Braduti?

Braduti? | Autor: oana cretu

Link direct la acest mesaj

Parca asa se numesc prajiturelele acelea care le adoram in copilarie, facute de o sora de a bunicii mele. Sunt in forma de braduti, cu niste striatii, foarte parfumate (cred ca esenta de rom era de vina) si erau maro. Tare as vrea reteta la ele, ca mi-au indulcit copilaria, din pacate doar la parastase, inmormantari, cand ajungeam la tara la sora bunicii.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Buna Oana eu tocmai am facut ieri de ziua celui mic care acum este mare are
1 AN.Eu am o forma de braduti cu reteta pe spate ,asta este:
700 gr.biscuiti tocati,
400 gr.zahar pudra,
4 linguri cacao,
1 pachet margarina,
11 linguri coniac,
40-50 nuci macinate(optional)
4 albusuri batute spuma.
Se amesteca totul si se pune in forme
Vezi margarina sa nu fie topita,o scoti din frigide mai inainte,sa nu fie pre tare.Si vezi biscuitii sa fie obisnuiti.Eu din compozitia asta nu fac doar braduti fac si "bombe"(asa le spune sotul meu)cu visine din visinata(dar sa nu fie prea tari) in mijloc,fac bilute.Pot sa iti spun ca ies niste braduti super,si se fac usor.Spor la treaba si POFTA BUNA!

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis_ina spune:

buun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Merci mult Gabriela inca o data, asta asteptam!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

multumesc si eu OrbuGabi , si eu asteptam aceasta reteta... o sa o incerc chiar duminica

Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Cu multa placere ,astept sa imi spuneti daca v-au iesit.Ai mei au fost un succes ,s-au mancat toti bradutii si toate "bombele".

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Si eu am adunat cateva retete de braduti. Daca vreti puteti sa le incercati. Eu am fost multumita de ele.

BRADUTI DE CRACIUN

Ingrediente:
250 g unt
250 g faina
1/2 pahar de nuci macinate
200 g zahar
1 ou
2 lingurite esenta vanilie
1 varf de cutit sare
75 g ciocolata cu lapte
75 g smantana de frisca
forme stea de 4 marimi, zahar praf, stelute, bilute argintii, bomboane gumate, etc pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 60 de minute
Se incalzeste cuptorul la 325°F . Se intinde foaia de 3-4 mm grosime si se taie stelute, din cele 4 marimi. Se coc la cuptor 10-15 minute.
Se incalzeste smantana de frisca, se pune ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca la foc mic pana se topeste. Se lasa sa se raceasca, si cand s-a intarit se bate cu telul sau cu mixerul pana se deschide la culoare si se mai intareste.
Se lipesc fursecurile cu crema, cate doua din fiecare marime, exceptie cea mai mica marime, din care veti folosi doar o steluta. Se cerne zahar pudra si se decoreaza dupa preferinta.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ALTA RETETA DE BRADUTI

Ingrediente:
200 g unt
400 g faina
200 g zahar pudra
5 lunguri otet
vanilie , rom
apa atata cat sa iasa un aluat bun de modelat , cam cateva linguri , vreo 3 -4 linguri , dar aici vedeti voi , puneti pe rand ca sa va iasa o consistenta de plastilina.

Albus de ou si bombonele pentru ornat.

Pt crema : 50 g unt spumat cu zahar dupa gust si 2 linguri de cacao, daca doriti ceva mai cremos puneti si un galbenus de ou crud.

Faina se amesteca prima data cu untul sa se faca fulgi, se pune zaharul pudra , apoi lichidele si se amesteca bine sa iasa un aluat.

Il intindeti cu o grosime de vreo 3-5 mm, cat se poate de uniform si va scoateti de prin sertare toate formele de stelute , de toate dimensiunile , nu conteaza ca una are 5 colturi si alta 10 , doar sa aiba dimensiuni diferite. Si incepeti sa taiati formele , sa aveti acelasi numar de stelute din fiecare fel.

Le puneti la copt pentru vreo 8-10 minute la 325 F. Sa aveti grija sa fie coapte , altfel nu se evapora otetul din ele si o sa dati cu oua dupa mine, dar nici sa nu le ardeti9 cum am facut eu cu o tura , le vedeti in castron.

Intre timp, frecati untul spuma cu zaharul pudra si cu cacao sa obtineti crema, daca va place mai puneti un pic de esente de migdale , sau de rom, sau nuci macinate, aici e gustul vostru la mijloc.

Si dupa ce is toti biscuiti gata copti si crema invartita , va invit la asamblare . Eu am mai taiat o forma ca de frunza , ceva mai mare decat cea mai mare dintre stelute si pe asta am pus fiecare bradut. Ungeti baza fiecarei stelute si le puneti una peste ala de la cea mai mare la cea mai mica.

Si dupa ce le-ati suprapus pe toate , treceti la ornat , bateti bine albusul cu zaharul praf si cu un pic de zeama de lamaie, asa ca la reteta de la aia de agatat in brad si ii aranjati cum vreti.

Sper sa va placa si astia si sa-i faceti. Se pun intr-o cutie de carton si se lasa pana seara la temperatura camerei sa se fragezeasca apoi se pun intr-o punga de plastic peste carton si se dau la frigider.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Merci Cristina, o sa incer retetele pe rand toate.

Gabriela, spune-mi, te rog, coniacul care trebuie pus este coniacul de baut sau este unul special pentru prajituri? Nu radeti de mine, dar nu am mai facut nici o prajitura cu coniac. Am de gand sa incep cu reteta ta saptamana care vine, ca azi am facut deja praji, si de aia intreb.

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

oana eu inlocuiesc coniacul cu esenta de rom, sa ii pot da si la copil sa pape

quote:
Originally posted by oana cretu

Merci Cristina, o sa incer retetele pe rand toate.

Gabriela, spune-mi, te rog, coniacul care trebuie pus este coniacul de baut sau este unul special pentru prajituri? Nu radeti de mine, dar nu am mai facut nici o prajitura cu coniac. Am de gand sa incep cu reteta ta saptamana care vine, ca azi am facut deja praji, si de aia intreb.

Oana si Séb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Sanatate si numai bine

Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Aha, merci Gabbriela, asa o sa fac si eu ca Seb daca nu gusta se supara.:)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput