost multumita.
Cam asa arata FB- ul lui Bogdan de ieri la scriere in clasa . Stangaciul lui mama a inceput sa scrie tare frumusel
http://i26.photobucket.com/albums/c141/laucos/aaa.jpg
O zi excelenta tuturor !
Lala.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Nici noi nu facem in caietul de casa . Acolo facem doar cateva semne din lectia urmatoare ca sa nu le faca in clasa pentru prima data.
Noua o singura data ni s-a intamplat sa facem urat pe caietul special si cum nu puteam rupe foaia i-am facut model pe o foaie normala de caiet tip I si apoi el a facut tema. Aceasta foaie am lipit-o in caietul special si doamna a fost multumita.
Cam asa arata FB- ul lui Bogdan de ieri la scriere in clasa . Stangaciul lui mama a inceput sa scrie tare frumusel
http://i26.photobucket.com/albums/c141/laucos/aaa.jpg
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala, la mai multe! sa stii ca am facut si eu poze cu operele Oanei. Maine poate vi le arat.
oanagabriela spune:
Antonia vine cu caietele de excercitii (in care lucreaza numai la scoala) in fiecare vineri pentru a fii prezentate parintiilor.
In general rezolva bine exercitiile si primeste mici stampile sau cite un TB (tres bien). In sistemul francez, la clasele mici nu se dau teme de scris pentru acasa, doar de citit. Asa ca muncim din greu cu cititul, franceza fiind o limba dificila (litere care nu se citesc, grupuri de sunete care se citesc intr-un anumit fel, etc) dar avansam...Nici nu vreau sa ma gindesc la vremea scrisului corect in franceza, ne vor trebui multi ani de excercitii...
Azi au fost la prima activitate cu clasa: la un concert de muzica clasica. Mai au in program: o piesa de teatru, un alt concert, o vizita la un muzeu si vreo doua activitati in scoala despre care nu stiu mare lucru.
La sfirstul lui octombrie au o saptamina de vacanta. Pentru parintii care lucreaza, se organizeaza prin scoala diverse activitati (contra cost). Cum Antonia nu a parut f.entuziasta de program, va ramine acasa cu bunica (a preferat rasfatul familial, colegiilor de scoala
).
Mult succes la bobocei.
liliana csaki spune:
Sa mai scriem si noi cate ceva.
Sambata s-a recuperat si la noi dar am tras chiulul, n-am fost noi acasa si n-avea cine s-o duca/aduca. D-na a zis ca nu-i nici o problema pt. ca multi vor absenta.
Deocamdata ii place, face lectii cu placere, sa vedem ce-o sa mai urmeze cand se vor complica lucrurile. De scris, scrie frumos, curat dar mai face si cate-un semn mai urat cand nu-i atenta. Cred ca zilele astea incep deja cifrele. Au dat si primul test, saptamana trecuta, ieri l-a adus acasa si luase FB. Era de fapt o fisa cu cuvinte ilustrate si ei trebuiau sa puna dinjos liniute pt. silabe si puncte pt sunetele pe care le auzeau in fiecare silaba. A avut o singura greseala, in loc de trei sunete intr-o silaba "auzise" numai doua. D-na a zis ca e foarte multumita de nivelul clasei, pana acum, sunt copii care promit dar si tare neastamparati.
In ziua in care au religia prima ora si d-na a venit abia dupa pauza in clasa, a gasit dezastru. Dupa masa in aceiasi sala invata o clasa mai mare, asa ca in spatele salii era un schelet invelit intr-o husa. Ei curiosi si neastamparati, au tras husa, l-au imprastiat prin toata clasa si se alergau cu creierii aluia prin clasa.
Ieri Laura a incercat s-o "mituiasca" pe d-na si i-a zis "pt. ca azi ati fost atat de buna cu noi, o sa ma duc sus la bufet sa va iau o cafea". Evident ca n-avea nici un ban la ea, drept pt. care cand m-a vazut la pranz, primul lucru, mi-a cerut bani sa mearga sa-i ia cafea d-nei
.
Vineri se duc in excursie la Busteni-Gura Diham, impreuna cu o clasa a doua. Pleaca dimineata si vin seara, sa speram c-o sa fie bine.
lizy spune:
[quote]Originally posted by manis
Am o fetita de 7 ani care a inceput scoala,practica Judo de 3 ani,luni;marti si vineri gimnastica aerobica si ma intereseaza sa-i gasesc o ocupatie si pt zilele de miercuri si joi.Stiti ceva?
Eu cred ca are deja programul prea incarcat. Va obosi psihic si fizic.Nu stiu cum face fata la programul de scoala si nu cred ca mai are timp si de prieteni.Nu stresa copilul!oricat de activa ar fi,il obosesti prea mult.Asta este parerea mea !
Daca vrei, se poate duce la " Micul Lord " si invata limbi straine,cantecele, dansuri de societate,etc.
CristinaT spune:
Neata!
Felicitari Laurei pentru notele bune!
Cel mic cum merge cu gradinita?
Cat despre faza cu cafeaua este tare de tot !!! I-ai luat cafea doamnei? 

zana spune:
interesanta pozitia Laurei vizavi de "purtarea" doamnei.
In excursia de o zi pe care au facut-o deja, cu autobuz platit de noi, Miruna s-a intors fericita, nu i-au ajuns banii de buzunar sa cumpere "pliante" si a imprumutat de la colega de banca, sa fac stop cardiac nu alta cand mi-a zis a doua zi.
Si-a primit morala cum ca nu are voie sa imprumute , sa faca in asa fel sa-i ajunga, ca uite avem si Eminescu si cartile lui Creanga nu mai era nevoie sa cumpere altele.
Ieri a avut de scris cifra 2, incepuse 4 randuri in clasa si trebuia terminata pagina,am lasat-o linistita sa "picteze" si cand ma uit din nou la ea...juca "puzzle"... incepuse toate randurile pana jos,ultimul era complet si terminase finalul la toate , completa in mijloc
.
Asa mi-am dat seama cum de reuseste sa faca "purcelusii".
La sedinta doamna ne-a spus ca nu toate calificativele vor fi trecute in carnet ci doar o medie a lor, daca are mai multi FB atunci asta va fi. Ne-a explicat ca daca in sem. I va avea FB si in sem.II B atunci se considera ca e o involutie si media va fi B, daca e invers si copilul creste de la B la FB atunci va fi FB, ceva de genul asta.
In week-end noi mergem la un curs de pictura si uneori la dans.
In rest asteptam vacanta , o saptamana la inceputul lunii noiembrie.