copii din septembrie 2001

copii din septembrie 2001 | Autor: silvana_salajan

Link direct la acest mesaj

Daca aveti copii din august, septembrie 2001 cand ii dati la scoala?Am o dilema. Daca copilul era macar din mai atunci anul viitor il dadeam fara discutie la scoala, dar asa, nu e cam mic? Copilu meu e din 7 septembrie. Voi cum procedati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Baiatul meu este nascut pe 15 septembrie 2001! Sigur nu-l voi da anul viitor, la fix 6 ani. Ar fi cel mai mic din clasa pana la terminarea liceului, ar da examen de capacitate fara sa aiba buletin etc. Asa ca il vom da de 7 ani si presupun ca, si in acest caz, vor fi si copii mai mari, copii mai mici, deci se va situa pe undeva pe la mijloc, ca varsta. Desi am exemple de copii nascuti in septembrie si dati de 6 ani la scoala care s-au descurcat foarte bine ulterior, eu prefer sa il dau la 7 ani. Toate cele bune, Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ghinionul nostru ca desi scoala incepe numai in septembrie copiii se nasc tot timpul anului. Inegalitati in dezvoltarea fizica dar si psihica sunt inevitabile. Dar inegalitati exista chiar si intre copiii nascuti la aceeasi data. Nu exista insa o regula, ceea ce inseamna ca unii copii mai mari pot fi usor sub medie, la fel cum unii copii ceva mai mici pot fi peste medie. Varsta propice pentru scoala s-ar situa undeva spre 7 ani, dar nu trebuie luata ca o suma fixa de ani, luni si zile de la nastere ci mai degraba ca un interval larg. 6 ani batuti pe muchie in septembrie pot fi uneori cam putini, dar asta depinde mult de copil. Este bine sa tii seama de starea fizica, intelectuala si emotionala a copilului pentru a fi sigura ca va putea tine ritmul cu cei din jur, va putea relationa normal si mai ales nu se va simti inferior. Depinde uneori si de temperamentul copilului: unii copii se integreaza si sunt acceptati foarte repede, chiar daca sunt cei mai mici, altii se retrag in sine si sunt neglijati chiar daca sunt cei mai mari.
Asadar, nu te lua dupa cifre. Ia o decizie dupa ce evaluezi starea copilului in toata complexitatea ei, ajutata si de educator, medic, psiholog. In problema asta foarte complicata ar intra si alte variabile, precum viitorul invatator (care poate accelera sau din contra bloca interesul pentru scoala).
Succes in cautarea scolii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Merci pt. sfaturi. Capcaunule, ai mare dreptate. Da nu as vrea sa-l dau mai repede sau mai tarziu dintr-un moft, ci pentru ca sa nu se plictiseasca la gradi si mai tarziu la scoala. Habar n-am inca ce vom face. Probabil ca la anul ne vom edifica. Vom vedea cum evolueaza, si vom tine cont de toti factorii implicati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Fetita mea este nascuta pe 17 sept ...nu stiu ce ar avea de castigat daca o dau la scoala la 6 ani..... consider (sus si tare) ca un an in plus fara obligatii si de ce nu ...de copilarie ..nu strica .

Mergi la inceput

Si cum ramane cu dorintele copilului? Daca el vrea la scoala? Daca nu mai vrea la gradi ca nu are ce face? Astea sunt intrebarile mele. Sau pur si simplu daca eu ca parinte gresesc si il tin un an la gradi ? Sau daca il dau la 6 ani si iar gresesc? Sunt atat de confuza, si-mi fac deja atatea griji! Sper sa-mi treaca, si sa ma calmez cat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Silvana... intrebarile acestea mi le am pus si eu.
Eu de exemplu am mers la scoala la 6 ani si 3 luni pt ca URAM gradinita la care eram si am ADORAT scoala la care urma sa merg. Si mi a placut la nebunie la scoala. Asta a fost cazul meu.

Stiu cazuri de copii care au mers f bine la scoala (ca si mine) de la 6 ani si au fost fericiti.
Dar mie mi se pare viata destul de dura si scoala mult mai grea decat pe vremea noastra (lectii acasa, meditatii englezxe etc si alte chestii care le impunem copiilor nostrii)si ce rezulta de aici?! copii nu au timp de JOACA. Si cred ca lipsa jhocurilor libere si de ce nu .. a copilariei fara obligatii poate avea un efect negativ mai mare decat o asa zisa plictiseala de 1 an.

Sfatul meu: vezi ce zice copilul. Daca vrea cu adevarat la scoala si prietenii lui incept scoala samd atunci inscrie l . Daca il vezi ca vrea sa se joace nu i rapi acest lucru de pret. Nu se va mai intalni cu anii dulci de acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Noi ne-am gandit ca acel an (de la 6 la 7 ani) sa-l dedicam mai mult sportului si activitatilor in aer liber. Adica sa continuam ceea ce facem deja: bicicleta, role, inot, tenis, excursii la munte cat mai des etc. Sa incercam sa-l pregatim si fizic, nu numai intelectual pentru scoala. Pentru ca inceperea scolii va insemna si un efort fizic pentru copil: trezit mai devreme, statul un timp mai indelungat in banca, caratul ghiozdanului etc. Nu este suficient ca el sa stie literele si cifrele, daca este inalt si slab ca o ata, nu? (ma rog, aici exagerez). Ideea era ca as vrea sa-l stiu pregatit si fizic pentru a face fata anilor care vor urma, de aceea nu ma grabesc sa-l dau la scoala in ziua in care implineste 6 ani. Toate cele bune, Ioana.

Mergi la inceput

Merci foarte mult pentru toate sfaturile.

Mergi la inceput