Copii plangaciosi la gradinita

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutacocuta spune:

plansul copiluli de 3 ani in primele zile de gradinita este foarte normal..este obisnuit numai cu membrii familiei, cum sa accepte o persoana straina? iar in ceea ce priveste educatoarea trebuie sa aiba multa rabdare..unii copii se adapteaza mai greu, iar altii deloc..sunt si cazuri din astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

revin si eu ca sa spun cuiva ca incepem sa ne acomodam.
plansul de dimineata s-a restrans treptat, pana la un botic pus cand ne luam la revedere. am aplicat tehnica unui la revedere scurt, cu pupic si te iubesc rapid, fiindca am observat ca dupa ce plec ii trece supararea. si recompensa de dupa masa. mers in parc si.. ou kinder. sper sa ne mai diminuam pretentiile.
mult succes
va pup, monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

hai sa mai ma bag putin in seama.
din ce am observat la noi la gradinita, nici unul din copii nu s-a acomodat imediat. unii nu au plans deloc la inceput, s-au dus cu bucurie, iar pe masura ce s-au plictisit de jucarii si au vazut putina disciplina, program nu le-a mai placut. apoi au inceput sa isi dea seama ca se repeta in fiecare zi aceeasi rutina, mama pleaca si a inceput plansul. e si cazul nostru dar si al altor copii care sunt mai prietenosi si au fost entuziasmati la inceput.
altii nu au vrut de la inceput, nu dau drumul parintilor, nu raman singuri. pe masura ce actiunea se repeta si se obisnuiesc cu rutina, luatul acasa, accepta acest program. de regula insa cand acestia se opresc din plans, incep cei din prima categorie si in final isi aduc aminte toti....
altii te miri ce inventeaza ca sa isi determine parintii sa nu ii lase. se uda, li se face rau, se lovesc...
oricum cred ca depinde si de firea copilului, in primul rand, dar si de legatura cu familia si mai ales cu mama si de abilitatile educatoarelor de a-i stapani si de a-i atrage in jocuri interesante care sa ii faca sa uite.
la varsta de 3 ani, de ceilalti copii sunt foarte putin interesati, de jucarii se plictisesc repede si e nevoie de un adult care sa ii "organizeze".
speram sa ne obisnuim si sa devina o activitate totusi placuta.

va pup,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

incet, incet ne dam pe brazda si noi:) adica a dormit deja de doua ori la prinz. nu-i place nimic in rest, dar i-ar placea daca ar sta si mami cu el:). cind e chemat la masa incepe sa plinga si e lasat in sala. :(. dar nu mai e asa de ranit in aripa dupa ce pleaca de acolo, nu mai sufera:) semne bune, chiar daca sint anemice si cu zgircenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Alex a inceput si el sa se acomodeze, mai ales de cand il duce sotul meu. Nu mai plange cand il lasa acolo. Sper sa fim pe drumul cel bun.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Eu nu stiu ce sa mai cred....eu care pana acum spuneam ca pana la anu' nici n-o sa ma gandesc sa-l duc la gradi......ca eram SIGURA ca nu sta.....l-am dus. SURPRIZA !!!!!! A stat din prima zi, nu mai vroia acasa....a doua la fel....basta ca dupa somnul de pranz de acasa vroia sa mearga la gradi....S-a integrat, este atent, participa la activitati (are 3 ani si 3 luni) ......nu-mi vine sa cred...Oare cat o sa-l tina ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_cafea spune:

Buna

Ma primiti si pe mine in grupul vostru ? Sunt o mamica a unui baietel de 3 ani (noiembrie face 3) care nu vrea la gaganita cum spune el, azi de cand s-a trezit si pana am ajuns acolo a plans tot timpul iar acolo a inceput sa planga si mai rau, nu inteleg ce nu ii place ca daca il intreb ce a facut la gaganita imi povesteste cum s-a jucat si ca i-a placut, dar pana trebuie sa il duc dimineatza, ce sa fac cum sa procedez?

astept raspunsul vostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_cafea spune:

Problema este ca se duce soacra sa il ia de la gaganita pt ca noi ajungem mai tarziu acasa din cauza serviciului, problema majora la el este cu dormitul la pranz din cate am inteles, nu vrea sa doarma la pranz la gradinita.In rest povesteste cu drag dar daca il intreb si te mai duci si maine imi spune un NU hotarat.

Sper din tot sufletul sa se acomodeze.

O sa il recompez in fiecare seara cu cate ceva, si pana acum ii aduceam ceva dar acum o sa specific ca il dau ca a fost la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Laura bine ai venit in clubul Nu renunta in primul rand.Este normal ,pentru el este ceva nou,si va dura ceva timp pana se va obisnui.Incearca atunci cand mergi sa il iei,sa il duci unde ii place,cumpara-i ceva ce ii place(ou kinder de ex)si incearca sa nu il intrebi de ce plange sau ce a facut,daca a fost cuminte.Daca vrea o sa iti povesteasca singur,fii sigura.Noi asa am procedat si a avut rezultat.Acum in fiecare zi cand merg sa o iau de la gradi,este foarte bucuroasa,imi spune aproape tot ce a facut,imi zice poieziile pe care le-a invatat.
Mult succes .

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

tudor vineri noaptea a dormit in spital, a facut enterocolita. inca nu stim cauza, asteptam rezultatele de marti. nu stim cind vom merge iar la gradi:(. succese celorlalti "plingaciosi", stam cu ochii pe voi:)

Mergi la inceput