Copii plangaciosi la gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
monjum06 spune:
buna
adina si eu subscriu
dupa ce saptamana trecuta ma laudam cu o fetita mare si inteleapta care nu plange la gradinita, spre deosebire de toti ceilalti copii, azi...
Dimineata, toate bune. Ne sculam, mancam ne imbracam, la 7,45 era la usa nerabdatoare sa plece la gradi.
o duce tati calare, ea canta fericita, intram, ne schimbam si .... nu vreau in clasa cu iepure (clasa ei, unde ea se joaca cu un iepuras roz). incerc sa ii explic, ca e cea mai frumoasa, ca vine si prietena ei... nimic. Nu in aia cu iepure. Ne ducem sa ne uitam si prin alte clase mai mari, sa vedem ca nu au jucarii... se intoarce si intram la ea in clasa. Ne spune pa si incepe sa planga. Mie mi se strange inima... nu stiu ce sa fac, as mai sta, dna educatoare ma expediaza, ii da fetei un servetel si o aseaza la o masuta.
am mai stat un pic cand mai deschidea cineva usa bagam si eu capul, ea plangea.... acum la servici nu imi sta capul la nimic. dupa masa ma invoiesc sa ma duc s-o iau eu.
ce s-a putut intampla?![]()
ce poate sa le placa copiilor la gradi?
jucaRIILE erau puse sus pe dulap....
altceva ce or mai face?
pe doamnele educatoare nici nu stiu cum le cheama. daca le+am dat o carte de vizita cu telefoanele posibile si imposibile, au zis ca nu suna.
una e mai blanda, mai apropiata, si cu aia cred ca s-a inteles si fiimea mai bine, alta este mai dura (o fi mai bun pedagog), m-a repezit si pe mine de vreo doua ori.
oare ar fi bine sa ii pun in ghiozdanel un iepuras?
va pup
ingridnen spune:
Cristi nu mai plange...dar nici vesel nu este.
Plus ca e cam racit, ii curge nasucul. de abia astept sa se faca ora 13 (se duce bona sa-l ia) ca sa aflu cum este
Nici mie nu-mi este gandul la servici 
Inca o zi de gradi (maine) si dupa aceea ia o pauza pana luni, si eu imi iau concediu cu summit-ul asta
Va pup
Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni
OrbuGabi spune:
Se pare ca azi nu a mai plans dimineata dar nici mult nu mai avea .Sper sa se integreze cat mai repede ,ca tot timpul cat este acolo ma gandesc doar la ea ,stau in stres ca daca plinge iar ,dar poate nu.Trebuie sa fim tari noi parintii copiilor care mai plang inca la gradinita,se obisnuiesc ei pana la urma.![]()
Gabriela
mamica de printesa
Alice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
http://www.dropshots.com/OrbuGabi
Ana68 spune:
Mamicutelor,
Mi se rupe sufletul de ce scrieti de copilasii vostrii,mi se rupe sufletul de mila de parinti si ... ma intristez si de copilasii pe care ii vad 5 zile pe saptamana la grupa mica unde e si fata mea.
Cu toate ca am trecut deja prin experienta gradinitei,cu baiatul meu...nu ma asteptam sa ma afecteze asa mult a doua experienta,cu Luana.
Culmea este ca din 15 septembrie pana in 21 septembrie a mers asa de vesela si optimista la gradi,abia astepta sa vina a doua zi ca sa mearga la copii si la doamna educatoare.Ei bine,din 22 septembrie,adica de vineri ,inclusiv azi...plange dimineata de i se inrosesc ochisorii si i se innoada lacrimile in barba.Am facut eu ceva sapaturi si am dedus ca totusi colegutii ei ar avea ceva influente.La gradi e colectiv si nu prea mai poate spune ca cutare sau cutare lucru e numai al ei,trebuie sa imparta si banuiesc ca asta e neajunsul.
Chair si azi dimineata imi spunea plangand ca nu vrea la gradi,ca doamnele educatoare sa plece acasa,si copiii,si doamna ingrijitoare,toti...iar pe ea s-o duc acasa la tata.
Recunosc ca si tatal ei are parte de vina,ca el sufera cel mai mult ca ii merge odorul la gradinita si Dumnezeu stie ce isi imagineaza el ca pateste fata lui acolo. L-am luat cu mine de doua ori sa luam copila de la gradi si i-a placut foarte mult...a fost foarte multumit.De aceea zic,ca la cata dragaleala si pupaturi sunt dimineata acasa....ma gandesc ca si asta e o vina.
Doamna zicea ca Luana plange vreo 5 minute si pe urma ii trece si se joaca frumos...Tare sunt si eu curioasa cum o voi gasi azi,cand merg s-o iau....
Va doresc numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Adina spune:
nu avem cu ce sa ne laudam:(. azi nu am reusit sa il mai duc la camin. in intersectia decisiva, cind stia sigur ca mergem la camin a inceput un plins sfisietor. recunosc, am fost slaba, e in stare sa urle din rasputeri copilul meu, dar acum nu urla, plingea cu jaleeeeeeeeee. daca ar spune "vreau cu mami" nu as ceda, dar el spune "e urit la camin"............. totusi ca sa nu creada el ca am cedat la plinsul lui i-am spus ca nici nu mergeam la camin, ca azi nu se face camin, e liber...........
am chemat-o pe mama sa stea cu el si nu va spun ce bucurie pe el, a iesit inaintea ei si a fost toata ziua fericit. cred si eu, mama e invatatoare pensionata, ii cinta toata ziulica, il dragaleste , ba chiar face tumbe cu el:)
ma gindesc sa incerc totusi cu gradinita, poate programul scurt ii va placea, offffff daca as sti ce e mai bine sa fac! imi pare rau ca nu pot fi mai ferma sa-l las acolo si sa plec. nici cind era mic nu l-am lasat sa plinga, intotdeauna schimbarile firesti din viata lui au venit cam cind a fost el pregatit si le-am rezolvat pe toate fara dramatizari:).
azi a spus asa ceva: uite mami, asta parca ar fi un calut imbracat in "pizama", dar e numai o zebra:)
vom reveni cu vesti mai bune:)
Lauraa spune:
Buna ziulica
nu am copil de gradi,Lara are doar doi ani si cateva luni dar cateva din prietenele mele au inceput anul asta sa-si duca bebeii la gradinita. Aici este un obicei bun, dupa parerea mea, mama se duce cateva zile si sta cu copilul la gradinita. in prima zi doua ore, a doua zi trei ore, si tot asa. Se pare ca in aceasta saptamana copilul prinde incredere in gradinita si in educatoare,in copii,in mediul inconjurator si in saptamana urmatoare cand este lasat singur nu reactioneaza asa urat. intr-un fel mi se pare normal ca un copil plange o zi intreaga, pentru ca nu stie ce se intampla, crede ca a fost parasit, nu cunoaste pe nimeni, a fost adus intr-un loc strain si lasat... Dar daca a fost acolo cu mama lui o saptamana intreaga a apucat sa vada ca in fiecare zi se pleaca acasa, ca dupa copii vin parintii si nu ii lasa acolo,nu is e intampla nimic rau, chestii de astea.. Nu se poate sa vorbiti cu educatoarele sa va lase sa stati cateva zile in gradinita?
Surpriza
tatiantudor spune:
Nici noi nu avem cu ce sa ne laudam.
Dupa o saptamana de gradinita ...a venit weekend-ul ...si Robert s-a obisnuit cu statul acasa.
Prin urmare, astazi, luni, iar "concertul" de rigoare. Dimineata nu vrea sa stea la imbracat, a fugit din usa gradiniteti in directia opusa, sotul l-a luat in brate si l-a dus direct in camera; iar la gradinita cand am fost sa il iau la 13.00, educatoarea ma anunta ca " a plans toata ziua"
De dormit, nu mai putem sa dormim la gradinita. Daca cumva se trezeste dupa o jumatate de ora, a trezit toata grupa. Educatoarea m-a rugat sa vin sa-l iau la 13.00 ca nu poate sa faca fata la atatia copii care nu dorm din cauza baiatului meu, care trezeste pe toata lumea. Si o inteleg. N-am cum sa o condamn.
In primele 3 zile saptamana trecuta, am stat cu el in camera. Stateam intr-un colt si le faceam fotografii. Chiar daca e o gradi de stat, m-au lasat numai pe mine sa stau acolo, probabil ca m-au vazut gravida in opt luni cu surioara lui Robert. Mi se spunea Dna Fotograf. Al meu copil nici nu ma baga in seama. Incet, incet, plecam. Chair daca il anuntam ca plec, chiar daca nu il anuntam ca plec, tot plange.
Noi mergem la gradi de stat si cum de miercuri pana luni e liber din nou...si copii stau acasa, nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie lunea viitoare (dupa o pauza de 5 zile fara gradi) I-am spus ca va fi "vacanta" dar va trebui sa ne intoarcem, dar in afara de "nu" sau "nu vreau" nu stie sau nu vrea altceva sa imi spuna.
Imi era teama ca il bate cumva vreun copil, sau ii ia jucaria cu care se duce la el in fiecare dimineata, asa ca am inspectat de la geam situatia astazi. Nu ma vedea nici educatoarea, nu ma vedea nimeni. Dar nu s-a intamplat nimic din toate astea. Al meu baiat, dadea in continuu ture, intre usa de intrare incuiata cu cheia si un scaunel si tobogan....Era linistit cam 15 min, apoi brusc il apuca plansul si se ducea la usa. La masa mananca si in mijlocul ei se ridica si se duce la usa. NU plange tot timpul...Uneori doar maraie, alteori apar lacrimile. E foarte greu sa stai la geam sa privesti asa ceva, dar am stat o ora ca sa vad ce se intampla.
Mi-am propus sa vad ce se mai intampla inca doua saptamani si apoi trag o concluzie. Din cate am mai citit pe forum, cam dupa o luna , maxim doua, putem sa ne dam seama ce trebuie sa facem in continuare.
Va multumesc.
Liana
OrbuGabi spune:
Azi se pare ca a fost mai bine,dar bineinteles ca atunci cand am ajuns ea se maraia,ca la ea nu e plans e doar o maraiala.Dar nu i-am spus nimic ca de ce plange sau chestii de genul asta si se pare ca da rezultate mai bune.Sa vedem ce se va intampla maine.
Gabriela
mamica de printesa
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete:
RaluD spune:
Aoleu, greu cu gradintele astea... 
Cand s-or obisnui, Doamne?
Abia astept sa-si faca Emi prieteni. Deocamdata o imbunam ca "mergem in excursie" (plecam cateva zile "de francofonie"). Dupa ce ne intoarcem, nu stiu ce-o sa facem...
De doamna care are grija de ele o sa ne despartim acum, la sfarsitul lui septembrie... va trebui sa gasim pe altcineva... e greu, cand speram ca am gasit, fiica doamnei celei noi a ramas gravida si eu nu vreau sa-mi ametesc fetele de cap, vreau ceva pe termen lung...
Asta e. Ne-om descurca. ![]()
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
OrbuGabi spune:
Buna stie cineva poiezia cu batistuta mica si nasul mititel?
A inceput fata mea sa o spuna putin dar nu o stie inca pe toata.A invatat-o la gradinita,si as vrea sa o ajut si eu cand nu isi aduce aminte.Cat despre plans este la fel ca si pana acum,plans dimineata,si cand se trezeste,pana ajungem noi.![]()
Gabriela
mamica de printesa
si nazdravan
Martin-Tudor(22.09.2005)
Poze si filmulete: