Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
kokorina spune:
in primul rand vreau sa va multumesc la toate fetele care m-au complimentat.......daca ati stii ce mare ma dau acum in fata sotului meu.......bine,ca ma dadeam si inainte...dar acum.......
CHRIS,eu sant de acord cu ce spune DOLORES.crede-ma eu am fost in situatia ta si imi vine sa-mi dau pumni in cap si in ziua de azi.de cele mai multe ori binele facut nu este apreciat de nimeni.daca el este atat de delasator,ce te face sa crezi ca va percepe altfel interesul tau de a l ajuta?crezi ca se va gandi?:"tre' sa ma fac baiat mai muncitor si sarguincios,uite,viitoarea mea nasica cat ma ajuta".......nu draga mea,uita......inteleg perfect ca vrei sa il ajuti si ca asa crezi tu de cuviinta.scuza-ma,dar a primit destul ajutor si de la ceilalti.....pe care intr-un fel nu-i cunoaste...........si tot delasator a fost pt fiecare dintre ei.........pana la urma ce conteaza de unde vine ajutorul.....ca de la tine sau de la altii.......el este si va ramane un delasator.parerea mea este ca,daca nici nu vrei sa strici reltia cu el pt viitor,lasa-l sa se descurce singur.ajutandu-l....nu stiu cum va fi.......dar prevad chiar o discutie aprinsa.....cearta chiar..........sau in cel mai bun caz,nervi din partea ta iar pe el nu o sa-l doara nici in cot ca nu si-a facut cumva treaba la locul de munca.pt el va fi normal........adica asta este ritmul lui.asta este doar parerea mea.........eu am patit-o si m-am jurat ca nu mai ajut pe nimeni care este ca si "finutul" tau.
TEMA ZILEI:1. elevitul este ceva mai complex ca si pregnavit sau alte vitamine(nu stiu acum cum se numesc cele pe care le luati voi).mie in spital mi-a spus ca daca iau elevit sa nu mai iau si un surplus de fier,pt ca elevitul are deja destul.daca as fi luat alte vitamine(x,y,z......) mi-ar fi prescris si niste fier in plus.si ce ma stiu este ca elevit voi lua si dupa nastere,chiar daca voi alapta sau nu.vedeti ce va sfatuieste medicul.
2. sutiene de alaptat nu mi-am cumparata inca....pt ca nu stiu daca voi alapta.de purtat afara cand ies din casa,port........dar in casa nu port.eu oricum am avut sanii destul de mici inainte de a aramane insarcinata,iar acum nu sant extrem de mari........sa zicem ceva mai rotunjori.......sper sa isi revina bine dupa nastere.
3.cu platile in spital........imi vine sa urlu si credeti-ma ca ma doare pur si simplu inima cand va aud ca va chinuiti sa aflati ca sa-i dai lui ala,cat sa-i dai lui celalalt.stiu cum este in spital in romania,ca de acolo am plecat si nu am uitat........nimic nu ma lasa masca.atat vroiam sa va spun ca ma doare sufletul de voi.stiu si iar nu am uitat cu cata truda se strange un ban,si in loc sa fie folosit la cumpararea jucariilol,hainutelor,laptelui.....bebeilor.......trebuie dat unora care TREBUIE sa-si faca meseria.nu vreau sa va fac inima rea,dar au va trebui nici macar haine pt harbuji sa iau cu mine in spital,voi primi hainute de bebei de acolo,si noi chiar,cu ele te duci dupa aceea acasa.cate zile stai bebele primeste de la hainute pana la pampers si produse cosmetice.......plus ca primesti tot felul de cadouri din partea spitalului,uleiuri,creme,pudre...........iar pt mame sant niste chiloti sterili de unica folosinta(sa va faceti o idee:arata ca niste pantaloni scurti dar sant din acelasi material ca si ciorapii de plasa),tampoane(poti sa-ti iei si acasa tampoane speciale de dupa nastere),camasi de noapte(care,arata foarte bine....curate,calcate......nu trebuie sa vii cu nmic de acasa).plus ca ai butonul rosu la indemana........il apesi........asistenta vine........si daca vrei numai un pahar cu apa sa ti se aduca.......ceri......ea ti-l aduce......te asteapta sa bei.....dupa care il ia si pleaca.lucrurile astea marunte fac cat toti banii din lume.si daca vrei sa te rada cineva la partea intima......suni.....ceri........si ti se va da.
eu sant romanca pana in maduva oaselor,imi apar tara si poporul pe unde ma duc si vorbesc foarte frumos despre tara mea si oamenii din ea.......si poate ca as mai putea trai in romania..........dar cand ai de a face cu spitalul,politia,primaria,posta .......credeti-ma ca nimeni nu-si doreste sa traiasca in romania.nesimtirea si necivilizatia sant cu mult sub limitele normalului.de la o scara de la unu la zece,santem undeva pe la 0,5........pacat,ca nu santem oameni rai.cateodata imi este atat de ciuda pe oamenii astia de aici.........ca sant atat de plecati cu pluta si au atatea sanse.orice roman da lectii de viata unui austriac.mie personal mi-e groaza ce va asteapta prin spitale........ va iubesc pe toate ca santeti ale mele29 + cu
si
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doradora spune:
cristina 1974 felicitari, nota ta de plata o va intrece cu mult pe a mea, sa speram insa ca multumirea mea va fi comparabila cat de cat cu a ta.
chris 28+
alexandra
doradora spune:
ktrinel la noi in spitalele de stat nu platesti pt servicii mai bune, platesti pt a se uita cat de cat dr si asistentele la tine, pt ca altfel te uita in pat cu zilele, si pacient care sa se opereze singur, mai rar.iar asistentelor le dai ca sa binevoiasca sa schimbe un pansament, sa nu ramai cu sangele sau cu infectia in locul respectiv. di daca ai noroc de un dr care a facut ce era de facut pt tine, tot la mana asistentelor esti, pt ca un tratament-daca il are spitalul si nu il aduci tot tu de acasa-mai trebuie si administrat si nu oricine din familie se pricepe de exemplu sa monteze o perfuzie.
nenorocirea este ca prea multa vreme nu au fost bani suficienti. personalul platit prost lucreaza prost. cred ca nu avem ce comenta la treaba asta. cat sa ii ceri omului sa faca acte de caritate? plus ca nu sunt bani de aparatura, de reparatii, de hrana pt pacienti. si in contextul asta s-a dezvoltat practica platitului. iar nesimtitele de asistente iau banii pacientilor-in general, daca sunt exceptii sunt f putine-si s-au obisnuit sa nu faca nimic pt aceste sume, asa cum nu fac nici pt salariul mic pe care il iau. doctorii insa se poarta mult mai bine cu pacientii dupa ce dai plicul. tragedia e ca un bolnav sta prea putin cu doctorul si mult prea mult cu asistentele.
chris 28+
alexandra
doradora spune:
pai si cu atat mai mult, fiind vorba de un anume doctor, sa te lase toti in pace. e sanatatea ta si nu datorezi nimanui explicatii.
quote:
Originally posted by cipi13
Adevarul e ca apropo de sistemul nostru medical de cele mai multe ori chiar te simti neputincios. Eu sunt de parere sa dau un ban dar sa stiu ca se poarta frumos cu mine si copilul. Si poate de aceea sunt de acord cu sistemul privat si evit cat pot de mult spitalele. Cred Chris80 ca esti fericita ca nasti intr-o clinica privata, dar eu din pacate nu m-am dus dupa spital ci dupa doctor pentru ca situatia mea e mai speciala.
Cata30+ cu
David Andrei
chris
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
doradora spune:
multumesc celor care mi-au raspuns. adevarul e ca am tot incercat sa ii explic cum stau lucrurile, si cata vreme continua cu atitudinea de om fara probleme, nu vad de ce as interveni eu sa ii fac viata mai usoara. sa se descurce putintel si singur si sa le faca fata consecintelor propriilor fapte.
chris 28+
alexandra
alexandra_25 spune:
Ce mult a-ti scris......eu am tras un pui de somn........de vreo 2 ore...si m-am refacut total...poate mai dormeam dar ma deranjeaza acidul asta.....si poate ma enervez si-l deranjez si eu pe el ca nu mai pot......
...
Dbunny...imi pare rau ca te contrazic dar la mine in oras(nu stiu in restul oraselor) exact asa e cum descrii tu...tras la xerox...daca nu ai cunostinte....si bani...esti lasata sa te chinui...pe copil il lasa neschimbat....la tine nu se uita nimeni...si chiar poti sa mori daca nu ai bani sa le bagi in buzunare....si oricum traim in 2006....
Fetelor....dar sunt niste tarife in orasele mari....pai va fi greu sa mai nasti...vor naste femeile acasa si pe camp....daca nu au bani....
Ramsan...uite aici mai multi ..sa treaca supararea...dar uitat-te inapoi cat de mult v-am multumit eu pentru articole si sfaturi...asa ma invat si eu.....
Dia..am vazut pozicile cu camera bebelinei...si caruciorul e super....dar am mai vazut ceva.......cum se iubeste mami si tati lui Oana....
Miro...sunt totale pozele.....ce scumpica erai....cu rochitele alea.......vai ce fain.....
Acs...numarul de telefon trimite-l Marcelei..pe PM....ea se ocupa de listutza...numai ca a disarut de cateva zile...dar daca nu in mailul comun....
Kokorina....asa ar trebui sa fie si la noi...la cat cotizam la sanatate...si pur si simplu sunt bani aruncati pe geam...nu se uita nimeni de cand muncesti si cat dai la sanatate in fiecare luna....ci la cat bagi in buzunar....Si credeti-ma pe cuvant ca stiu caz in care dupa nastere a venit doctorul langa patul mamici si si-a aplecat buzunarul.....cruzime.....mai bine nu mai vorbesc de asta ca imi creste tensiunea.....si nu bine
Kokorina......pentru o mamica frumoasa....
alexandra 32 + cu
Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
Dia1609 spune:
alexandra,
apropos de sistemul din ro din spitale si de cotizat: vara-mea a fost internata acum 2 luni pt. o operatie (i-a scos fierea, o operatie banala pana la urma).... si a cotizat la medic, la asistente, la toata lumea, numai pe anestezista n-a gasit-o... si ajunge in sala de operatii si anestezista sa-i faca rahi iar vara-mea ii intinde plicul si ce credeti ca-i zice dobitoaca de ansetezista pe un ton de tot rahatul: "te-ai hotarat si tu in final sa dai?" eu cred ca as fi pocnit-o
Dia 29+ cu
Oana
adinazot spune:
Buna fetelor dragi!
IN sfarsit ma pot urni si eu azi sa va scriu,din pacate iar nu am vesti prea bune,sa va povestesc.Aseara cand m-am pus in pat am inceput sa simt o intepatura in spate in dreapta destul de deranjanta,am luat ca de obicei no spa,scobutil si am luat si un diazepam ,intepatura a devenit din ce in ce mai puternica,am incercat sa nu o bag in seama,am atipit si pe la 2 m-am trezit de dureri,de data asta durerea din spate radia si in burta de nu mai stiam exact ce ma doare.M-am sculat din pat si am inceput sa fac ture prin casa si la wc ,simteam ca trebuie sa urinez si cand ma asezam pe wc veneau 2 picaturim,si m-am gandit ca sigur asta trebuie sa fie o infectie urinara.Mi-a luat cartile in miez de noapte si am inceput sa citesc despre infectiile urinare,care sunt destul de periculoase daca nu sunt depistate si tratate la timp.Am intrat si pe net,unde am gasit cam aceleasi informatii,asa ca mi-am cautat o sticluta,mi-am colectat intr-un final urina,si cand s-a facut ora 7 am dus urina la analiza de urgenta...si asa cum ma astepam m-am pricopsit cu o infectie urinara destul de urata,Si stiti ca am fost in spital unde prima data ti se fac analizele si atunci in primele zile de spitalizare mi-a iesit urina perfect,ca dovada ,m-am imbogatit cu vreo bacterie din spital,cu toate ca am fost f atenta si niciodata nu m-am asezat pe nici un wc...dar cine mai stie.Ma rog..sa continui ce am facut azi dimineata dupa ce am luat rezultatul urinei,am vb cu medicul meu ginecolog,care m-a chemat la spital sa ma consulte sa vada daca nu cumva s-a modificat colul de la atatea dureri,si la iora 10,30 am fost la spital,si din fericire,colul e nemodificat,cu toate ca am avut si o gramada de contractii azi noapte insotite de durerile de rinichi.Mi-a mai colectat urina pt urocultura,care e gata peste 3 zile,sa vedem exact despre ce bacterie este vorba,si pana atunci o sa fac tratament cu ampicilina,mi-au montat o branula sa o fac direct in vena,am stat la spital o jumatate de ora cu perfuzie de ampicilina,zice ca asa isi face mai repede efectul,si o sa fac lucrul asta de 2 ori pe zi,noroc cu soacra mea care a fost asistenta si care vine zilnic la mine si imi face ea tratamentul,ca nu as mai fii suportat sa ma interneze din nou.Pe la 12 am venit acasa si de atunci am dormit pana mai inainte,dar tot ma doare rinichiul drept,dar dr m-a linistit ca bb nu e afectat,mai ales ca am inceput si tratamentul.
Nu stiu ce se intampla cu mine ca dau dintr-una in alta,sper sa se finalizeze totul cu bine pana la urma,ca azi noapte ma si vedeam cum nasc...si eram si singura...sotul e plecat mult.Sper ca nu va indispun cu problemele mele,dar e asa bine sa ai cui sa ii povestesti ce ai pe suflet.Va pup pe toate.
Adina 31+Alessia
poze
Adina diverse
ramsan spune:
Hello din nou fetelor!
Dia minge pilates ni s-a spus ca se gaseste la Metro Bucuresti... incerca poate o fi si la Timisoara, la raionul camping-sport.
Miro si eu am patit-o ieri cu sangele... deodata am simtit ca trebuie sa-mi suflu nasul si cand am facut-o era rosu. Avem prea mult sange si iese si el pe unde poate, pe acolo pe unde gaseste un punct slab (capilarele nazale). Nu trebuie sa te ingrijorezi, ca este normal, ca si faza cu sangerarea gingiilor
Dbunny - tare imi esti draga ma bucur ca ti-am fost de folos cumva.
Alex
Monique sigur nu se cunosc ai nostri sotiori? Mi-a venit sa rad cand am auzit cat de bine seamana vietile noastre
Kokorina... am vazut burtik de 3 in 1 si mi-a placut foarte mult
Lorym cum stai cu glicemia? aaa... am uitat ca tu abia diseara poti sa ne spui rezultatele...
Eu mai trag cu ochiul la vecinele noatre de suferinta, mamicile de sept-oct. si sunt parca cu sufletul alaturi de ele atunci cand apar simptomele nasterii. Au album cu bebelusii nascuti si sunt atat de dragalasi... cand ii vedem este un fel de a ne incuraja sa trecem peste toata suferinta si sunt atat de mici si neajutorati, papa-i-ar mami de scumpi
Pe zi ce trece ne apropiem de marea finala, iar eu cel putin mai am 7 sapt. daca Rares se va naste la termen, dar luand in considerare ca doar 5% din bebei vin pe lume fix la termen, probabilitatea este destul de mica.
Cand vine husbandu' cu pestele prins va dau raportul, sa stiti
Ramona 33 fix
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
m_monique spune:
ramsan sotul meu a prins 5 kg de peste: crap si caras. vorba lui "ne-a scos din foame".
sotului tau cum i-a mers? 27 + cu
Nunta noastra