Copii plangaciosi la gradinita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

stiu eu poezia( mama l-a invatat pe piciul meu:):

batista-i mititica
si nasu-i mititel
voi fi copil cuminte
si am grija de el
nu vreau sa zica lumea:
uite-l pe Murdarel

:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Adina multumesc mult...A raspuns tatal...mama e ocupata cu copiii.Sarut mana si noapte buna.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mamicute,
Azi dimineata am ajuns la capatul rabdarilor si,dupa ce l-am expediat pe tatal copilei in dormitor si l-am pus sa inchida si usa...mi-am trezit copiluta in proteste vehemente ca nu merge la gradi si toate celelalte...si m-am bagat tare in ea.I-am zis pe un ton foarte sever ca m-am saturat de smiorcaielile ei si de toate jeluirile ei,ca e domnisoara si ca e urata si nu e frumos cand se miorlaieste ca o mata jumulita,ca o sa o spun la toti copiii cat e de razgaiata sa o fac de ras si sa inceteze o data cu mofturile si sclifoselile astea ca nu le mai suport si am sa ma supar atat de tare pe ea incat nu voi mai vorbi cu ea mult timp.Sa inteleaga clar o data pentru totdeauna ca fiecare din casa are indatoririle lui,adica mama merge la servici,tata merge la servici,fratiorul ei trebuie sa mearga la scoala,iar datoria ei este sa mearga la gradinita.Sa inteleaga foarte bine ca o iubim foarte mult toti si ca niciodata nu o sa ii vrem raul.Ca la gradi invata numai lucruri frumoase,ca o sa vina si teatrul de papusi,iar doamnele educatoare o iubesc si o respecta si ca nu are voie sa le supere.Apoi tot pe un ton care nu admitea replica ei am intrebat-o care e motivul supararii ei,daca a fost lovita sau batuta,daca a certat-o una din doamne....care ii e nemultumirea.Cu chiu cu vai mi-a spus ca nu e suparata pe gradi si nici pe copiii si nici pe educatoare,numai ca ea nu mai vrea acolo,vrea cu mine sau cu tatal ei.Si am tras eu concluzia ca se simte abandonata,ca nu mai este-firesc- centru atentiei si sufera ca nu e bagata numai ea in seama.
Asa ca,cu lacrimi in ochi,a inghitit mititica in sec,am imbracat-o si am plecat la gradi.Cand am ajuns in apropiere a avut iar o tentativa de protest,insa tot pe un ton foarte sever i-am amintit ce am discutat acasa,i-am spus iar ca o iubim foarte mult toti si sa nu isi faca griji,ca mai tarziu putin am sa vin sa o iau de la gradi si ca niciodata nu o voi uita acolo ,intotdeauna voi veni s-o iau acasa.
Iata ca am mai castigat o batalie din razboiul protestelor,ca fata mea,chiar daca avea lacrimi in ochi,nu a mai urlat,nu s-a mai tavalit...ci m-a pupat suspinand si a intrat in clasa,de manuta,cu doamna ingrijitoare.Sper sa fie bine.
Sa va fie copilasii sanatosi!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Buna am revenit ca in fiecare zi sa va spun ce a mai facut fata la gradi.Se pare ca dimineata bineinteles.Dar cand a mers sotul sa o ia se pare ca nu mai plangea ci era chiar bucuroasa.Poate maine nu va mai plange,sa speram.Ai vostri pui ce mai fac?

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi

Mergi la inceput

Gabi....pai usor -usor sunteti pe calea cea buna.
Se pare ca si la noi discutia de ieri dimineata a dat roade si iata ca azi dimineata i-au dat lacrimile doar la intrarea in clasa,atat.Pana acolo am mers foarte bine,fara plans si jeluiri.Ne revenim incetisor.
Mult succes tuturor in continuare!

Mergi la inceput

ana, super tehnica ta. am tinut si eu cont de ea si se pare ca piciul meu intelege. cu teoria o tin tot asa........pina luni:). zilele astea tudor va sta cu mama si eu voi insista pe poezia cu "fiecare cu datoria lui".
intre timp am aflat ca doamnele de la grupa mica sint contestate de toate celelalte doamne colege ( au fost impuse de inspectorat cu pile)si de majoritatea parintilor. drept urmare, jumatate din copilasii din grupa mica au fost inghesuiti alaturi de cei din mijlocie. doamna directoare va tine o sedinta cu aceste doamne ca sa nu le mai goneasca copilasii din camin si luni ni se va face si noua un loc la grupa mijlocie. sper.
oricum tudor va merge numai 3 ani la camin pina va incepe scoala, deci normal ar fi sa se acomodeze cu un singur colectiv ....si-au cerut scuze ca nu l-au trecut pe lista mijlociilor.
ehhhhh, complicate lucrurile. totusi, chiar daca e oras mic si "obligatii" multe nu mi se pare normal ca la mijlocie sa fie copilasi cu nici 3 ani impliniti......
si poate ca asta n-ar conta atit de mult cit faptul ca o d-na pensionata( care arata ca de 70 de ani), nou venita in oras, vrea mortis sa predea la grupa mica si profita de faptul ca are si ceva relatii la inspectorat. la grupa mica trebuie in primul rind sa ai chef de joaca:) parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Adina
... o d-na pensionata( care arata ca de 70 de ani), nou venita in oras, vrea mortis sa predea la grupa mica si profita de faptul ca are si ceva relatii la inspectorat. la grupa mica trebuie in primul rind sa ai chef de joaca:) parerea mea.

Adina, joaca nu face parte din repertoriul invatamantului tradintional

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna dragi mamici,
Numele meu este Cristina. Am si eu o fetita, AMALIA, 2 ani si 5 luni care merge la gradi cu program prelungit.
La ea, acomodarea a fost destul de rapida. Dupa 2 saptamani, i-au trecut bazaielile si smiorchaielile. Saptamana aceasta, mai exact ieri si azi, mi-a spus: "hai mami, du-te la vici" (in traducere: servici). M-a pupat si am plecat
Nici eu nu ma asteptam sa se acomodeze atat de repede. Insa mi-am luat concediu special pt asta si am stat cu ea la gradi cate o ora, apoi doua si tot asa....

Deci, noi la capitolul asta stam bine, insa avem o alta "problema": comportamentul ei de acasa: este super-super nervoasa, irascibila, etc. Nu-i convine nimic, se joaca 2 sec si apoi incepe sa tranteasca sau sa loveasca jucariile respective, la tot ce o rog spune "NU VREAU" , ne loveste, scuipa
Cateodata simt ca ma lasa nervii..cel mai rau ma doare ca nu-i "inteleg" comportamentul. De ce se manifesta asa ??? Este schimbata total...din fetitza cuminte si intelegatoare care era pana la inceperea gradinitzei ...
Citeam prin reviste si pe net ca la un moment dat copilasii care merg prima ora la gradi au dupa cateva sapt. o manifestare nervoasa, un fel e razbunare.
Voi ce parere aveti??? Vi s-a intamplat asa ceva???

Mergi la inceput

chiar mi-am salvat pe undeva programele pt gradinita, n-am avut timp sa studiez, oricum acolo scrie cit e de importanta joaca la virsta asta...in mod cert daca invata acum ceva invata jucindu-se..........daca nu se joaca la 4 ani ...atunci cind???:))
mi-e ca va dori chestia asta pe la 30 de ani, cind o avea copiii lui:))si ce ma fac atunci cu nora?:)
in orice caz nu cred ca scrie in vreo programa sa li se spuna picilor de 3-4 ani ca "tacerea e de aur". sa nu vorbeasca deodata da, dar in rest ei trebuie sa fie incurajati sa vorbeasca cit mai mult, sa invete sa vorbeasca. hahaha. my god, cum spunea cineva pe aici!

Mergi la inceput

Adina,pai se pare ca unii copilasi rectioneaza benefic la un "tratament" gen "te consider egalul meu si te tratez cu seriozitate".Este exact ce am aplicat si eu cu fiica mea si-Slava Domnului!- pana azi dimineata a tinut.Stiu ca e cam dezamagita si confuza,insa de asemenea stiu,din experienta cu baiatul meu mai mare,ca toate se vor rezolva cu timpul si ca va intelege in final ca asta e si nu are de ales.Succes in continuare!
Acris....aceeasi chestie a fost si cu Luana,fata mea...Poate o fi si o chestie de razbunare,treaba asta cu "revolutia" de dupa perioada de bine.Cine stie?!Tare as vrea sa gasesc si eu dictionarul de explicat comportamente si cuvinte de prescolari....hehehehe...Mult succes!

Mergi la inceput