Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)
Raspunsuri - Pagina 14
marinelaf spune:
Multumesc mirona pentru ajutor, am reusit sa ma descurc pina la urma.
Incerc sa raspund si eu la tema zilei:
Dupa prima nastere nu mi-a mai prescris medicul vitamine doar fier.Iar acum nu iau inca nici o vitamina, poate imi prescrie azi medicul ca merg la control.
Sutien nu port in casa din comoditate, nu am purtat nici cind am alaptat doar cind plecam undeva.
Bani pentru nastere cre d ca voi da ca si la prima nastere adica 2500000 la medic, 700000 moasa, 300000 asistenata care se ocupa de copii iar la asistente 50000-100000, asta in cazul in care nasc normal si nu o sa avem probleme la nastere.(Si daca nu mi se impune un tarif).
Legat de spalatul rufelor pentru bb, eu le-am spalat cu detergent si cu balsam dar la sfatul medicului de familie le-am limpezit de 2 ori.(unele masini de spalat au aceasta optiune de clatire intensa)
-ici
marinela 25 si Andreea
Dia1609 spune:
Miro, scorurile eu am auzit ca sunt la fel peste tot, mai putin la dr. cu care nasti... acolo apar diferente .... dar in rest.... asa am auzit ca se da si la bega... si la asistente cica nu merge sa dai sub 50.000
da, nu mai stam atata la cumparaturi next time... mai bine mergem mai des :)
[pip]
Dia 28+ cu Oana
m_monique spune:
fetelor multumesc pt. incurajari. si eu sper sa se intoarca bebe ca imi doresc sa nasc natural.
Bulisor daca te simti bine du-te in delta. nu uita sa ai cu tine no-spa.
27 + cu
Nunta noastra
cristina1974 spune:
Buna,fetelor!
Ce mai faceti? Va vad ca va plangeti de nopti dormite aiurea...... Eu, in general, dorm bine,ca sa nu vorbesc intr-un ceas rau. Picioarele si mainile nu mi se umfla decat in cazuri extreme,cand sunt foarte obosita,iar cu kg in plus,tot la sapte sunt.Ma si mir, la Iasmina am luat 30 pe toata sarcina, de mi-au sarit capacele la sala sa le dau jos dupa aia.
Apropo de tema zilei,habar nu am ce sa va spun.Eu nu stiu ce-i aia Elevit,insa eu iau Pregnacare, ceva suplimente pentru femeile gravide,iar medicul mi-a spuc sa iau si dupa ce nasc,dar nu musai in fiecare zi.Adevarul e ca dupa ce am nascut-o pe Iasmina, a inceput sa imi cada parul intr-un hal, ca deja ma vedeam la magazinul de peruci.Si toata treaba asta a durat vreo doi ani la mine,ca nu mai reuseam sa imi revin la normal, plus ca am intrat in cura de slabire imediat.
Tot citesc de stresul pe care il aveti voi, fetele din Romania,vizavi de cotizatiile pe care trebuie sa le dati medicilor, ca sa aiba grija de voi.Ma ingrozesc, este un stres in toata puterea cuvantului. In cazul meu, factura de la Portland va fi super consistenta, insa nu imi pare rau,pentru ca aia te pupa si in fund, daca asta te face sa te simti mai bine.Kaveh va sta doua zile cu mine in spital, intr-un apartament cu un dormitor,si voi avea room-service si absolut toate conditiile care se cer la preturile care se practica aici. sa va spun cam cat costa? Nu stiu exact, insa va fi cu siguranta peste £7000 ,asta daca nu intervin complicatii.Nasterea inca nu stiu cum va fi,deocamdata placenta nu e ridicata, si daca asta nu se intampla in urmatoarele 4-5 saptamani, va fi cezariana.Georgia e deja cu capul in jos, si se pregateste, mica de ea, pentru iesire. Am contractii, uneori un pic dureroase,ea se misca de zor, am impresia ca sare coarda inauntru.Burtica mi-a si coborat un pic,insa ma rog din tot sufletul sa mai stea acolo macar pana la 37 de saptamani. Oricum, am monitorizare la spital in fiecare saptamana,si daca ,Doamne fereste, nu o mai pot tine, asta e.E deja de 2300g,si apropo de asta, as vrea sa-i spun lui Lorym sa nu isi faca probleme,2400g la 33 de saptamani nu inseamna bebe extrem de mare. Sa fie fetita sanatoasa,ca si la mine, la 31 de sapatamani are 2300g,iar medicul m-a asigurat ca totul e ok,nici urma de diabet gestational.
Vizavi de purtatul sutienului,prin casa nu prea port,insa afara, intotdeauna. Sanii imi sunt un pic mai mari decat atunci cand nu eram gravida, insa chiar si dupa ca am nascut-o pe Iasmina,nu s-au dublat, ci doar s-au intarit,s-au marit un pic si s-au sensibilizat foarte tare.
Oricum, tura asta nu intentionez sa alaptez prea multr, din cauza ca nu voi putea sa stau cu ea prea mult.
Acum va urez la toate numai bine,va trimit pupici pe burtici si sper sa intru din nou, cat mai repede, sa vad ce mai faceti.
31saptamani, maine,Iasmina si bebe Georgia
cristina
m_monique spune:
in legatura tema zilei
1. colega mea care a nascut si acum alapteaza mi-a spus ca medicul i-a recomandat sa continue cu vitaminele
2. eu port sutien cand plec de acasa. acasa nu port niciodata. la inceputul sarcinii cand nu m-a mai cuprins nici un sutien mi-am cumparat sutien pt. alaptat de la jolidon de care il port acum.
3. cu banii inca nu m-am gandit, dar pregatesc cam 3000 ron.
27 + cu
Nunta noastra
acs spune:
Buna fetelor,
Incerc si eu sa scriu macar o data pe luna. Imi cer scuze pentru asta. Dar ca sa ma iertati :), raspund la tema zilei:
1. Vitamine (Elevit) trebuie luate si pe perioada alaptarii. Unele dintre noi pot avea nevoie si de supliment de fier. Mie mi s-a spus acest lucru si de catre medicul ginecolog, dar si de catre pediatra fetelor. Adevarul e ca imi cade foarte tare parul (mai ales in perioada alaptarii) si o posibila cauza este lipsa de fier.
2. Port sutien aproape tot timpul (exceptie noaptea si uneori prin casa) pentru ca mi s-au marit foarte mult sanii si ma deranjeaza. De fapt am renuntat la sutienul clasic si am trecut la cel gen bustiera. Ma simt mult mai bine asa, chiar daca nu arata cum as dori.
3. La fiecare nastere (cezariana) am cotizat astfel: 150 euro doctorita, 1500000 lei anestezist, 500000lei moasa, 500000lei neonatolog, plus bani la asistente (30000lei-50000lei). Probabil ca de data asta sumele vor fi asemanatoare.
Acum sa va mai spun cate ceva despre mine si bebe. Am fost o saptamana la munte (toata familia) si a fost excelent. Ne-am odihnit si am facut si "sport", adica ne-am plimbat si am urcat pe dealuri. In concediu prenatal voi intra cel mai probabil pe 15 octombrie. Abia astept sa stau cu fetele acasa. Urmatorul control o sa fie pe 28, luna aceasta, iar la ecograf nu stiu cand o sa ajung.
Am si o rugaminte la voi (stiu ca indraznesc cam mult la cat de des scriu, dar nu va suparati): Puteti sa-mi recomandati un magazin/firma de unde pot cumpara paturi suprapuse (sau unde pot comanda)?
Si-nca ceva: cui trebuie sa-i trimit numarul meu de telefon ca sa apara in lista?
V-am admirat pozele si sunteti toate foarte frumoase.
Sarcina usoara,
Manuela 29+, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004)
cipi13 spune:
Adevarul e ca apropo de sistemul nostru medical de cele mai multe ori chiar te simti neputincios. Eu sunt de parere sa dau un ban dar sa stiu ca se poarta frumos cu mine si copilul. Si poate de aceea sunt de acord cu sistemul privat si evit cat pot de mult spitalele. Cred Chris80 ca esti fericita ca nasti intr-o clinica privata, dar eu din pacate nu m-am dus dupa spital ci dupa doctor pentru ca situatia mea e mai speciala.
Cata 30+ cu David Andrei
Ktrinel spune:
chris, cipi, sunt de acord ca mai bine dai un ban decat sa te maltrateze ...asta in cazul in care il ai...dar nu credeti ca se incurajeaza astfel de practici in loc sa se imbunatateasca celelalte ?? ca de-aia le e foarte usor sa in spitalele obisnuite sa iti zica in fatza ca daca nu esti multumit, scoate banul si du-te dincolo ?!?! de-aia nu se pun la punct si nu isi imbunatatesc serviciile , ca stiu ca daca dai, le ai.
Ktrinel si Ana Julia 30sapt
m_monique spune:
ramsan ne putem lua de mana. si eu am dormit f. prost azi noapte. m-am trezit pe la 1 si am adormit pe la 2:30. cand dormeam mai bine a sunat ceasul sotului meu, era 4:30, ca mergea la pescuit.
27 + cu
Nunta noastra
danita spune:
Dragelor scrieti scrieti nu va lasati!
Donia : are mama o fetita ...... draga de ea !
Miro: la noi pretul la cezariana este de 200 euro ...... restul va fii dedesubt dar destul de consistent
vitaminele se iau neaparat si dupa nastere - eu iau Materna . Despre sutiene de alaptat eu mi-am luat 2 dar inca nu am luat tampoane speciale . Eu am luat Dostinex pana in luna 4 si ma gandesc cu groaza daca nu o sa am lapte ........
Azi sunt cam ravasita ..... mi-a scris o prietena ca copilul lor a fost spulberat de o masina ... avea 5 ani jumate ...
pupici si aveti grija voastra si a celor din jurul vostru !
D 29+
BeBelusca